Socialdemokraternas alternativ

På Newsmill har jag skrivit ett par rader om det socialdemokratiska alternativet till alliansens internetpolitik, baserat på en tidigare bloggpost om spelutredningen.

Advertisements

4 thoughts on “Socialdemokraternas alternativ

 1. Karl,

  jag svarade så här på Newsmill:

  Bloggarna är inte lika upprörda över oppositionens just därför att de är just – opposition.

  Det är regeringspartierna som mobbar sina riksdagsmän! Det är regeringspartierna som JUST NU inför övervakningssamhället!

  Sedan så blir inte regeringens politik bättre av att någon annan skulle vara förment ÄNNU SÄMRE!

  Våga säga NEJ till IPRED nu – Karl Sigfrid!

 2. Hans J,

  Många av kommentarerna på min Newsmill-text går ut på att socialdemokraternas förslag inte gör alliansens politik bättre. Det håller jag med om. Inte heller mitt personliga ansvar för vad jag säger och hur jag röstar påverkas av att socialdemokraterna vill förbjuda anonymiseringstjänster och censurera webbplatser.

  Mitt syfte var inte att försvara de beslut som fattas med att socialdemokraterna är ännu värre. Mitt syfte var att uppmärksamma huvudalternativet till alliansen i nästa val. Vad oppositionen vill göra är i det korta perspektivet mindre viktigt än vad majoriteten gör, men varje parti som gör anspråk på regeringsmakten efter valet finns det anledning att granska. Jag utgår från att socialdemokraterna, liksom andra partier, har som mål att vinna valet och genomdriva sina förslag.

 3. Karl,

  jag förstår att ditt syfte är att varna för att alternativet till alliansen kanske inte är bättre än alliansen utan kanske till och med sämre.

  Du kanske till och med har rätt!

  För att då kunna komma tillrätta med den kanske oerhört överväldigande majoritet i riksdagen som då verkar vara emot personlig frihet och frihet från övervakning så finns inte så många alternativ.

  Då partigruppernas röstande verkar beslutas av majoriteten i dessa grupper och då därefter alla riksdagsmän i dessa grupper förväntas rösta efter vad majoriteten beslutat så är en röst på partier som inte tillåter röstfrihet för den enskilde riksdagsmannen BORTKASTAD!

  Det förhållandet att just du förhindrades att rösta fritt innebär att en röst på moderaterna är bortkastad. Ta med dig den synpunkten när du träffar Fredrik Reinfeldt nästa gång.

  Alternativet heter då: Piratpartiet

  Piratpartiet är den bästa garanten för frihet för de moderater som anser att det är oerhört att TVINGA riksdagsmän att rösta i flock!

  Dessa moderater kan ju inte gärna vilja stödja socialdemokraterna…

  Kvar står endast : Piratpartiet!

  Hälsa Fredrik Reinfeldt!

 4. Det finns väl ingenting som hindrar bloggarna från att protestera vilt mot sossarnas eventuella förslag om det är så att de blir aktuella? IPRED händer just NU, inte efter valet.

  Personligen kan jag inte ställa upp på att man väljer den här typen av integritetskränkande åtgärder för att lösa vilket problem som helst. Jag har full förståelse för att fildelning är ett problem för många rättighetsägare, men den här åtgärden saknar all vett och sans, proportionerna är fullständigt orimliga. Det ingrepp i integriteten som det innebär att låta privata företag få befogenheter som inte ens polisväsendet har är som att amputera ena benet strax över knät för att bota skoskav!

  Jag önskar att någon av de etablerade partierna på högerkanten hade vett och sans att lyssna på sina ungdomsorganisationer. De verkar förstå att fildelning inte är ett problem, utan ett fenomen. Man försöker förstå fenomenet med helt fel verktyg, man försöker lagstifta ordning i det istället för att förstå sig på det.

  När relevant och insiktsfull kritik bemöts med samma propaganda lobbyisterna använt, istället för sakliga argument, känns det nära till hands att kasta in handduken och ge upp på förhoppningarna om en personlig integritet i Sverige. Det måste gå att skaffa sig opartisk hjälp för att förstå de tekniska aspekterna av problematiken. Det måste finnas opartiska individer som förstår skillnaden mellan olaglig fildelning och att låta privata intressen göra egna förundersökningar som uppenbarligen okunniga politiker kan resonera med.

  Att skivbolagen uppfattar fildelning som dåligt är inte svårt att förstå. Precis på samma sätt uppfattar säkert oljebolagen växthuseffekter och de ändliga oljereserverna som dåligt. Men det hjälper inte att lagstifta mot växthuseffekten. Det hjälper inte att lagstifta mot sinande oljereservoarer. Det hjälper inte att lagstifta mot fildelning. Man måste titta på fenomenet, försöka förstå det, och hitta en väg framåt som accepterar den befintliga verkligheten. Hitta nya och moderna sätt att leverera tjänster, att ta betalt för dem. Skivbolagen står inför samma sorts kris som de amerikanska biljättarna för närvarande, men till och med dessa har vett nog att inte skylla på bilköparna. Varför kan vi inte förvänta oss samma rimliga beteende från skivbolagen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s