Google angriper ACTA

Nu ansluter sig Google till den grupp som protesterar mot ACTA, skriver Bloomberg.com. Google kritiserar särskilt ambitionen att hålla skivundustrin under armarna på bekostnad av fair-use industrin, som Google är en del av. Fair-use-industrin består av företag som på ett aller annat sätt använder upphovsrättsskyddat material i sin verksamhet. Varken Google’s Youtube eller den världsberömda sökmotorn skulle kunna existera utan generösa undantag i upphovsrättslagstiftningen.

Enligt Bloomberg.com vill den amerikanska Bushregimen avsluta ACTA-förhandlingarna redan i år. Målet är att sprida den amerikanska upphovsrättslagstiftningen globalt.

Advertisements

6 thoughts on “Google angriper ACTA

 1. Pingback: Dynamic Man » Google kritiserar ACTA

 2. Det är väldigt bra att du ligger på om det här, fortsätt med det. Det är en intressant men samtidigt skrämmande fråga. Jag hoppas att få se mera material om ACTA här. Tillslut kanske svenska gammelmedia börjar uppmärksamma frågan på allvar.

 3. Perty,

  Jag tycker att det finns ett ganska tydligt besked från ministern. Jag tolkar svaret som att de inte har diskuterat att låta tullen genomsöka laptop-datorer och mp3-spelare.

  Dock har förhandlingarna ännu inte kommit in på diskussionerna om piratkopiering på internet så vi ska inte slå oss till ro. Ett dokument som tidigare läcktes till Wikileaks har av vissa tolkats som att amerikanska staten vill se tullkontroller av teknisk utrustning i syfte att hitta piratkopior.

 4. Ah…

  Ok, det ges lite olika signaler från lika håll och jag ska väl erkänna att jag inte grottat ner mig i detaljerna.

  Stämmer det som hon säger så är det bra, men tyvärr är jag skeptisk.

 5. Väldigt trevligt att du tar upp det här, kommer följa det här med intresse och antagligen rädsla för hur Bushregimen kommer försöka lobba in det hos EU som alltför ofta verkat mottagligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s