IFPI vill censurera nätet

För någon månad sedan föreslog spelutredningen att vi skulle censurera utländska webbplatser med spel. Nu blir det sannolikt inte så har Anders Borg förklarat. Lagar som framtvingar censur av webbplatser finns inte i Sverige, och det vore utom alla proportioner att införa sådan lagstiftning i syfte att motverka spelande.

Nu har frågan om censur kommit tillbaka, på IFPI:s initiativ. Denna gång är syftet att blockera The Pirate Bay, och förmodligen tänker de sig även att andra sökmotorer för torrent-filer ska blockeras.

Särskilt förvånande är det inte, tyvärr.

IFPI hänvisar till Danmark, där en rad operatörer har blockerat tillgången till The Pirate Bay.

Advertisements

184 thoughts on “IFPI vill censurera nätet

 1. Pingback: Cyrons budbil » Antipirater sabbar för osignade artister

 2. Pingback: Skivbolagen vill blockera Pirate Bay « Christian Engström (pp)

 3. Censur innebär att man vill förbjuda specifikt material eller förbjuda individer att uttrycka bestämda åsikter. IFPI har inget av detta som plan. De är intresserade av att förbjuda handel av och med material diverse handlare inte har rätten att hantera. Lång, långt långt från ordet censur, en skam att politiker som du hanterar ord så oförsiktigt.
  Skäms på dig.

 4. Martin: “Handel”? Ingen tjänar pengar på fildelning, vet du… Och problemet är, framförallt, att även legal fildelning stoppas på detta sätt.

 5. Ingen tjänar pengar på fildelning?
  Rättegången om just detta sker nästa månad, då får vi se vad utslaget blir.
  Legal fildelning kan alltid ske, Mininova avlägsnar illegalt fildelat material om upphovsmakarna ber om det, till skillnad mot TPB.

 6. Martin: TPB *länkar* till upphovsrättsligt skyddat material. Det publicerar inte materialet. Säg att någon lägger upp en film på YouTube, klippt ur Lost. Om jag bara länkar till filmen – inte spelar upp den eller så – vore det upphovsrättsbrott om TPB döms. Det vore ju helknasigt. TPB har många användare, vilket gör att fildelningen fungerar snabbare där än på Mininova.

  Om du hävdar att TPB tjänar pengar på fildelning, kan du lika gärna hävda att datortillverkare tjänar pengar på fildelning. Eller Internetoperatörer.

 7. Martin,

  Oavsett vilka syften IFPI har innebär blockering av en webbplats som TPB att internetanvändare förhindras att ta del av material. Inte bara det material som användarna delar med hjälp av torrents utan även informationsmaterial som är lagrat på webbplatsen.

  Både bland användarnas torrent-materialet och det webbpublicerade materialet finns information som är fullt laglig att ta del av.

  Se gärna mitt tidigare inlägg om spelutredningens föreslagna internetfiltrering.

 8. Karl – vad IFPI förespråkar är inte censur hur du än vrider och vänder ordet. Inget av det material som på TPB sida indexeras blir förbjudet och inget av det som skriftligen uttrycks på TPB sidan förbjuds att säga. Då är det inte censur.

  Och Calandrella
  Varje gång du söker något på TPB resulterar detta i en indexering. TPB publicerar en indexering. Youtube avlägsnar upphovsrättskyddat material om upphovsmakarna påpekar oegentligheter precis som Mininova. TPB tjänar pengar på reklamen på sin site. Om du nu anser att de inte tjänar pengar på fuldelningen p.g.a att inkomsterna kommer från reklamen. Så råkar TV4 , TV5 och alla andra kommersiella TV kanaler också endast tjäna pengar på reklamen. Men det är produkterna de nyttjar som skaffar tittare. Precis som TPB nyttjar titlarna till låtar – böcker och filmer för att skaffa sig besökare.

  Men vi får se vid rättegången hur domstolen bedömer fallet.

  Men inget av detta har med censur att göra. Ingens yttrandefrihet förbjuds.

  Karlsigfrid – det är inte censur, det lagliga materialet förbjuds inte, det olagliga materialet förbjuds inte heller. Om du nu är en folkvald politiker så bör du vara betydligt mer noggrann med vilka ord du använder.

  Vad det gäller att blockera en site som har både laglig och olaglig verksamhet. Om en skivbutiks verksamhet till 50% bestod av att sälja lagliga CD skivor och 50% fri otillbörlig kopiering av upphovsrättskyddat material. Skulle du då anse att butiken borde få fortsätta vara verksam?

 9. Censur är det visst. En viss webbplats blockeras. Och jag anser att det är en reell skillnad mellan att tjäna pengar på reklam och på upphovsrättsbrott. Framförallt är det det i juridisk mening.

 10. Calandrella:
  Med din logik kan TV5 och de andra reklam finansierade TV kanalerna visa vilket material de vill eftersom de inte tjänar pengar på materialet de visar utan enbart på reklamen.

  Det är inte censur – inget av materialet eller åsikter eller bilder eller filmer eller musik eller böcker som finns på TPB blir förbjudet på något vis. Vad som stoppas är medhjälp till otillbörlig fuldelning. Alla åsikter (eller bilder, texter, filmer) TPB individerna har kan visas var som helst när som helst – alltså ingen censur.
  Med din logik (eller totala brist av därav) så utsätts alla tidningar, TV kanaler och radio dagligen för censur – igen av dem kan ju visa vad de vill när de vill utan att betala för materialet de nyttjar.

 11. Censur,förhandsgranskning av innehållet i olika kommunikationskanaler som tidningar, tidskrifter, böcker, teaterföreställningar, filmer, radio-och TV-program osv.

 12. Censorship is the suppression of speech or deletion of communicative material which may be considered objectionable, harmful or sensitive, as determined by a censor. The rationale for censorship is different for various types of data censored:

 13. Stoppande av åtkomst till en viss webbplats anser jag är censur. Skillnaden mellan TPB och Kanal 5 är att TBP inte har/visar/publicerar materialet, utan bara länkar till det. Kanal 5 däremot visar materialet. I juridiskt mening är skillnaden enorm.

 14. Censorship is a word of many meanings. In its broadest sense it refers to suppression of information, ideas, or artistic expression by anyone, whether government officials, church authorities, private pressure groups, or speakers, writers, and artists themselves. It may take place at any point in time, whether before an utterance occurs, prior to its widespread circulation, or by punishment of commincators after dissemination of their messages, so as to deter others from like expression. In its narrower, more legalistic sense, censorship means only the prevention by official government action of the circulation of messages already produced.

 15. TPB publicerar indexeringar – de nyttjar upphovrättskyddade verks titlar för att attrahera besökare. Rättegången kommer att visa om det anses vara en brottslig handling att underlätta eller hjälpa till vid upphovsrättsbrott.

  TV5 skulle kunna göra exakt samma sak som TPB och göra det över internet – och med din definition skulle det då var fritt fram för kanalen enkom för att TV5 inte hade materialet på sina egna diskar.

 16. Isåfall kan lika gärna Google anses illegala. De indexerar säkerligen vissa sidor med upphovsrättsligt skyddat material som är där utan illåtelse av sina upphovsrättsinehavare. Att länka kan väl aldrig anses illegalt?

 17. Visst är det Censur. Min musik jag lägger upp på Tpb kommer att de facto censureras isåfall. Det är Censur och ingenting annat. Danmark är redan en diktatur i denna bemärkelse. Det vore synd o skam om Sverige går samma bakåtsträvande väg.

 18. Mikke Svensson:
  Den musik kan laddas var som helst och den hindras inte att spelas, den granskas inte. Den censureras inte – men den distributions kanal som underlättar och hjälper till med och bidrar till upphovsrättsbrott stoppas. På samma sätt som en butik som distribuerar olagliga tjänster hade stängts. På samma sätt som en tidning som begick brott hade stängts, på samma sätt sätt som en TV kanal eller radio kanal som begår brott stängs.

  Censur innebär GRANSKNING och AVLÄGSNANDE av specifikt material och förhindrande av att materialet konsumeras – detta sker inte via en avstängning av TPB. Ingens yttrandefrihet hindras – ingens konstnärliga frihet hindras. Det är INTE censur.

 19. Calandrella:

  Youtube och Google (precis som Mininova) avlägsnar material som bryter mot upphovsrätten om upphovsmakarna pekar på materialet. De har alla tydliga regler gällande detta på sina sidor.

 20. Hej ! Oavsett vad man kallar det så är distribution av information över Internet en positiv ny företeelse. Att börja stänga ned webbsidor och sökmotorer pga av att något företag eller organisation vill det är helt enkelt en försök att begränsa användningen av Internet som företeelse. Som tur är så förstår fler och fler människor i Sverige och världen detta, och inser att Pirate Bay är en föregångare för ett demokratiskt och öppet Internet.

  Så jag är inte alls orolig för att sådana som Martin helt enkelt inte förstår. Alla politiska ungdomsförbund har förstått, och det tycker jag är bra.

  Hälsn. Urban

 21. Distribution över internet är mycket positivt och fantastiskt. Sedan är det ett smärre problem att personer som Urban inte förstår att allt här i världen regleras, oavsett vad det är eller var och hur det sker. Och att stänga ned webbsidor som sysslar med verksamheter (som vi om ngn månad vet om de kan anses som brottsliga) är inte konstigare än förhindrandet av vilken brottslig verksamhet som helst. Att stänga en butik som distribuerar saker de inte har rätt til, en bil som nyttjas för brottslig verksamhet tas i beslag, ett företag som används för brottslig verksamhet stängs ned och personerna bakom det får näringslivsförbud. Inget av detta är censur och att få kalla saker vad man vill är lite lustigt när Urban med kompisar är så känsliga när folk av misstag ibland kallar fuldelning för stöld istället för brott (som inbrott).

 22. Censur har många former, alla har det gemensamt att de vill hindra fritt utbyte av “misshaglig” information.
  Formellt är den klassiska betydelsen att informationen förhandsgranskas och selektivt tas bort eller redigeras — vanligtvis av staten eller statens företrädare.

  Att kalla det censur när man vill försvåra för folk att ens besöka en informationskälla därför att delar av innehållet är “misshagligt” är som jag ser det inte fel.

  Martins resonemang är som jag ser det hårklyverier. TPB innehåller information om vad folk vill dela med sig av, en del av det är fullständigt lagligt, medan annat pekar mot innehåll som är skyddat av upphovsrätt. Men TPB är bara ett index, precis som google eller yahoo — iofs ett index som helt går ut på fildelning, men likväl bara ett index.

 23. Martin,

  Ditt eget citat:

  “Censorship is a word of many meanings. In its broadest sense it refers to suppression of information, ideas, or artistic expression by anyone,”

  Vad kallar du att blockera en sajt som länkar till information, ideer och konstnärliga uttryck som the pirate bay?

 24. “Delar av innehållet är “misshagligt”” har inget med saken att göra, det är ingen som ogillar materialet TPB länkar till. Delar av materialet missbrukas och används otillbörligt vilket är ett brott. Det har inget att göra med att ngn inte gillar en text eller en åsikt eller en bild eller en film.

  Marcus resonemang är som jag ser det hårklyverier. TPB innehåller information om upphovsrättskyddade verk som folk otillbörligt vill sprida, en liten del av det är fullständigt lagligt, medan annat pekar mot innehåll som är skyddat av upphovsrätt. Men TPB är ett index, precis som Google eller Yahoo — ett index som helt går ut på fildelning, men likväl bara ett index och där har både Google och Yahoo tydliga regler – upphovsmakarna påpekar var det otillbörlig finns varpå Google och Yahoo slutar indexera. Google har dessutom skrivit avtal med bokförlag – film och TV bolag för att komma till rätta med avarterna.

 25. Ja du Rikard.

  En site som länkar till upphovsrättskyddat material utan att ha tillstånd kallar jag för en site som sysslar med medhjälp samt underlättande av brottslig verksamhet.
  Blockeringen av en dylik site kallar jag för att upprätthålla lagen.
  Men vi får se vad rättegången i Februari resulterar i.

  TPB individernas åsikter och politiska koncept har de all rätt i världen att uttrycka och publicera i text i musik i film hur mycket de vill och jag försvarar definitivt deras rätt till detta. Sen vet jag inte om ngn av dem har speciellt mycket konstnärligt uttryck.

  Vad kallar du ngn som hjälper till och underlättar brottslig verksamhet? medskyldig kanske?

 26. @Martin: All text och bilder är skyddat av upphovsrätt, helt automatiskt. Jag lovar, varken Yahoo eller Google har bett om lov att länka. I fallet med TPB så är anklagelsen än mer långsökt, för allt som hittas där är pekare till torrenfiler som skaparna explicit låter THP länka till. Så, skall man vrida THPs verksamhet till att vara olaglig, så måste man först åtala, och fälla, både Yahoo och Google. Lycka till..

 27. Jag vet att man inte ska mata trollen men jag kan inte låta bli…

  @Martin, vad kallar du det som Kina gör med Internet? De begränsar ju tillgången till en hel mängd sidor på nätet men tydligen enligt din def. av censur (som du verkar vara ganska ensam om) är det inte censur, så vad är det då?

 28. Ja Danel
  Jag är en hel arme?! som är hjärtligt trött på hysteri, konspirations teorier, paranoia och fel användande av ordet censur.

  Anders
  Google skriver avtal med fler och fler, som i detta fall där det gäller böcker.
  http://www.nytimes.com/2008/11/10/business/worldbusiness/10kindle.html
  Fler avtal ligger under förberedande.

  Anders
  Om jag är ett troll (blir alla rädda då?) och vad kallar vi dig – intellektuell vätte eller intellektuell “leprecon”.
  Du verkar ha svårt att förstå att i Kina censurerar man materialet, det är just texterna, bilderna, filmerna man vill hindra och stoppa alltså är det censur.
  I fallet med IFPI vill man inte stoppa – hindra – förbjuda materialet. Man vill endast hindra otillbörligt handlande med materialet.
  Om ett företag eller förening sysslar med 50% laglig verksamhet och 50% olaglig verksamhet döms de för de olagliga 50% oavsett hur trevligt och allmänbildande de andra 50% än må vara.

 29. Nä du har helt fel, Martin. Du försvarar ett diktatoriskt samhällsingrepp. Det är censur att blockera Tpb. Jag väljer att använda Tpb för mina torrents. De kommer defacto att bli censurerade. Du kan inte förklara bort det. Det är ett intrång i yttrandefriheten och ett diktatoriskt ingrepp. Du förespråkar en metod som Diktaturer som Kina, Nordkorea och andra diktaturer använder. Såna repressiva lagar måste bekämpas till varje pris. Detta är mycket viktigt. / Mikke

 30. Nej Mikke-
  Det är INTE censur i och med att du kan lada upp dina torrents var som helst, när som helst på vilken site som helst som inte begår eller bidrar till att brott begås.

  Det är inte ngt intrång i yttrandefriheten, du är fri att publicera din musik och framföra din musik var som helst på vilken klubb eller konsertlokal som helst – så till vida lokalen eller klubben inte är inblandad i brottslig verksamhet. Håller klubben på med skattebrott stängs klubben och det har inget med censur att göra även om du då inte längre kan framföra din musik på just den klubben.

  Du verkar ha oerhört svårt att förstå faktumet att om ngn begår ett brott så får de ett straff för brottet oavsett hur många “bra” saker individen/organisationen gör i övrigt.

  Jag förespråkar inte någon censur som i Kina, I samtliga av de länder du nämner är det materialet på siterna regeringarna vill hindra.

  Att kalla det IFPI vill göra censur är lika felaktigt som att att kalla fuldelning stöld. Fuldelning är ett brott – att hindra brott är inte censur.

  Finns din musik att lyssna på streamat någonstans?

 31. Nej Mikke-
  Det är INTE censur i och med att du kan lada upp dina torrents var som helst, när som helst på vilken site som helst som inte begår eller bidrar till att brott begås.

  Det är inte ngt intrång i yttrandefriheten, du är fri att publicera din musik och framföra din musik var som helst på vilken klubb eller konsertlokal som helst – så till vida lokalen eller klubben inte är inblandad i brottslig verksamhet. Håller klubben på med skattebrott stängs klubben och det har inget med censur att göra även om du då inte längre kan framföra din musik på just den klubben.

  Du verkar ha oerhört svårt att förstå faktumet att om ngn begår ett brott så får de ett straff för brottet oavsett hur många “bra” saker individen/organisationen gör i övrigt.

  Jag förespråkar inte någon censur som i Kina, I samtliga av de länder du nämner är det materialet på siterna regeringarna vill hindra.

  Att kalla det IFPI vill göra censur är lika felaktigt som att att kalla fuldelning stöld. Fuldelning är ett brott – att hindra brott är inte censur.

  Finns din musik att lyssna på streamat någonstans? Det skulle vara intressant att lyssna på den på Myspace eller?

 32. Martin, du pratar smörja och förstår inte frågan överhuvudtaget. Detta handlar om censur, PUNKT! Detta är diktaturmetoder PUNKT! Att du försöker dravla med att Tpb skulle göra något olagligt är just bara dravel. Censur! Diktaturmetoder! Så ska vi INTE ha det i demokratin Sverige. Om du gillar såna odemokratiska metoder så bör du flytta till ett land där de gillar dina ODEMOKRATISKA metoder. Ett land som t.ex Kina.

 33. @Martin: vi kan kalla mig intellektuell helt enkelt så behöver du inte anstränga dig så mycket att hitta på lustiga epitet.

  De sidor som plockas bort i Kina är olagliga enligt deras lagar så om du kallar det censur där så är det lika mycket censur i Tpb-fallet.

  Det stora problemet är att Internet är ett globalt fenomen, alla Martins exempel har syftat på lokala företelser (butiker som säljer olagliga saker m.m). Vilken lagstiftning ska gälla i ett sådant perspektiv? Är det upp till vart land att sätta upp filter ”vid gränsen”, helt verkningslösa sådana men ändå? Och om nu dessa filer inte ska förbli verkningslösa, vad måste då börja förbjudas, regleras, kontrollers, bestraffas?

 34. Ska vara:
  Och om nu dessa FILTER inte ska förbli verkningslösa, vad måste då börja förbjudas, regleras, kontrollers, bestraffas?

 35. Anders och Mikke verkar vara fullkomligt intellektuellt inkapabla till att förstå att om en verksamhet till viss del är kriminell, så spelar det ingen roll om en annan del av verksamheten är laglig. Det ena tar inte ut det andra.
  En snattares handlingar blir inte mindre kriminella bara för att han även helt lagligt säljer Kalle Anka. Och om resultatet av handlingen blir fängelse så kan killen inte längre sälja Kalle Anka, detta innebär dock inte att någon har censurerat Kalle Anka.
  Anders började kalla mig för troll så jag trodde vi var inne i rollspelar världens förolämpningar, Anders! kanske “intellektuell Rumpnisse” passar dig bättre? Det var ingen ansträngning att komma på det namnet.

  Ni är uppenbarligen inte kapabla att förstå innebörden av ordet censur. Censur appliceras till material- till texter – till bilder – till filmer – till musik – till specifika uppgifter m.m, inget av detta är ngt IFPI vill införa – IFPI vill förhindra otillbörlig handel med upphovsrättskyddat material.

  Mikke – hysterin som genomsyrar din text, liknar mest berättelsen om pojken som skrek varg.
  Vad är det som är odemokratiskt? får du inte rösta?
  Vad är det som är diktatur? har vi inte val?
  Nu har du använt tre ord som är fullkomligt felaktiga i sammanhanget. Ni brukar ju vara så upprörda när andra liknar fuldelning vid stöld (det är ju inte stöld men likväl brottsligt). Ni borde försöka rensa upp i ert vokabulär och hitta ord som stämmer på företeelserna ni vill påtala.
  Och det samma gäller dig Karl Sigfrid.

 36. Pingback: Jens O. » Blog Archive » Lagarna och formuleringarna i dessa, får en helt annan konsekvens än det uttalade syftet

 37. Och Jens har fel han också, om en tidning upprepat begår lagbrott så stängs tidningen ned och licensen dras in – oavsett hur mycket annat laglig verksamhet tidningen än må ha. Det har inte med censur att göra – det har med lagbrottet i sig själv att göra.

 38. @Martin:
  Sedan när stängdes en tidning ner och fick licensen indragen, för att ha spridit information och nyheter?
  Det sker enbart i odemokratiska samhällen, där maktinnehavarna (eliten), vill bevara sin särställning och maktinnehav.

  Går det riktigt till, är det den som är ansvarig utgivare, som bär ansvaret för det som publiceras. Även om det är ett kontroversiellt innehåll, måste det få publiceras.

  Ska vi alla få våra telefoner avstängda, om ett fåtal använder dessa för kriminella endamål?
  På våra vägar begås brott varge dag, ska vägar och bilar förbjudas, för att ersättas med hårt kontrollerad statsdriven trafik, med ID kontroll innan färden får påbörgas?

  Det är nu något liknande, som statsmakten och oligopolet (upphovsrättsindudstrin), ser ut att ämna införa.

 39. Martin:
  Kanske är det så att det är DU, som inte begriper innebörden av ordet censur? Kanske är det DU som inte inser att Kina inte censurerar delar av sidor, ex. bilder eller texter (så som du hävdar) utan HELA sidor och att en censur av The Pirate Bay är PRECIS samma sak?

  Kanske du skulle svälja din stolthet och inse att du har FEL? Censur är censur oavsett om det berör en bild, en film, delar av en text eller en hel jävla hemsida – oavsett vad som föranlett censuren.

  Om vi ser på det ur ett tekniskt perspektiv så är en hemsida inte annat än ett gäng textdokument som säger åt hur din webbläsare ska rita upp sidan (oftast i kombination med bilder). Än längre ner består det enbart av ettor och nollor. Godtycklig siffer- och textcensur är alltså vad det rör sig om.

 40. Sedan måste vi stänga ned telefonnätet, för det har ju använts för att direktansluta datorer och dela filer, och Posten har använts för att byta CD-skivor, och Datormagazin har använts som kontaktsida för att hitta “bytarkompisar”. Modemtillverkarna kan vi ju sätta dit för “medhjälp” också.

  Självklart ska vi bränna skattepengar på detta också. Att vi pressar fram en efterfrågan för Freenet som sprider intresset för breda allmänheten är ju trevligt också. Då har det i slutändan inte förändrats någonting, men än att tekniken har uppfattat hotet och adapterat till det. Sedan kan de glömma att spåra någonting alls, och terroristerna och pedofilerna skrattar för de kan åka snålskjuts på teknikutvecklingen som sätter fart när industrin ska klämma åt fildelare.

 41. Jens och Alexander
  Anledning till att inga Svenska tidningar stängs ned är att de inte begår några brott.
  Om en svensk tidning kontinuerligt publicerat material de inte hade rätten att publicera – andra tidningars artiklar – andra förlags berättelser – så hade de stängts ned. Och det hade inte haft något med censur att göra. Om vi använder er logik så är alla fängelse straff som döms ut gentimot journalister likvärdiga med censur, alla företag som stängs ned på grund av brottslig verksamhet utsätts för censur.
  Om TV4 kontinuerligt visat filmer de inte har rätt till så hade de förlorat sin rättighet att sända TV och de hade stängts. Det är inte censur på grund av att nedstängningen inte görs för att förhindra tillgång till material. Det som görs i Kina görs för att förhindra tillgång till material. Ni verkar ha mycket svårt att förstå skillnaden. Om TPB skulle blockeras eller stängas så finns fortfarande varenda byte tillgänglig för alla, så det är inte fråga om censur, det är frågan om man skall få hjälpa till att otillbörligt distribuera och mångfaldiga vad man vill utan tillstånd – alltså INTE censur av ngn text eller ngn film eller ngn bild. Om Ni Nu Vill Fortsätta Att Tjata Om Att Det Är Censur Så Kan Ni Ju Presentera En Lista På De Specifika Texter, Litteratur, Filmer Och Bilder Som Blivit Censurerade Och Inte Längre Går Att Tillgå.

  Rille
  Du pratar om posten och telefonnätet – båda är enbart distributörer av information – det är inte samma sak som en webbsite – hur mycket du än skulle vilja att det är samma sak. Men om posten kontinuerligt och medvetet begick specifika brott och om Televerket kontinuerligt och medvetet begick brott så hade staten gått in och reglerat. Nu har ju både posten och televerket statliga uppdrag. TPB har ju inga statliga uppdrag. Och att konstatera att tekniken gör det svårt att reglera är troligen det sämsta argumentet som finns för att påstå att lagar och reglering inte borde göras.

  Ni är hysteriska och påstår att “alla skall få sina telefoner avstängda” och att “byta cd skivor” är sama sak som fuldelning och att det är “Godtycklig siffer- och textcensur” när inget av materialet stoppas eller hindras, ni är precis lika förvirrade som de som säger att fuldelning är stöld.

  Jens skriver
  “På våra vägar begås brott varge dag, ska vägar och bilar förbjudas, för att ersättas med hårt kontrollerad statsdriven trafik, med ID kontroll innan färden får påbörgas?”
  Om en bensinmack längs en vägg kontinuerligt begår skattebrott så blir den stängd och du kan inte längre tanka vid den. Den blir inte stängd på grund av att den säljer tidningar – böcker – film – musik eller bensin. Den stängs för att den begår ett brott – och du kan skrika dig hes om att det är CENSUR att stänga din favorit mack – men den stängs inte för att förhindra dig tillgång till tidningar – film – musik eller bensin, den stängs för att det begåtts skattebrott.

 42. Jag vet inte, du kanske har missförstått. TPB kommer INTE att stängas ner, enbart censureras. TV4 skulle troligtvis stängas ner om de visade film olovligt, det har du rätt i. Men det hade, hur man än vrider och vänder på det, varit censur om TV4 skulle fortsätta sända och att staten istället blockerar signalen från TV4.

  Om du istället för att anklaga oss för att ha fel kollar upp dessa saker så skulle både din och vår tid vara besparad.

  TPB ska inte stängas ner, enbart censureras. Vad menar du att Kina gör annars? Det är ju inte så att Kina STÄNGER NER sidor de anser “olämpliga”, de gör dem otillgängliga på laglig väg. Det är censur, vare sig du vill förstå det eller inte.

 43. Alexander
  Du jar en poäng här – varför blockera TPB om de begår brott i Sverige? Begår de brott bör de stängas och inte endast blockeras.
  Vi får se vad som händer med TPB, det senaste är ju att verksamheten grundades med stulna datorer – de kanske har begått skattebrott – de kanske åker ditt för upphovsrättsbrott. Anledningen till att TPB blockeras i Danmark är ju att TPB ligger i Sverige och domstolen i Danmark kan ju inte göra något åt verksamheten i sig. I Sverige kan TPB killarna dömas direkt och TPBs verksamhet kan dömas direkt.
  Om en webbsite i Brasilien bryter mot svenska rättigheter och lagar så kommer man i Sverige inte lagligt sett att kunna göra mycket annat än blockera den, om siten ligger i Sverige kommer man definitivt att kräva mer än blockering.
  Och inget av detta är CENSUR det är ingen som vill förbjuda – hindra – stoppa – ta bort – eller manipulera materialet, man vill hindra de som inte har rätten till materialet att mångfaldiga och distribuera det. Följden blir att man inte kan ha tillgång till materialet från TPB men från andra ställen – det är inte CENSUR eftersom materialet i sig fortfarande är tillgängligt.

  CENSUR uppstår inte när ett företag eller individ döms för ett brott och därmed inte längre kan driva sin verksamhet oavsett om verksamheten innehåller lagliga delar. Det är brottet som bedöms och inget annat.

 44. Martin, oavsett om man kallar det censur eller inte så är det en inskränkning av uttrycksfriheten, du kan väl ändå inte vara omedveten om att ett klassiskt totalitärt censurgrepp är att stänga ned och söka kontrollera kommunikationsmedierna och försvåra den fria kommunikationen?

 45. Om du hade läst på lite så hade du vetat att TPB bara har en bråkdel av sina servrar i Sverige. De servrar som INTE är i Sverige, alltså den överlägsna majoriteten, lyder inte under svensk lag. Därför har du fel i sak. Det är ju knappast heller så att TPB faller handlöst om dessa tre killar döms. Det rör sig alltså visst om censur, men du är ju inte ens seriös nog att sätta dig in i frågan.

  Den senare kommentaren om stulna datorer antar jag härrör från att en av dem har ett åtal för datorstöld liggandes på sig. Den är idiotisk och bevisar återigen att du är oseriös. För det första är personen i fråga inte dömd (oskyldig till motsatsen bevisats, låter det bekant?), för det andra finns det inga som helst bevis för att dessa datorer skulle ha lagt grunden till TPB mer än att det är samma person i båda fallen.

  Om du ändå lägger ner så mycket tid på det här som du bevisligen gör, är det för mycket att begära att du ska vara seriös?

 46. Alexander
  Ingen är dömd vad det gäller TPB och det har jag inte heller hävdat, men det finns bindande DNA och det brukar bli fällande dom i dessa fall.Rättegången sker nästa månad och då får vi se vad domslutet blir, tills dess är de oskyldiga.
  Om de fälls och domstolen beordrar TPBs stängning varpå verksamheten drivs vidare utanför Sverige så återgår det hela i så fall till blockering av siten – om den funnits brottslig i Sverige. (Om TPB nu endast har en bråkdel av sina servrar i Sverige – de hade en i Holland men den är avskaffad och enligt whois registret har de nu endasts en server under thepiratebay och den står i Stklm, men det finns ju sätt att dölja dylikt under kanske PRQ – men PRQs server står också i Sverige).
  Blockering (om siten funnits inblandad i brottslig verksamhet) blir den naturliga följden om verksamheten fortsätter drivas utanför Sveriges gränser. Det är inte för att någon vill censurera materialet som de länkar till och det är därför inte censur, materialet finns fortfarande tillgängligt för alla, varenda byte.

  Collden
  ” inskränkning av uttrycksfriheten” vet inte riktigt vad du menar med uttrycksfriheten?

  Men detta är inte en begränsning av yttrandefriheten, TPB får säga vad de vill när de vill och publicera det var de vill och ingen hindrar dem från detta och jag kämpar gladeligen för deras rätt att göra detta. De får bara inte använda andras upphovsrätts skyddade material hur de vill! Det får inga tidningar eller radiostationer eller TV kanaler göra heller, och om detta är censur så utsätts samtliga medier i Sverige dagligen för censur i och med att de måste betala för att nyttja upphovsrätts skyddat material.

  Jag har aldrig påstått mig vara seriös. men jag är innerligt trött på användande av ord som CENSUR; INTEGRITET, DIKTATUR, FASCISM i sammanhang där det handlar om samhällsreglering.

 47. Oavsett ifall en av dem stulit en dator så finns det ingen bevisad eller ens misstänkt koppling mellan datorstölden och TPB. Det är en ren konspiration från din sida.

  Med din logik så censurerar Kina inte delar av internet för sina medborgare? De “blockerar” den bara. Jag kan inte tolka din uppfattning på ett annat sätt. Det gör att du har en hel del meningsmotståndare. Googlar man på orden “Kina censur internet” får man 65 500 träffar, 47 700 av dem på svenska. Här följer några av dem:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_315344.svd
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internet#Censur
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=809817
  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article74675.ece
  http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_in_the_People%27s_Republic_of_China (Se! Det finns till och med en hel artikel på Wikipedia om Kinas internetcensur, och liten är den inte heller!)

  Men det är sannolikt så att du har rätt och alla andra har fel. Högst troligt.

  Ursäkta om du tar det som ett påhopp, men du har inte funderat på om du har en narcissistisk personlighetsstörning? Jag frågar inte för att förnedra dig, utan för att hjälpa mig själv att förstå ditt beteende.

  Ha det bra.

 48. Alexander Den Store

  Om du skriver en lista på de texter, bilder, filmer, böcker m.m som blir censurerade på grund av avlägsnande av t:ex TPB från nätet så skall jag personligen publicera dem och slåss för att dessa ord, bilder, filmer och texter inte blir censurerade. Ge mig en lista sen publicerar jag omedelbart allt som inte finns tillgängligt på andra ställen.

  Jag har inte sagt att Kina inte censurerar – jag säger att en blockering av t:ex TPB inte är samma sak. Precis som en bokbutik som stängs p.g.a en brottslig handling inte utsätts för censur, precis som en TV kanal som stängs p.g.a en brottslig handling inte utsätts för censur, precis som en tidning som stängs p.g.a en brottslig handling inte utsätts för censur. I samtliga fall stängs verksamheten på grund av en brottslig handling oavsett hur många icke kriminella handlingar samma verksamhet bedrivit.

  Du kan fortsätta att tjata dig blå i ansiktet om Kina och Nordkorea m.fl och att de har censur – det är ju som att sparka in öppna dörrar – alla vet att de har censur – de försöker hindra specifikt material från att publiceras och tillgänglig göras. KINA CENSURERAR så nu behöver du inte fortsätta att tjata om det, men DET ÄR INTE SAMMA SAK som att stänga en brottslig verksamhet.

  Jag bidrar med ett par länkar till personer med Narcissistisk personlighetsstörning eftersom du nu verkar gå igång på att läsa texter från dylika individer med extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, och stort behov av att befinna sig i centrum.
  http://christianengstrom.wordpress.com/
  http://rickfalkvinge.se/
  Jag tycker inte att ngn av dessa sidor bör censureras, de har rätt att uttrycka sina åsikter och jag får ganska många goda skratt när jag läser dem.

 49. “Jag har inte sagt att Kina inte censurerar – jag säger att en blockering av t:ex TPB inte är samma sak.”

  Och där har du FEL! Kina censurerar sidor bland annat för att de bryter mot kinesisk lag eller skulle kunna uppmana till brottslig handling.

  Brottslig handling eller ej, det rör sig fortfarande om censur.

  “Om du skriver en lista på de texter, bilder, filmer, böcker m.m som blir censurerade på grund av avlägsnande av t:ex TPB från nätet så skall jag personligen publicera dem och slåss för att dessa ord, bilder, filmer och texter inte blir censurerade.”

  Och jag har tidigare skrivit:
  “Censur är censur oavsett om det berör en bild, en film, delar av en text eller en hel jävla hemsida – oavsett vad som föranlett censuren.

  Om vi ser på det ur ett tekniskt perspektiv så är en hemsida inte annat än ett gäng textdokument som säger åt hur din webbläsare ska rita upp sidan (oftast i kombination med bilder). Än längre ner består det enbart av ettor och nollor. Godtycklig siffer- och textcensur är alltså vad det rör sig om.”

  Så du skulle ju ex kunna jobba för att TPBs källkod inte ska censureras i Sverige.

 50. Alexander,
  Skicka en lista på vad som blir censurerat så publicerar jag det så till vida det inte är brottsligt i Sverige. Om det TPB gör på sin hemsida är olagligt, så publicerar jag det inte och det bör inte heller publiceras.

  Nu tjatar du vidare om Kina som enligt The Economist demokrati lista ligger på plats 135 vad det gäller frihet och demokrati och jämför det med Sverige som ligger 1a på samma lista.
  http://a330.g.akamai.net/7/330/25828/20081021185552/graphics.eiu.com/PDF/Democracy%20Index%202008.pdf

  Ni är hysteriska fulla av konspirations teorier om att staten sitter och planerar införande av diktatur och censur tillsammans med bolag för att i slutänden införa någon form av totalitär fascism. Er verklighets förankring är mist sagt luddig eller snarare obefintlig och då undrar jag om denna Alexander månde ett efternamn som börjar med K?

  I Sverige föreslår man inte blockad och stängning av siter för att hindra spridning av åsikter eller i ngt försök att hindra friheten att uttrycka en åsikt. Visa på ett lagförslag som förespråkar förhindrande av spridning av något material!
  Man förelår regler för att hindra brott att begås. Det är inte samma sak som censur och frågor om teknik är ovesäntligt i sammanhanget – ett brott är ett brott oavsett om det begås med vapen- kopieringsmaskin eller dator.

 51. “och frågor om teknik är ovesäntligt i sammanhanget”

  NEJ! Det är det inte. Det finns ingen som helst olaglighet att tillhandahålla eller distribuera, eller som i detta fall uppföra ett index över, torrent-filer. DET ÄR INTE OLAGLIGT. Det som däremot KAN vara olagligt är vad privatpersonerna sedan gör med dessa filer, dvs skickar information till varandra. En vapenaffär är INTE olaglig för att den tillhandahåller skjutvapen, men det är olagligt att skjuta ihjäl någon med ett vapen.

  “Ni är hysteriska fulla av konspirations teorier om att staten sitter och planerar införande av diktatur och censur tillsammans med bolag för att i slutänden införa någon form av totalitär fascism.”

  Nej, staten planerar ingenting. Lobbyisterna gör det arbetet åt dem. Regeringen ser glada ut och skriver under. Jag inser också att FRA i sig är svårt att missbruka på det sätt som många hävdar, MEN det är fortfarande en inskränkning på vår rätt till fri kommunikation och fritt åsiktsutbyte. Det hindrar det förvisso inte, men det är fortfarande en kränkning. Det rör sig alltså om en princip, och om riksdagen så blint kan godta dessa lagförslag så finns det inget som säger att de om 10-20 inte kommer skriva under på att slopa rättssäkerheten, för just nu inskränks den.
  Det handlar om att vända trenden från att gå mer mot fascism helt enkelt. Bara för att jag har rent mjöl i påsen så betyder det för fan inte att jag vill att staten ska ha rätten att kolla upp detta. Om 20 år kanske staten inte tycker att jag har rent mjöl i påsen längre. Det är nya tider, SD är på väg in i riksdagen, vem kan med säkerhet säga att NSF inte kommer vara i samma position om ens 10 år?

 52. Alexander
  FRA har jag inte sagt något om överhuvudtaget och gör det inte heller nu.

  Tillbaka till censur debatten.
  Din jämförelse med vapen haltar – för att göra denna jämförelse måste vapenaffären i så fall tillhandahålla skjutvapen de varken äger eller har rätten att tillhandahålla. Om de skulle göra detta så sysslar de med häleri.
  Men nu diskuterar du fast egendom – men kontentan av liknelsen vad det gäller fast egendom blir att TPB närmast sysslar med häleri – eller ett häleri index. Att likna med om Svenska Dagbladet dagligen skulle publicera sidor med kontaktuppgifter om var du kan skaffa dig tillgång till stöldgods. Men som som sagt din liknelse handlar om fast egendom.

  Om det är olagligt att medvetet och med uppsåt indexera upphovsrätts skyddat material och därmed underlätta och hjälpa till med att begå upphovsrätts brott, är en del av rättegången mot TPB och vi får se vad som beslutas där.

  Ni är hysteriska, ni är fyllda av konspiration teorier och börjar ditt efternamn med ett K?

 53. Alexander
  Kan du föresten ge mig en länk till vart jag kan hitta TPBs källkod? jag lovar att jag skall jag publicera den omedelbart!
  Om du har svårt att komma upp med en lista på annat material som inte finns tillgängligt om TPB blockeras så kanske du kan länka mig till EN text, EN bild, EN film, EN bok och EN åsikt. Det blir inte så många du behöver hitta bara 5st. Jag lovar att publiciera dem alla omedelbart tillsammans med TPBs källkod.

 54. “för att göra denna jämförelse måste vapenaffären i så fall tillhandahålla skjutvapen de varken äger eller har rätten att tillhandahålla.”

  FEL! TPB har som det ser ut i dagsläget all rätt att tillhandahålla torrent-filer. Det är en viktig skillnad mellan en torrent-fil (som man skulle kunna säga är en länk) och exempelvis en mp3-fil.

  Mitt efternamn börjar inte på K.

 55. Alexander
  Rättegången om TPB kommer att visa om det är lagligt eller inte, vi får besked om ngn månad om det är lagligt eller inte!
  Censur är det inte i vilket fall som helst.

 56. @Martin:
  Men de publicerar nyheter, som jag kan ta del av. Som även andra media publicerar. Skulle det vara ett brott?
  Med ditt sätt att resonera, skulle det medföra, att spridandet av nyheter är brottsligt och censur av nyhetsförmedling blir legio.
  Därmed skulle de tidningar stängas, som publicerar samma nyheter. Nyheter vilket mycket väl, kan innehålla kriminellt material.

  Bara för att en bensinmack stängs, på grund av brott, stängs inte vägen ned och bilar förbjuds inte.
  Konsekvensen av det du säger, är att vägen skulle stängas och bilar förbjudas, för att en bensinmack begår ett brott.
  (Vilket är konsekvensen av IPRED1 (2) och Telekompaketet).
  Eller skulle Eniro läggas ned, för att det finns telefonnummer till kriminella, som begått brott?

  Censur av TPB blir det, om de blockeras. När de förmedlar länkar till lagligt material, som jag har laglig rätt att ta del av.

 57. Jens O
  En knarklangare som säljer tidningar blir inte censurerad när han döms till fängelse och inte längre kan sälja tidningarna. Han döms för brottet inte för tidningarna han säljer och tidningarna kan införskaffas på anhnat ställe
  TPB är som en bensinmack som sysslar med illegal verksamhet – inte en motorväg – motorvägen är internet i sig själv.

  Om Eniro hade haft sökmotorer och rubriker för hälare under H, bankrånare under B, tjuvar under T och stöldgods under S, så hade de troligen inte fått publicera detta varken i katalog eller på internet.

 58. @Martin:

  Hur ska jag kunna ta del av diskussionen som förekommer på TPBs sida om den är blockerad?

  Jag följer den diskussionen och vill kunna fortsätta att göra det. De åsikter som framförs där vill jag kunna ta del av.

  Hur kan jag alltså fortsätta att läsa den bloggen om TPB blockeras?

 59. Hans J
  Bloggen kan forsätta vart som helst när som helst.
  Om jag gillar att sitta och snacka på en specifik bar med diverse individer och barens stängs p.g.a av att barägaren begått ett brott så får vi andra fortsätta och snacka någon annanstans än på just den baren. Det betyder inte att vi har blivit censurerade – det betyder bara att barägaren blivit dömd och fått stänga.

 60. @Martin:
  Var någonstans hittar du stöldgods och hälare, på TBP:s webbplats?
  Bara för att rubriken hälare, inte finns med på Eniro, innebär inte en brist på förekomsten.
  De har telefonnumret till Solvalla, som är ett Mecka för penningtvätt. Vinstbongar byts där mot svarta/stulna pengar. Ingen kräver att Solvalla, skall stänga sin lagliga verksamhet.

 61. Dementi gällande ev. misstankar kring “omvärldsbevakaren”:
  Jag noterade att någon antyder att jag (“omvärldsbevakaren”) deltar i denna debatt eller gjort så. är och har ej heller varit fallet.
  Jag följer den sporadiskt, men har de facto tillbringat dagen på en Pro-Israelmanifestation i Malmö som saboterades av Islamister (ej muslimer) samt Svenska vänsteranhängare som “respekterade” demokratin och hyllade Hamas genom äggkastning och slutligen en mindre raket mot oss Israelförsvarare.
  Inga inlägg gjorda här är m a o skrivna av mig då jag inte har ork eller tid att argumentera mot trams. Min uppfattning gällande Internet libertarianer väl känd.
  Jag ämnar inte ens kommentera Riksdagsman Karl S. då även hans uppfattning är känd. Han har väljarmålgrupp att tänka på, det har inte jag.

 62. @Martin:

  Jag förstår ju att kriminella och skyldiga inte kan fortsätta att skriva om de sitter i fängelse men här handlar det väl inte om det?

  Om själva TPB inte är olagligt så förstår jag inte varför jag inte skulle kunna läsa det som skrivs där. Det skrivs inlägg där av sådana som bor över hela jordklotet. Var ska de skriva menar du?

 63. Allt upphovsrättsskyddat material som finns på TPB – alla filmer, böcker, bilder, musik är otillbörligt illegalt tillhandahållet material. Vi pratar runt 80% av materialet som finns där är upphovsrättskyddat. Alla filmer som går på bio som finns på TPB är illegalt fildelat. har du svårt att hitta illegalt fildelat matrial där så får du ett par förslag nedan på exempel
  Sök på “Göta Kanal” och alla träffar är otillbörliga. Sök på “Jalla Jalla” och alla träffar är otillbörliga.
  TPB kan inte länka till ett enda verk de inte har rättigheten till.
  Det är tvärtemot svårt att hitta lagligt material på TPB.

  Men vi får se vad utgången av rättegången blir.

 64. Ja du Hans

  Om TPB verksamhet är olaglig eller inte får vi reda på om ngn månad och om de blir fällda kanske TPB stängs eller blir blockerat.

  Då får de som nyttjar TPB för debatter kanske använda Facebook, Flashback eller Twitter eller ngn av de tusentals andra alternativen som finns.

 65. @Martin:
  Då får man gå på den/de- personer, vilka tillhandahåller materialet och inte webbplatsen.
  TPB som webbplats, tillhandahåller inte något upphovskyddat material, förutom sitt eget upphovsskyddade material. Du anger specifika filmer och statistik, då är det upp till dig, att bevisa att så är fallet.

  När det nu kommer till länkar till ett upphovsskyddat material, innebär det inte att det automatiskt är förbjudet. Förutom i Danmark, där nyhetsmedia inte tillåter djuplänkar.
  Men vem läser dansk media på nätet, när intressanta artiklar inte blir länkade?
  Där kan du hitta en intressant artikel, på bloggen SSBD. Om du vågar förstås, när *ALLA* besök på webbplatser, innebär nedladdning av upphovsskyddat material.
  Det blir då per din definition, olaga nedladdning av ett upphovsskyddat material.

 66. Martin,

  Alltså…

  När jag surfar till TPB så ser jag bokstäver och andra tecken på min skärm – Det är inte olagligt. Jag får faktiskt se tecken och bokstäver på min skärm.

  Dessa tecken, bokstäver och ord bildar när jag läser dem information om, bland annat, var olika filer och texter finns på andra ställen på Internet. Dessutom kan jag läsa vad olika personer tycker om diverse saker. – Det är inte olagligt. Jag får faktiskt se var olika filer och texter finns på Internet!
  Utan sökmotorer som Google med flera så fungerar helt enkelt Internet betydligt sämre. Tänk om man avskaffar DNS-funktionen. Då får du ha en personlig katalog med IP-nummer.

  T ex:

  Dagens Nyheter = 52.119.189.4
  Sigfrids blogg = 76.74.254.123
  osv…

  Det blir ju fruktansvärt svårt att hålla en sådan lista uppdaterad!

  Du bad mig söka på “Göta Kanal”:
  Det blev för många för att skriva upp alla här: (Results 1 – 10 of about 415,000 for Göta Kanal. (0.30 seconds))

  Samma för “Jalla Jalla”:
  (Results 1 – 10 of about 251,000 for “Jalla Jalla”. (0.37 seconds))

  Menar du att alla dessa resultat skulle vara “otillbörliga”?

  Är du för frihet?

 67. Jens O
  Har du hört talas om näringslivsförbud? Där ryker både individens rätt att driva verksamhet samtidigt som företaget/föreningen i sig själv oftast stängs ned. TPB drivs av någon och siten är registrerad på Fredrik Neij. En fyllerist blir oftast av med körkortet.

  TPB länkar till upphovsrättsskydat material och indexerar titlar (de inte har rättigheter till) – Det finns inte ett enda svenskt distributionsbolag som använder TPB för sin distribution av biofilm, alltså är samtliga svenska filmtitlar tillgängliga på TPB illegala och otillbörligt tillhandahållna.

 68. @Martin:

  Hur var det med de 415,000 länkarna för “Göta Kanal” och de 251,000 länkarna för “Jalla Jalla”?

  Menar du att alla dessa resultat skulle vara “otillbörliga”?

 69. Hans J
  Det finns 11 filmlänkar till “Jalla Jalla kopior” på ThePiratebay , samtliga är otillbörliga. Memphis Film distribuerar inte via TPB. T:ex inte via namnet Selwin som förutom Jala Jala även hos sig har filmer som inte varken tillhör honom eller Memphis Film – filmer som Hata Göteborg, Linas Kvällsbok och Svensson Svensson och ca 200 andra filmer som Selwing inte heller har rätt att distribuera, mångfaldiga eller fuldela.

  Jens O
  Polisanmäl Solvalla om du misstänker att ledningen där systematiskt begår brott och om du vill få verksamheten stängd eller reglerad.

 70. @Martin:

  Du bad mig söka och det gjorde jag…

  PÅ GOOGLE

  och där finns 415,000 länkarna för “Göta Kanal” och 251,000 länkarna för “Jalla Jalla”!

  Du vågade alltså inte säga att alla dessa länkar är otillbörliga? Var du med och mobbade och slog de minsta i skolan men passade dig för de stora?

  GOOGLE länkar utan att bekymra sig om kritik från exemplvis dig, lugnt vidare – OCH – skrattar gott när bland annat du undanröjer deras konkurrenter åt dem… Har du aktier i GOOGLE?

  Och sedan har du mage att försöka kalla det något annat än censur och (konkurrensbegränsning?)

 71. @Martin:
  Angående Solvalla så vet polisen om det sedan åratal och har en permanent spaning där, utan att för den delen stänga ned verksamheten, eller åtala ägarna.

  Saknar fortfarande din indexering, av vad du anser är otillåtet material.
  Ser även att du fortfarande postar, trots att det innebär fildelning av upphovsskyddat material.

 72. Jens O
  Då kanske polisen skulle ha en permanent spaning hos TPB om du tycker det är en fungerande taktik på Solvalla.

  Vad där det jag postar som är otillbörlig fildelning?

  Jag behöver ju inte skicka dig länkar till TPB, du lär ju veta hur man gör när man nyttjar deras tjänster (du vet skriva Jala Jalla, fylla i lilla rutan det står film vid och trycka på sökknappen) så du får tyvärr lita på mitt ord, precis som jag får lita på ditt ord om permanent spaning på Solvalla (känns dock som lite konspirations paranoia verbaliserat av en rättshaverist).

 73. @Martin:
  All din postning är fildelning av upphovsskyddat material, det enligt svensk lagstiftning.
  Det är upp till dig att bevisa din tes, om vad TPB gör eller inte gör.

  Jag är garanterat ingen rättshaverist och upgifterna om Solvalla har presenterats av svt.
  Intervjuer med poliser o.s.v.

  Nytjar dessutom inte TPB, när behovet av det saknas. Fildelade annars senast idag, med utvecklarna av webbeditorn Bluefish. När jag är i behov, av en sådan (publiceras under GPL). Ska senare i kväll fildela ett upphovsskyddat material, med utvecklarna av mediaspelaren MPlayer (publiceras under GPL), för att uppdatera denna.
  Har även tidigare under dagen, upgraderat min mailserver Postfix (under en öppen IBM licens), vilket medförde fildelning, av ett upphovsskyddat material.

  Ingen av dessa leverantörer ser ut att lida av, att de delar ut sitt upphovsskyddade material helt fritt och även gratis. Då får jag dessutom tillgång, till all källkod.
  Det i sig är ett bra bevis, att det är skadliga med fildelning, av upphovsskyddat material är rent fluff.

  Ja, hela mitt operativsytem i datorn Slackware Linux, tillhandahålls helt fritt under GPL och upphovsinnehavaren Patrick Volkerding, lider på inget sätt av detta, eller hans företag och familj. Trots att det är levebrödet, för hela familjen.

  Skulle kunna utöka uppräkningen, sida upp och sida ned. Det finns inga bevis, för att en fri tillgång till upphovsskyddat material, skulle vara på något sätt skadligt. Vare sig för företag, eller för upphovsrättsinnehavare.

 74. @Martin:
  Jag sökte två gånger till på Google nu med sökbegreppen “Göta Kanal torrent” och “Jalla Jalla torrent”:

  Results 1 – 10 of about 6,460 for Göta Kanal torrent. (0.24 seconds)
  Results 1 – 10 of about 16,600 for Jalla Jalla torrent. (0.71 seconds)

  Här finns alltså tusentals ställen där du då kan hitta torrentfiler. Varför föreslår du inte de som ondgör sig över TPB att då omedelbart anmäla dessa länkar till Google för borttagande?

  Hur var det? Du skriver själv att TPB hade ELVA länkar till “Jalla Jalla”? Google har alltså 16,600 länkar till länksiter mm för samma material?

  Du väljer att sälla dig till en PK-grupp (psst… “liten men högljudd du vet”) som arbetar för upphovsrätt men inte klarar det jag då gjorde på mellan 0,24 och 0,71 sekunder, nämligen att hitta TJUGOTRETUSENSEXTIO LÄNKAR vilka du betecknar som “otillbörliga”. Eller snarare; dom var ju inte “otillbörliga” om det var hos Google dom fanns…

  Det riktigt allvarliga i det hela är inte att man arbetar för upphovsrätt om det nu är det man vill verka för. Det riktigt allvarliga är det övervakningssamhälle med avlyssning och intrång och kameror och RFID och kroppsbesiktningar enligt ACTA och sociogram och läckande PKU-register och trojanplanteringar i våra datorer och GPS-registreringar och och och …. som blir en “naturlig” del av vår framtida vardag med hänvisning till jakten på “fildelare”.

  Man undrar om inte jakten på “fildelare” botar cancer, huvudvärk och tandlossning också så mycket som ordet missbrukas.

  Du verkar mysa gott när du tänker på denna utveckling. Jag blir väldigt upprörd!

 75. Men Hans J
  Om du hittar så många länkar till torrentfiler så blir ju hela debatten om censur precis så meningslös som jag sagt hela tiden. Det kan ju inte vara censur när materialet är så otroligt tillgängligt utöver via TPB. Alltså ingen censur. Och tro inte på allt vad du ser på TV även om det är SVT, skulle dock vara kul med en länk till en artikel om Solvalla ledningens kriminella aktiviteter och polisen val att låta dessa aktiviteter fortgå.

  Jens
  Inget av det du säger påvisar att en blockering av TPB skulle innebär någon form av censur överhuvudtaget.
  Och om du menar att all text är upphovsrätts skyddad omedelbart så stämmer det inte riktigt. Texten bör dessutom inte postas på en blogg eller annat publikt forum om du vill hävda någon form av upphovsrätt. Och Jens, du låter fortfarande hysterisk.

  tjoflöjt o god natt

 76. @Martin:
  Var en text eller något annat upphovsskyddat material publiceras, har inte med saken att göra. Det är fortfarande upphovsskyddat, enligt svensk lag. Men jag kan välja, vilken licens jag föredrar att publicera under. Eller om TPB föredras, som en annonspelare med länkar till mitt material.

  Om mina annonser blockeras, blir det en censurering av det. Om TPB får censureras, kan även min blogg/hemsida censureras. När den mycket väl kan innehålla och innehåller länkar, till just upphovsskyddat material. Min privata ftp-server, innehåller även den upphovsskyddat material. Dels mitt eget, men även andras. Det fullt lagligt, att sprida vidare.

 77. @Martin:

  Du tog tydligen inte till dig av vad jag skrev. Utvecklingen ÄR oroande. Kanske är jag äldre än du och ser utvecklingen i ett längre perspektiv. När jag var liten vimlade det inte av några övervakningskameror överallt.

  Varför kan det inte vara censur bara för att det finns andra som man inte censurerar. Kan jag slå folk på käften helt ostraffad bara för att det finns andra som jag inte slår?

  Det var inte jag som hittade länkarna – det gjorde GOOGLE åt mig!

  Är du speciellt ilsken på just TPB eller varför vägrar du att se att GOOGLE är en så mycket värre syndare om det nu är synd att länka till information. Tänker du tipsa dessa upphovsrättens väktare om en så mycket större syndare? Vad är förresten nästa typ av information som inte ska få länkas till enligt dig?

  Sedan har du väl bråttom att svara. Svar om Solvalla får du söka hos någon annan än hos mig…

  Var vänlig ha med åtminstone någon rad om GOOGLE och om vad jag skrev om dem.

 78. Hans J
  Jag vet inte vad du vill säga med exempel om att slåss det har inget med detta att göra och om du slår ned någon blir du straffad för det – inte för de du inte slagit ned – du får inte heller guldstjärna för att du avstått från att slå ned andra.
  Om TPB blir blockerat eller stoppas så är det för att de begår brott. Inte för att ngn vill censurera materialet som finns där.
  Jag vet inte heller varför du skriver om övervaknings kameror i denna blogg om internet censur.

  Google har en tydlig policy – http://www.google.com/dmca.html – om att avlägsna material som upphovsmakare vill få avlägsnat – Mininova har det samma – http://www.mininova.org/copyright. Nu fick du en rad om Google så var vänlig och läs deras och Mininovas policy.

  Jens
  Dina annonser censureras inte, du kan publicera dem var som helst på siter som inte stängs på grund av lagbrott. Om du väljer att ha dina annonser på en sandwich gubbe som går fram och tillbaka vid riksdagen och denne gubbe väljer att offentligt kissa på dörren till riksdagen, så hamnar mannen i finkan för kissandet – du kan inte längre ha din anons på honom – men du är definitivt inte utsatt för censur. Det e bara att leta reda på en ny sandwich gubbe.

  tjoflöjt o god morgon

 79. Hans J
  Jag vet inte vad du vill säga med exempel om att slåss det har inget med detta att göra och om du slår ned någon blir du straffad för det – inte för de du inte slagit ned – du får inte heller guldstjärna för att du avstått från att slå ned andra.
  Om TPB blir blockerat eller stoppas så är det för att de begår brott. Inte för att ngn vill censurera materialet som finns där.
  Jag vet inte heller varför du skriver om övervaknings kameror i denna blogg om internet censur.

  Google har en tydlig policy – http://www.google.com/dmca.html – om att avlägsna material som upphovsmakare vill få avlägsnat – Mininova har det samma – http://www.mininova.org/copyright. Nu fick du en rad om Google så var vänlig och läs deras och Mininovas policy.

  Jens
  Dina annonser censureras inte, du kan publicera dem var som helst på siter som inte stängs på grund av lagbrott. Om du väljer att ha dina annonser på en sandwich gubbe som går fram och tillbaka vid riksdagen och denne gubbe väljer att offentligt kissa på dörren till riksdagen, så hamnar mannen i finkan för kissandet – du kan inte längre ha din anons på honom – men du är definitivt inte utsatt för censur. Det e bara att leta reda på en ny sandwich gubbe.

  Anders
  Om igen, det är materialet vi talar om, inte bloggen, det är materialet på bloggen inte blogg adressen, det är det folk skriver på bloggen inte vilken URL de har – en URL har igen åsikt, en URL säger ingenting. Det är det folket säger på URLen som inte blir censurerat, men om URLen i sig själv används för brottslig veksamhet så bör – skall – den stängas.

  tjoflöjt o god morgon

 80. @Martin:

  Du väljer att läsa väldigt selektivt…

  – Du klarar inte av att kommentera: “Varför kan det inte vara censur bara för att det finns andra som man inte censurerar”

  – Du klarar inte av att inse att den som vill censurera aldrig öppet medger detta. Kina censurerar ingen – de bara beivrar “brott” (fniss).

  – Du klarar inte av att se en uppräkning om hot mot vår integritet och att censur och stängning på grund av upphovsrättsindustrin av Internet är ett av dessa hot. Även om du handlar i god tro så stödjer du då denna utveckling. Vakna!

  – Du klarar inte av att tipsa upphovsrättsindustrin om de stora “hoten” – som GOOGLE – om nu TPB skulle vara ett hot. Du vill inte ens kommentera det faktum att denna “industri” väljer att inte säga ett knyst om GOOGLE. Det handlar inte om GOOGLES “policy” utan om upphovsrättsindustrins policy att selektivt inte vilja gå på GOOGLE. De förlorar då trovärdighet.

  Du vill tydligen fortfarande inte ta till dig vad jag skriver. Utvecklingen ÄR oroande.

  Varför vill upphovsrättsindustrin inte ge sig på GOOGLE?

 81. Hans J

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att kommentera: “Varför kan det inte vara censur bara för att det finns andra som man inte censurerar””

  Svar
  Om materialet i sig själv inte stoppas, hindras, ändras, så sker ingen censur.

  Ha en god lunch

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att inse att den som vill censurera aldrig öppet medger detta. Kina censurerar ingen – de bara beivrar “brott” (fniss).”
  Svar
  Fniss – om Kinas lagar är skrivna så att det publicerade materialet anses som brottsligt – fniss – så är det lagar som – fniss – påkallar censur – fniss – och då är det censur – fniss. För materialet blir ju – fniss – stoppat från att tillgås – fniss. Det finns inga sådana lagar i Sverige förutom vad det gäller uppvigling etc, materialet och innehållet är det ingen som förbjuder, hindrar, ändrar eller censurerar i Sverige.

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att se en uppräkning om hot mot vår integritet och att censur och stängning på grund av upphovsrättsindustrin av Internet är ett av dessa hot. Även om du handlar i god tro så stödjer du då denna utveckling. Vakna!”

  Svar
  Konspiratorisk paranoia, ganska typisk för denna debatt.

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att tipsa upphovsrättsindustrin om de stora “hoten” – som GOOGLE – om nu TPB skulle vara ett hot. Du vill inte ens kommentera det faktum att denna “industri” väljer att inte säga ett knyst om GOOGLE. Det handlar inte om GOOGLES “policy” utan om upphovsrättsindustrins policy att selektivt inte vilja gå på GOOGLE. De förlorar då trovärdighet.”

  Svar
  Du jobbar tydligen för upphovsrättsindustrin i och med att du vet precis vad deras planer är.
  Upphovsrätts industrin förhandlar med Google och skriver avtal med Google som här med förläggare
  http://books.google.com/intl/sv/googlebooks/agreement/
  och som härmed TV kanaler
  http://blog.searchenginewatch.com/blog/080909-103902
  och som hör med skivbolag
  http://mashable.com/2007/08/13/gbox-universal-google/
  Mängder av liknande avtal ligger under förhandling.

  Är det ett OK svar för dig? Google jobbar med upphovsrättsindustrin inte mot dem.
  Kan du visa mig TPB avtalen?

 82. Hans J

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att kommentera: “Varför kan det inte vara censur bara för att det finns andra som man inte censurerar””

  Svar
  Om materialet i sig själv inte stoppas, hindras, ändras, så sker ingen censur.

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att inse att den som vill censurera aldrig öppet medger detta. Kina censurerar ingen – de bara beivrar “brott” (fniss).”
  Svar
  Fniss – om Kinas lagar är skrivna så att det publicerade materialet anses som brottsligt – fniss – så är det lagar som – fniss – påkallar censur – fniss – och då är det censur – fniss. För materialet blir ju – fniss – stoppat från att tillgås – fniss. Det finns inga sådana lagar i Sverige förutom vad det gäller uppvigling etc, materialet och innehållet är det ingen som förbjuder, hindrar, ändrar eller censurerar i Sverige.

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att se en uppräkning om hot mot vår integritet och att censur och stängning på grund av upphovsrättsindustrin av Internet är ett av dessa hot. Även om du handlar i god tro så stödjer du då denna utveckling. Vakna!”

  Svar
  Konspiratorisk paranoia, ganska typisk för denna debatt.

  Din fråga
  “- Du klarar inte av att tipsa upphovsrättsindustrin om de stora “hoten” – som GOOGLE – om nu TPB skulle vara ett hot. Du vill inte ens kommentera det faktum att denna “industri” väljer att inte säga ett knyst om GOOGLE. Det handlar inte om GOOGLES “policy” utan om upphovsrättsindustrins policy att selektivt inte vilja gå på GOOGLE. De förlorar då trovärdighet.”

  Svar
  Du jobbar tydligen för upphovsrättsindustrin i och med att du vet precis vad deras planer är.
  Upphovsrätts industrin förhandlar med Google och skriver avtal med Google som här med förläggare
  http://books.google.com/intl/sv/googlebooks/agreement/
  och som härmed TV kanaler
  http://blog.searchenginewatch.com/blog/080909-103902
  och som hör med skivbolag
  http://mashable.com/2007/08/13/gbox-universal-google/
  Mängder av liknande avtal ligger under förhandling.

  Är det ett OK svar för dig? Google jobbar med upphovsrättsindustrin inte mot dem.
  Kan du visa mig TPB avtalen?

 83. @Martin: Om jag sätter upp olagliga bilder (uppviglande, främlingsfientliga eller vad du vill) på en anslagstavla i stan – är det ok att riva den anslagstavlan då ?

  Skall dessutom ägaren av anslagstavlan åtalas för brott ?

  /K

 84. För ett antal år sedan var jag Chef för filmstaden i Malmö.
  Ibland hände det att vi tog folk som plankade in.
  Man hörde många, ganska humoristiska, bortförklaringar för att skyla över pinsamheten.
  Den som plankat gick ut i god anda. “Går det så går det”.
  Inte fan började han eller hon föra politiska resonemang huruvida det var försvarligt att planka eller kalla det Big Brother, övergrepp, övervakning eller annat trams.

  Varför kan inte Libertarianer m fl säga att ni helt enkelt vill kunna tanka gratis och skiter fullkomligt i konsekvenserna för skaparna.

  Och det är fullkomligt förbluffande att en Moderat Riksdagman ägnar sig åt att ständigt försvara kriminalitet. Karl S. måste ha missat hela grundskolans historieundervisning.

  Och denna gången är det faktiskt “Omvärldsbevakaren” som blir irreterad på bortskämda historielösa idioter.

  Jösses……………………

 85. @Pär Brumark:
  “Varför kan inte Libertarianer m fl säga att ni helt enkelt vill kunna tanka gratis och skiter fullkomligt i konsekvenserna för skaparna.”

  Därför att det inte stämmer, när det är bättre tjänster som behövs och inte fler restriktioner och bestraffningar.

 86. Klas
  Om du sätter upp nakenbilder på din f.d älskare (mot dennes vilja) på en offentlig anslagstavla så kan ju din f.d älskare till att börja med själv avlägsna bilderna – det är ju bara att gå fram till tavlan och riva ned bilderna.
  Om du kontinuerligt sätter upp dem igen så kan din f.d älskare kräva att de som har anslagstavlan ser till att materialet avlägsnas. Om de som administrerar anslagstavlan undanlåtar att avlägsna materialet blir de av med tillståndet att tillhandahålla en offentlig anslagstavla.

 87. Pär Brumark,

  Välkommen till diskussionen. Din kommentar ger anledning till några upplysningar.

  För det första förespråkar jag inte kriminalitet. Jag förespråkar en begränsning av upphovsrättslagstiftningen. Till dess att upphovsrätten har begränsats till mer rimliga proportioner bör vi minimera dess skadliga effekter genom att vara återhållsamma med de antipiratverktyg som vi ger myndigheter och privata aktörer.

  Jag skiter inte i konsekvenserna för skaparna, men jag anser inte att staten ska ta huvudansvaret för att finansiera kulturen – vare sig genom subventioner eller genom att satsa stora resurser på att hålla föråldrade affärsmodeller under armarna.

  Din parallell till plankning är inte helt relevant i sammanhanget. Tillgången till en biograf – avgränsad i rummet – kan kontrolleras med ganska enkla medel. Det vore märkligt om biobesökare, betalande eller inte, ansåg att en vanlig biljettkontroll var ett övergrepp. Kontrollen av hur ett immateriellt verk sprids kräver helt andra typer av ingrepp i privatliv och informationsfrihet, vilket IFPI:s utspel illustrerar.

 88. Anser KarlSigfrid att staten skall se till att lagar efterlevs?
  Anser Karlsigfrid att upphovsmakarna är ägare till sitt eget material?
  eller anser Karlsigfrid att upphovsmakarnas material är publik egendom och att staten därmed inte har något ansvar att se till att upphovsmakarnas upphovsrätt upprätthålls.
  Anser Karlsigfrid att en “site” kan nyttjas för brottslig verksamhet utan att de ansvariga för “siten” åtalas?

 89. Martin,
  Allt här i världen är inte svartvitt. Då kulturbranscherna fortsätter sätta nya rekord år efter år tack vare (eller trots, beroende på hur man ser det) fildelningen finns det ingen anledning att prioritera denna typ av icke-faktiska brott. Resurser bör läggas mot att förhindra korruption och sådan allvarlig kriminalitet.

  Fast du anser ju antagligen att det är viktigare att så hastigt som möjligt, efter lobbyisternas inrådan, införa så många repressiva lagar på så kort tid som möjligt. Inte för att det faktiskt finns en hotbild som legitimerar detta (en giltig hotbild skulle typ kunna vara att Ryssland ockuperar Åland och riktar missiler mot Sverige), utan för att skydda de “utsatta” upphovsrättsinnehavarna.

  Redan Benjamin Franklin hävdade ju att “Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety”.

 90. Alexander
  Lite info.
  Hysteriska konspirations teorier brukar inte leda till något vettigt, inte heller hobbyn att lägga ord in annans mun.

 91. Men för helvete Martin. Bemöt det jag skriver eller erkänn att du inte är kapabel att göra det. Vilken fjärdeklassare som helst kan bedriva den argumentation du gör med ditt senaste inlägg, dvs ingen alls.

 92. Med all respekt Karl Sigfrid,

  En kort fråga:

  Hur ska den efterlevnaden av den begränsade/reformerade upphovsrätt du förespråkar upprätthållas?

 93. Martin,

  Staten bör vidta åtgärder för att förhindra brottslighet. För att avgöra vilka åtgärder som är lämpliga får vi som lagstiftare väga olika åtgärders positiva och negativa effekter. En åtgärd som resulterar i större skada än nytta bör i allmänhet undvikas.

  Eftersom nyttan av upphovsrätten är tveksam bör vi vara försiktiga med alltför långtgående frihetsinskränkningar i syfte att skydda den.

  Upphovsrätt är inte äganderätt utan en fristående rättighet, som bland annat innefattar ett kopieringsmonopol. Därför är din andra fråga märkligt ställd.

  Se gärna denna artikel av gamle bankdirektören Karl-Henrik Pettersson:

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/upphovsratt-och-aganderatt-ar-inte-samma-sak

 94. @Martin:

  Tack för att du svarar ordentligt!

  Frågan om någonting är censur beror inte alls på om det material som man censurerat finns tillgängligt någon annanstans. Den svenska filmcensuren exempelvis kunde ju kringgås genom att man inhandlade eller såg filmer i ett annat land. Det var ändå censur!

  Exemplet med Kina handlade mer om att det mer beror på den regim som ett land har vad som censureras. Öppnar man Pandoras ask så är vägen öppen för en väldigt obehaglig upplevelse. Pandoras ask gör sig bäst stängd!

  “Konspiratorisk paranoia” säger även den med otrevliga avsikter. Jag ska sträcka mig så långt som att jag hellre hoppas att det är “konspiratorisk” paranoia än början på ett samhälle som säkert inte heller du vill leva i.

  Vem som jobbar för upphovsrättsindustrin av oss två är nog relativt uppenbart. Du verkar också veta en väldig massa om avtal som de slutit. Konstigt att det tar *väldigt lång tid* att få genomslag… Hade GOOGLE minsta vilja att stoppa sin länkar så hade det nog realiserats över natten.

  Jag kan naturligtvis inte visa några TPB-avtal??? Hur mycket betalade förresten förläggarna, TV-kanalerna och skivbolagen till GOOGLE? Om det var någonting överhuvudtaget så fick de inte mycket för pengarna i och med att det nu har gått månader och GOOGLE fortfarande glatt presenterar länkarna.

 95. @Martin:
  “Dina annonser censureras inte, du kan publicera dem var som helst på siter som inte stängs på grund av lagbrott.”

  Det du gör genom att censurera och eventuellt stänga en webblats, är att skapa en ny praxis.
  En praxis där censur blir en defakto standard, där var och en som vågar publicera ett material riskerar censur.
  Allt från lagliga webbplatser, som min egen. Där jag tillhandahåller, ett lagligt upphovsskyddat material, helt fritt att fidlea och sprida vidare.
  Det öppnar även upp en möjlighet, att stänga ned webbplatser för nyhetsförmedling. Som DN, SvD med flera nyhetsmedia.
  När även de publicerar ett upphovsskyddat material, som det är fritt att ta del av och länka till.
  Har du sett några stulna artiklar, från DN och SvD på senaste tiden?
  Ta och titta på deras statistik från Twingly, där ser du hur det fungerar. Det finns ingen anledning, att kopiera hela deras artiklar
  när det går att länka till dessa.

  På ett identiskt vis fungerar, ett annonsplank som TPB.
  Följden av ditt resonemang, är att alla annonsplank måste tas bort, när det kan finnas ett material som är opassande.
  I fallet med TPB är det intresseorganisationer som IFPI, vilka kommer att få makten att stänga och censurera.
  Det blir konsekvensen, av de nya lagar och direktiv som införs. Även om det inte var syftet, från lagstiftarens håll.
  Samma lobbygrupper är nu med och diskuterar, inom ramarna för ACTA. Där de även där, får bestämma agendan.

 96. Jens
  Pust
  Om en kriminell handling resulterar i att en möjlig publicerings plats försvinner innebär det inte censur. Begår ett bokförlag skattebrott och stängs så blir inte deras böcker censurerade, böckerna kan ges ut vars om helst när som helst. Detsamma gäller allt material på TPB.

  När du länkar till DN och SVD länkar du till upphovsrättshållarna, inget problem med det. När TPB länkar så gör det detta till 80% till folk som inte har upphovsrätten till materialet.

  Alla annonsplank som bryter mot lagar och vägrar att efterleva lagar får straff. En man som kör rattfull blir av med körkoret och ibland sin bil. En företagare som skattefuskar får böter, ofta fängelsestraff samt näringsförbud och bolaget stängs ofta. Inget av detta resulterar i censur.

  Hans
  Den svenska filmcensuren innebar att du inte kunde tillgodogöra dig de censurerade delarna på ngn svensk biograf överhuvudtaget. Om ngt material försvinner från TPB så garanterar jag dig att det finns tillgängligt för svenskar på svenska siter p.g.a att ingen är intresserad av att censurera ngt material.
  Läs artilarna om Google ordentligt, det är Google som betalar förelag etc de skriver avtal med – inte tvärtom.

  Alexander
  För helvete? Rekordår?
  “Musikindustrins inkomster sjönk totalt med 7 procent”
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=874505
  Alexander var e den korta listan på ngt exempel på material som skulle bli censurerat pga av en TPB stängning?

  Karlsigfrid
  Om en “site” sysslar med brottslig verksamhet, anser du att den bör stängas ned?
  OK om frågan var luddigt ställd, anser du att upphovsmakarna har kopieringsmonopol och ensam upphovsrätt till sitt material?
  Se gärna detta inlägg
  http://www.dianahsieh.com/blog/2006/05/dont-steal-this-article.html

 97. Du pratar smörja Martin, Det är censur!

  Du bara ordbajsar här och det enda detta medför är att du luktar illa.

  Du borde sälja allt du har och istället för att sprida dynga här ge dej upp i bergen i Tibet och meditera resten av ditt liv. Det ligger ju i Kina så du borde känna dej som hemma.

  :)

  / Mikke

 98. @Martin:

  “Den svenska filmcensuren innebar att du inte kunde tillgodogöra dig de censurerade delarna på ngn svensk biograf överhuvudtaget. Om ngt material försvinner från TPB så garanterar jag dig att det finns tillgängligt för svenskar på svenska siter p.g.a att ingen är intresserad av att censurera ngt material.”

  Man kunde “tillgodogöra” sig de censurerade delarna på andra sätt. Detta gjordes också. (För vän av ordning så censurerades hela filmerna – inte bara delar. Censur är granskningen i sig inte resultatet av granskningen. Det var bara delar av allt som granskades som togs bort.)

  Om material (HÄNVISNINGAR TILL MATERIAL) som försvinner från TPB ändå finns tillgängliga på andra sätt vad är då det egentliga syftet med stämningen? Varför då särbehandla TPB i förhållade till alla andra sökmotorer? Särskilt som TPB inte tillhandahåller något upphovsrättskyddat material överhuvudtaget! (Trots alla avsiktligt felaktiga yttranden om motsatsen och retoriska finter om “stöld”) Vill du i slutändan förbjuda Dagens Nyheter att ens recensera film eller böcker? Får varje hänvisning till skapade verk bara förekomma efter uttryckligt tillstånd av “upphovsrättsinnehavaren”? Även 95 år efter upphovsmannens död? Effekten blir då bara att man påbörjar en marsch mot ett samhälle med helt stängd och avgiftsbelagt kunskap (STÄNGDA KLOSTERBIBLIOTEK?).

  “Läs artilarna om Google ordentligt, det är Google som betalar förelag etc de skriver avtal med – inte tvärtom.”

  Ack, alltid denna girighet…
  Ändå fortsätter GOOGLE att länka. Det var alltså enbart $$$ det handlade om ingenting annat. Inga ideella värden, ingen integritet… Bara den gamla vanliga amerikanska skadeståndskarusellen. (McDonalds: “Varning – Kaffet kan vara varmt!” :-) )

 99. @Martin:
  “Om en kriminell handling resulterar i att en möjlig publicerings plats försvinner innebär det inte censur.”

  Det är den praxis som skapas, som är det jag talar om. Inte möjligheter att annonsera på andra platser.

  “När du länkar till DN och SVD länkar du till upphovsrättshållarna, inget problem med det.”

  Jo enligt upphovslagen är det ett problem, när det inte står att man får göra det.
  Strikt enligt lagen, är det då förbjudet att länka. När det blir en länkning, till ett upphovsskyddat material.
  Det måste framgå mycket klart och tydlig, vad det är som gäller för återpublicering och länkning.
  Även om det kan tyckas vara uppenbart, är det inte klart formulerat. Vare sig på DN, eller på SvD.
  Det står enbart, att webbplatserna är upphovsskyddade. Det kan även förekomma, att annat föreligger som fotografier.
  Det kan vara något helt annat, som gäller för dessa, när det kan vara en annan upphovsman.
  Det samma gäller även för återlänkning, via Twingly. När även det blir en länkning, till ett upphovsskyddat material.

  “När TPB länkar så gör det detta till 80% till folk som inte har upphovsrätten till materialet.”

  Bevisa din statistik, annars faller den platt.

  “Alla annonsplank som bryter mot lagar och vägrar att efterleva lagar får straff.”

  Om de har ställt planket, på en förbjuden plats. Inte för att någon annan, sätter upp en annons.
  Plankinnehavaren blir inte bestraffad för detta, när det i så fall är annonsören.
  Ser plankinnehavaren att det är ett olagligt material, tas det bort.
  Det gör även TPB om de uppmärksammar exvis, annonser för barnpornografi.

  “Inget av detta resulterar i censur.”

  Jo om det medför att företagarens eget material, inte kommer att synas. Om resultatet medför att alla publicerade böcker, tas ned från hyllorna.
  Vilket är vad som medför, med ditt resonemang.

 100. Mikke
  Du argumenterar så övertygande och vuxet att jag ser dig som en värdig vinnare av alla debatter du deltar i för de som lider av Tourettes sjukdom. Jag rekommenderar neuroleptika eller SSRI och kognitiv terapi mot tvångssymtomen.

  Hans J
  Rättegången mot TPB kommer bland annat att handla om det råkar vara så att TPBs uppsåt är att underlätta och hjälpa till med otillbörlig fildelning. Finner domstolen att detta är fallet så döms de och TPB stängs då troligen ned (inte för att någon censurerar dem) utan för att de underlättar, uppmuntrar och hjälper till med en brottslig handling. (Detta förutom de andra brotten TPB individernas är anklagade för).

  Nej du kunde inte tillgodogöra dig de censurerade filmbitarna på biografer i Sverige, de var effektivt avlägsnade som CENSURERAT material. Inget av det TPB länkar till kommer att vara avlägsnat som CENSURERAT material.

  Din fråga
  “Vill du i slutändan förbjuda Dagens Nyheter att ens recensera film eller böcker? Får varje hänvisning till skapade verk bara förekomma efter uttryckligt tillstånd av “upphovsrättsinnehavaren”?”
  Svar:
  Nej detta faller under under det som i Sverige kallas “citat rätt” och på engelska s.k fair use. Det innebär gäller för recensioner, artiklar men även för tolkningar, utbildnings syfte e.t.c.
  Vad det gäller “hänvisning” så bör dylika som bryter mot upphovsrättsinnehavarens rättigheter stoppas, alltså om hänvisningen går till ett ställe som kränker skaparens rätt.

  Jens O
  Nej, länkning till källan (upphovsrättsinnehavarna) är inte olaglig.

  Ditt krav
  “Bevisa din statistik, annars faller den platt.”
  Mitt svar:
  Vad det gäller filmen Jalla Jalla så är 100% av materialet TPB länkar till olagligt i och med att inga av länkarna går till upphovsrättsägarna.
  Söker jag sedan på alla Jalla Jalla länkar TPB ger så verkar det som 2 av 28 länkar vara någon form av privat material. Så det är ca 7% lagligt material och ca 93% illegalt. ett stickprov alltså.

  Nej, inga böcker tas ned från några hyllor överhuvudtaget, de står kvar på hyllorna hos alla de som på lagligt vis skaffat sig rätten att mångfaldiga och sälja dem. Alltså ingen censur av specifikt material. TPBs eget material kan publiceras var som helst när som helst utan att hindras, ändras stoppas på något vis. Den site de själva har kommer dock att stoppas om domstolen anser att siten är illegal och brottslig.

  Karlsigfrid
  Har du läst den artikeln jag länkade till? Den visar att Karl-Henrik Pettersson inte följer hela tankebanan (han borde också läsa nedan länk) om vad en människa är och vad en människa har rätt till. Du, behöver verkligen studera den.
  http://www.dianahsieh.com/blog/2006/05/dont-steal-this-article.html

  • Martin,

   Jag har läst en del Ayn Rand, utan att bli särskilt imponerad. Stora ord om rätten till liv, men inte särskilt mycket substans. Även om Rand var ateist är det närmast religiösa tongångar i hennes resonemang.

   Grunden för resonemanget du länkar till är att människor “skapar” det ena och det andra. Snarare är det väl så, vare sig det handlar om kultur eller teknisk utveckling, att människor kombinerar och modifierar redan existerande byggstenar till nya mönster. Det är svårt att se vilka “skapare” som inte bygger sina verk på andras prestationer.

   De citerade resonemangen av Kinsella och Palmer, som handlar om ägandets funktion och historia, är desto mer intressanta.

 101. Du har fortfarande fel Martin och att ditt påstående skulle vara ett fakta, är inget fakta, utan ett rent påstående. Det blir censur, när lagligt material blir blockeras.
  Det blir olagligt att länka, när det är en länkning, till ett upphovsskyddat material. När det kan betraktas att vara fildelning av ett upphovsskyddat material, att besöka länken.

 102. @Martin:

  I stämningen finns i huvudsak två delar dels medhjälpsdelen och dels förverkandedelen (av datorer mm)

  Det centrala är naturligtvis stämningen enligt 4§ 23 kapitlet brottsbalken. Exakt påföljd för det fall att de döms för medhjälp här har vare sig du eller jag någon aning om. Vi vet inte utgången och det vore dumt att sia om det. En konsekvens för det fall att de döms borde vara att en hel del andra sökmotorer även de tvingas stänga eller på annat sätt spärras. Detta skulle vara allvarligt för funktionen av och friheten överlag på Internet. Därför hoppas jag att de frias!

  En helt annan del är om det överhuvudtaget är möjligt att stänga TPB även om de till äventyrs skulle dömas. Om detta har du ingen kunskap och det vore dumt att sia om det också. Men en nedstängning är så klart en censurering. Du kan möjligen hävda att det är en laglig censurering men det är likafullt en censurering.

  Tycker du att detta ord – censurering – är så otäckt att du inte vill använda det?

  Beträffande den svenska filmcensuren så påstod jag inte att någon kunde “tillgodogöra sig de censurerade filmbitarna på biografer i Sverige” så ditt “nej” i början av meningen missade helt målet. Jag skrev att “Man kunde “tillgodogöra” sig de censurerade delarna på andra sätt. Detta gjordes också.”

  Ingenting avlägsnades “som CENSURERAT material” som du skriver. Hela filmerna censurerades och vissa delar avlägsnades som ett resultat av denna censur. Det material som censurerades var HELA FILMER. Granskningsprocessen heter “censur” och som ett resultat av DENNA GRANSKNING (som kallas censur) så avlägsnades ibland delar.

  Naturligtvis kommer ingenting av det material som TPB länkar till att “vara avlägsnat som CENSURERAT material”. Varför skrev du överhuvudtaget detta stycke?

  Beträffande Dagens Nyheter frågade jag inte om vad lagen säger utan om vad du tycker. Jag förväntade mig att du skulle skriva att du självklart ansåg att Dagens Nyheter fortsättningsvis skulle få recensera film och böcker. Men detta är då kanske inte helt självklart?

  Jag anser alltså att det är fråga om yttrandefrihet. För om dessa länkar inte får förekomma så tror jag att det får konsekvenser för mycket annat också. Då bör inte till exempel Googles eller hundratals andra sökmotorers länkar godkännas heller.

 103. Karl Sigfrid
  Grunden och resonemangen i det material jag länkar till är – individens rätt till sina egna tankar. Men ett system där individen inte har rätten till sina egna tankar och alltid (på andras villkor) blir tvingad att dela sina tankar med alla andra, är kanske något du gillar. Men då bör du lämpligen byta parti.

  Hans J
  Om TPB stängs ned så är det för att de sysslat med ngt som svensk domstol anser olagligt. Inte för att någon skrivit en text, skapat en film eller på något annat sätt sammanställt och uttryckt en åsikt. Åsikter som finns tillgängliga på TPB kan och kommer att finnas tillgängliga på mängder med andra ställen. Med din logik så varje dömd brottslig handling som resulterar i fängelse alltid en form av censur då individen inte längre kan röra sig fritt i samhället och uttrycka sin åsikt på almän plats. Alltså skulle vi inte kunna utdöma fängelse straff överhuvudtaget.

  Jens O
  Du anser alltså att en individ vars container fylld av pirat kopierade böcker, som stoppas i tullen och bränns resulterar i att individen utsätts för censur. Materialet i boken är lagligt men inte framställningen och inte heller distributionen. Beslagtagandet och brännandet av böckerna resulterar då i ett förhindrande av att just dessa kopior läses – och med din logik har då censur gjorts.
  Jag tror att du skulle få mycket svårt att övertyga en domstol om detta precis som det sker någon censur om en site som döms för brottslig aktivitet stängs.

 104. Det skulle stå.

  “Med din logik BLIR varje brottslig handling som resulterar i fängelse, alltid en form av censur, då individen inte längre kan röra sig fritt i samhället och uttrycka sin åsikt på allmän plats.”

 105. @Martin:

  “Om TPB stängs ned så är det för att de sysslat med ngt som svensk domstol anser olagligt. Inte för att någon skrivit en text, skapat en film eller på något annat sätt sammanställt och uttryckt en åsikt. Åsikter som finns tillgängliga på TPB kan och kommer att finnas tillgängliga på mängder med andra ställen.”

  Vad är det för logik? Bakvänd bevisföring? ‘Om någon sitter i fängelse så är det väl för att han har gjort något?’

  Du skriver allra minst i fel ordning. Du torde mena att: “om svensk domstol finner” så konsekvens… alltså orsak-verkan, inte tvärtom?
  En orsak till att TPB stängs ned kan vara strömavbrott, att de som driver TPB tröttnar, att hårddiskarna blir fulla, sabotage eller kanske att polis stänger den efter ett utslag i domstol.

  Det handlar inte om huruvida åsikten finns tillgänglig på andra ställen. Vad är så svårt att förstå? Menar du att om någonting censureras i Kina så är det ändå inte censur, om det publicerats i sydamerika? Censuren är granskningen inte det exakta resultatet av granskningen. Var vänlig läs noga! Läs en gång till! Censuren betyder inte att någonting alls tas bort, blockeras, spärras osv. Om det granskas i avsikt att KANSKE blockeras, klippas bort osv – DÅ är det censur!

  Vi menar visserligen i dagligt tal att någonting borttagits, eller spärrats men det är i strikt mening inte nödvändigt att någonting alls klipps bort, spärras osv…

  Vi verkar vara oense om definitionen av ordet CENSUR?

  “Med din logik BLIR varje brottslig handling som resulterar i fängelse, alltid en form av censur, då individen inte längre kan röra sig fritt i samhället och uttrycka sin åsikt på allmän plats.”

  Vad menar du? Hur skulle det förhållandet att någon gör sig skyldig till mord och döms för det ha något med censur att göra?

  TPB har inte spridit något upphovsrättsskyddat material alls. De har möjligen medverkat till, eller underlättat spridning av sådant material och det är det som åklagaren och IFPI hävdar. De vill därför att TPB ställs till ansvar för någonting sådant och de vill troligen att de granskas för att se om de kan spärras eller blockeras alltså att de censureras. Nu vet jag inte om lagen medger blockering men de åtalade kan kanske komma att dömas till fängelse.

  Du verkar tycka att någonting inte är censur om det som tas bort är brottsligt? I så fall har de inte censur i Kina. Det förekom inte heller censur i Tyskland under andra världskriget. Då har vi inte heller haft statlig filmcensur i Sverige.

  Visst är CENSUR ett vedervärdigt ord…

 106. Martin,

  Det är upp till var och en att antingen hålla sina tankar för sig själv eller att släppa ut dem i offentligheten. De som väljer det senare måste nog inse att de förlorar kontrollen över vilka som tar del av och sprider tankarna vidare.

 107. Din fråga
  “Vad är det för logik? Bakvänd bevisföring? ‘Om någon sitter i fängelse så är det väl för att han har gjort något?’”
  Mitt svar
  Ja om TPB individerna hamnar i fängelse så är det för att de begått en brottslig handling. Inte för att de skapat något material som staten på något sätt vill stoppa, hindra förbjuda – alltså är det inte censur.

  Din fråga
  “Det handlar inte om huruvida åsikten finns tillgänglig på andra ställen. Vad är så svårt att förstå? ”
  Mitt Svar
  Det handlar om censur om en åsikt, text, film bild hindras från att uttryckas. Ingen hindrar någon från att uttrycka någonting i detta fall (om TPB stängs). Samtliga “skapelser” finns kvar hos de som har uttryckt dem (och har rätten till dem) och alla som vill tillgodo göra sig dessa uttryck kan fortfarande göra detta. Det enda som inträffar är att den otillbörliga distributionen TPB sysslar med upphör. TPB individerna har inte skapat någon text, film, musik eller annat uttryck som hindras.
  Jag har bett er som skriker censur att skriva en lista på:
  En st bok,
  En st film,
  En st musik,
  En st text
  som blir censurerad genom att TPB stängs ned.
  Om ni nu insisterar på att en TPB stängning resulterar i censur så måste ni ju kunna ge exempel på vilket material som blir censurerat.

  Din fråga
  “Vad menar du? Hur skulle det förhållandet att någon gör sig skyldig till mord och döms för det ha något med censur att göra?”
  Mitt svar
  Ja du Hans, det är ju inte jag som menar det, det är faktiskt följden av vad du hävdar.
  Fängelsestraffet hindrar ju individen från att verbalt framföra sina åsikter i det vanliga allmänna rummet (på gatan etc) och då hindras andra individer att tillgänglig göra sig budskapet på den gata de vanligtvis får höra det. Alltså med din logik, censur. Jag anser givetvis inte att detta är censur.

  Din fråga
  “Du verkar tycka att någonting inte är censur om det som tas bort är brottsligt? ”
  Om TPB blockeras så tas inget material bort – vad som inträffar är att TPB hindras från att länka till otillbörligt fildelat material. TPB har inte skapat något material, de underlättar och hjälper till med otillbörlig spridningen av upphovsrätts skyddat material.
  Materialet i sig själv finns kvar att tillgå med exakt samma innehåll. Alltså ingen censur.
  TPB sysslar inte med att skapa material, de sysslar med medhjälp till otillbörlig distribution av andras material. Eftersom de inte skapar något material (och allt det material de hjälper till att otillbörligt distribuera) finns tillgängligt hos de som har rätten att distribuera det, så sker ingen censur av materialet.

 108. Martin,
  Hans har rätt om man ser till definitionen av ordet censur. Du har fel. Så är det med den saken, för en normal individ hade det räckt. Men du kommer förmodligen fortsätta tjata om att du har rätt och att alla andra har fel, trots att det är precis tvärtom. Jag drar mig härifrån och uppmanar samtliga andra att göra detsamma, diskussionen är hopplös. Det finns inget mer man kan göra för att övertyga Martin, eftersom han uppenbarligen inte tänker ge sig.

  Tack för mig.

 109. Alexander
  Innan ni drar er tillbaka skulle ni väl (alla ni som skriker CENSUR) kunna skriva en LISTA på några verk, texter, bilder (eller något annat som uttrycker en åsikt) som blir censurerade i ordets riktiga bemärkelse.
  Alltså censur i den bemärkelse att stängningen-blockeringen-stoppandet av TPB resulterar i att materialet i sig själv på något vis stoppas, ändras, redigeras och förvägras distribution så att vi inte längre kan tillgå det.

  Sen är ju resultatet av er logik (eller snarare den totala bristen av densamma) fortfarande så att alla individuella fängelsestraff och all stängning av företag som begår brott också automatiskt är censur, i och med att det i samtliga fall resulterar i att dessa individer och företags uttrycksmöjligheter i det allmänna rummet ändras (de försvinner inte, lika lite som det material TPB länkar till).

  Karl Sigfrid kanske också skulle kunna svara på om han anser att varje individ har rätten till sina egna tankar? eller om man alltid är skyldig att dela med sig av dem till alla – och detta utan ersättning.

 110. Alexander
  Det skulle föresten vara intressant att höra din definition av “normal” individ om detta innebär att denne för att anses vara “normal” måste acceptera en fullkomligt felaktig definition av ett ord samt ett totalt missbruk av samma ord.

 111. Fortfarande ingen lista på En bok, En film, En text, En bild som blir censurerat vid en blockad eller stängning av TPB?

 112. Martin,

  TPB kommer inte att stängas ned. Det IFPI föreslår är att internetanvändare i Sverige stoppas från att besöka webbplatsen. Därmed förhindras vi att ta del av information, diskussionstrådar och annat lagligt material som finns och kommer att finnas på TPB.

  Observera att det i dag inte finns något brott i Sverige som anses motivera lagstadgad blockering av material på nätet.

 113. “censur innebär att _myndigheter granskar_ böcker, filmer, radioprogram och TV-program med mera innan de kommer ut. Granskningen _kan_ leda till att myndigheterna förbjuder till exempel en bok eller film om de hittar nedsättande påståenden om landet eller någon medborgare. Det kan också ske om det finns något som kränker religion och moral (hur man bör leva).

  I många länder är censur ett medel för förtryck. Exempelvis kan de styrande förbjuda tidningar som sprider demokratiska idéer. I Sverige är censur förbjuden utom när det gäller filmer. Statens biografbyrå granskar filmer och kan förbjuda dem som ska visas offentligt, till exempel på bio, om de innehåller grovt våld. För barn under 15 år kan byrån förbjuda filmer som kan vålla psykisk skada.”

  2009-02-02 Nationalencyklopedin • Enkel
  http://www.ne.se/artikel/888725

  Alltså; det är inte nödvändigt med ett förbud för att det ska kallas censur, det är själva granskningsprocessen censur är ett ord för. Därför har du, Martin, fel. Detta rör sig otvivelaktigt om censur, en granskningsprocess – oavsett om denna sedan leder till att TPB blockeras eller ej.

  Ha ett trevligt liv!

 114. För att bevisa er tes ber jag än en gång om ett enda exempel på en bok, en film, en text, en bild eller något annat som skulle bli censurerat via att TPB blir blockerat eller censurerat.
  Om ni inte kan exemplifiera med ett enda exempel så kan ni inte påvisa censur.

  Alexander med listan skulle du kunna exemplifiera vilken gransknings process det är du hänvisar till (vilket material som blir granskat), det är nämligen inget specifikt material någon vill hindra, det är en otillbörlig distributionsform man vill hindra. Om du inte kan exemplifiera något material så har du uppenbarligen fel.

  Karl Sigfrid, IFPI har mycket riktigt som du säger talat om blockering, men vad den rättegång som kommer nu resulterar i vet varken du eller jag. Det kan leda till krav på stängning, det kan gå formella krav från Sverige till ICANN om att TPB bör förlora rätten till sin adress om de finnes skyldiga till brott.
  Och Karl Sigfrid du kan väl också ta och exemplifiera med en lista gällande vilket material som blir censurerat. Och om du inte kan exemplifiera kanske du får hålla med om att en blockering av TPB är en strävan att hindra en distributions form och inte en handling för att censurera en åsikt, en bild, en film, en text, en tidning, ett stycke poesi, ett stycke musik eller något annat.

  Och Karl Sigfrid, att hysteriska bloggare använder ord felaktigt tillhör normen, men att en politiker i din position inte förstår ord och dess betydelse är direkt skrämmande.

 115. Fortfarande inte ett enda exempel på en text, en bild, en bok, en film eller något annat material som uttrycker någonting överhuvudtaget som skulle bli censurerat via en blockering av TPB?
  Ni borde ju kunna få fram några exempel för att bevisa att det är censur det är frågan om?
  Det är 10 dagar sedan jag först undrade om någon kunde sammanställa en liten lista och så svårt borde det inte vara för er att exemplifiera om ni ni skulle ha rätt

 116. Men Karl Sigfrid, jag väntar ju med spänning på listan med exempel på vad som blir censurerat om TPB blir blockerat?
  Det borde ju vara lätt att ge några exempel, bara ett par stycken, inte så mycket begärt av en svensk engagerad riksdagsledamot. Men du vill kanske hellre diskutera den nya frågan du tar upp.

  Om ni alla (UD, riksdagen och alla andra där bredvid slottet) vill ha rätten att porrsurfa på arbetstid så är detta mer en fråga om vad arbetsgivaren och arbetstagaren kommer överens om att ni skulle ha nytta av att tillgå på arbetstid.
  Men om det är så att du kan porrsurfa hur mycket du vill från ditt hems trygga vrå efter arbetstiden slut, så tror jag om igen inte att man kan skrika censur, du får ju titta på vad du vill på din egen tid.

 117. Ja du Karl Sigfrid.
  När de som utför ett arbete åt Statens Biografbyrå själva kallar det arbete de gör för censur samt att de har ett statligt uppdrag att utföra GRANSKNING av specifika filmer för att göra censur (först granska och sedan avlägsna delar av uttrycket eller stoppa ett specifikt material från att uttryckas) så tror jag att vi alla kan enas om att det är censur. En blockad eller stop av TPB hindrar inte ngt specifikt uttryck i ngn form av text, film, bild, bok eller stycke av musik.

  Det är ju därför jag ber dig skriva en lista på vilket specifikt material som blir censurerat. Om du frågar mig vilket material som blir censurerat av Statens Biografbyrå så kan jag ge dig precis information om vad som blivit censurerat i och med att materialet blivit granskat och specifikt avlägsnat. Nu kan du dessutom se allt det censurerade materialet som en enda 55timmar lång film om det skulle passa dig. http://magic-bullet.org/press-meddelande-goteborg-international-film-festival/

  Om däremot en specifik biograf skulle syssla med att visa filmer de inte hade rätten till, skattefuska eller pysslade med någon annan otillbörlig verksamhet så skulle biografen stängas ned och de som drev biografen skulle kanske hamna i fängelse.
  Men det hade likväl inte inneburit att någon blivit CENSURERAD. Det är ingen som är ute efter att stoppa materialet som finns länkat via TPB, man är intresserad av att stoppa en otillbörlig distribution.

  Jag väntar fortfarande på en lista med exempel på vad som bli censurerat. Du måste väl för sjutton kunna visa upp i varje fall en text, en bok, en film, en bild som blir censurerad om TPB blir blockerat eller stoppat.

 118. 13 dagar och fortfarande inte ett enda exempel på material som blir censurerat om TPB skulle bli blockerat eller stoppat.
  Karl Sigfrid, är det så svårt att hitta exempel? Vi kan dra ned det till 1 st bok, 1 film och 1 stycke musik som skulle bli censurerat vid en blockad av TPB. Det är bara 3 st exempel.
  Om du nu kan bevisa att du har rätt när du skriker censur så borde du åtminstone kunna få fram 3 stycken exempel. Eller… är det för svårt? tar det för lång tid? eller är det så att du inte kan exemplifiera? Jag bara undrar!?

 119. Martin,

  du har inte förstått vad själva ordet CENSUR betyder. Därför vill ingen “debattera” med dig. Du verkar hålla för både öron och ögon och vägra ta emot argument. Då tröttnar folk…

  Bara för att vara vänlig så vill jag ändå svara.

  Klicka på länken:

  Detta skulle bli censurerat!

  Ren text! Verboten! Forbidden! Förbjudet att ha på Internet! Denna text skulle, förhindras åtkomst till, censureras!

  Jag har ingen aning om vad du får upp – men det är det som skulle bli bortklippt som ett resultat av censuren!

  Återigen:
  Du har uppenbarligen inte förstått vad själva ordet CENSUR betyder. Vill du inte ta till dig detta så lägg ned!

 120. Hans J
  Inget av det du bifogar på listan blir censurerat. Inget av det du bifogar på listan blir granskat, stoppat, ändrat manipulerat på något vis, inte heller görs det omöjligt för folk att tillgodogöra sig materialet. Ett av dina i särklass sämsta exempel är Caroline Af Ugglas – Snälla, Snälla som kommer att framföras live ännu en gång om ngn vecka på melodifestivalen. Om du skrattretande nog kan påstå att hon nu blir censurerad när hon kommer att stå på TV och framföra låten för typ 3 000 000 tittare så förstår du verkligen inte ordet censur.
  TPB har inte rätten att hjälpa till att otillbörligt distribuera låten – det är ingen som är intresserad av att hindra någon artists uttryck av musik, film, böcker eller texter. Man är intresserad av att hindra otillbörlig distribution. Det är inte samma sak som censur.
  Med din logik kan ingen dömas till något straff överhuvudtaget och om någon av TPB kilarna varit av börd från mellanöstern så hade du troligen förutom de hysteriska censur påståendena även lagt till att detta handlade om rasism, nu e ju P.Sunde Norrman så du kanske skall ge dig på ett försök.

  Man blockerar inte TPB för att stoppa materialet i sig själv, materialet kan du tillgå var som helst, när som helst, hur som helst – då är det inte CENSUR. Precis som en tidningshandlare som begår brott blir dömd varpå kiosken stängs inte har blivit utsatt för censur. Han butik blir stängd och han fängslad för sitt brott. Resultatet blir att du får handla dina tidningar någon annanstans än i just den kiosken. Detta innebär fortfarande inte att någon har blivit censurerad.
  OM TPB BLIR DÖMDA SÅ BLIR DE DETTA FÖR ETT BROTT; INTE FÖR ATT NÅGON VILL HINDRA EN ENDA INDIVID ATT UTTRYCKA EN ÅSIKT OM NÅGONTING ÖVERHUVUDTAGET.
  Att du sedan har så otroligt svårt att förstå skillnaden är lustigt när ni är så otroligt noggranna med hur folk använder ordet stöld i samband med fuldelning – fuldelning är inte stöld – fuldelning är ett brott och att bli straffad för detta brott resulterar inte i censur.
  Jag är mycket trött på folk som använder ord som CENSUR och YTTRANDEFRIHET när dessa ord inte har det minsta att göra med ämnet de diskuterar.

 121. LISTAN blir censurerad!!!

  Vadå inget av det PÅ LISTAN???

  Det är SJÄLVA LISTAN det handlar om!

  Fattar du verkligen inte så mycket?
  SJÄLVA LISTAN,
  SJÄLVA LISTAN,
  SJÄLVA LISTAN!

  Skit i vad som är Listan??????

  SJÄLVA LISTAN blockeras alltså “censureras” bort.

  Skriv ett ord, två, tre… Käfta så röven går i baklås och skiten kommer ut ur käften på dig! Det är inget av det PÅ listan det handlar om – Det är SJÄLVA listan i SIG det handlar om.

  LÄS IGEN SJÄLVA LISTAN -varför bluddrar du om något annat!

  Jag skriver att det är själva listan det handlar om men ändå envisas du att skriva om något annat?!?!?! Vad är fel på dig?

  Du skriver “Inget av det som bifogas på listan…” men är du dum på riktigt.. Det spelar ingen som helst roll vad som finns listan?!?!? Det är huruvida du kan se LISTAN ÖVERHUVUDTAGET!

  Du tror att du debatterar??? Men du skriver om någonting helt annat än det jag skriver om. ANSTRÄNG DIG. Det handlar återigen om SJÄLVA LISTAN! I SIG SJÄLV! Förstår du inte detta kan jag inte hjälpa dig.

  Du påstår att det inte är censur. VILKET DÅ? Det är ju JAG som definierar detta. Annars kan du ju inte invända emot det.

  JAG ÄGER FRÅGAN som DU opponerar dig emot. Jag framställer frågan om att det är SJÄLVA LISTAN I SIG som CENSUREN hanterar. Du svarar att nej det är någonting annat jag menar och det andra som du istället pekar på – det – är inte censur.

  I låda 1 lägger jag ner en apelsin.
  Du öppnar låda 2 och säger nähä HÄR ligger ingen apelsin!

  LISTAN I SIG censureras. Bluddra om text i nån tidning på Madagaskar eller att astronauter landat på månen eller om vad du åt till lunch förra veckan!

 122. Hans J
  Nu har du sprungit så många varv i jakten på din svans att du blivit lite snurrig.
  Listan är inte ett utryck för en åsikt,
  listan har ingen filosofi,
  listan tycker ingenting,
  listan skapar inte tankar,
  listan skapar inte filmer,
  listan skapar inte musik,
  listan skapar inte böcker,
  listan har inget att säga,
  lika lite som du verkar ha ngt egentligt att säga eller lika lite som du verkar ha kapaciteten att förstå att om du begår ett brott så får du ett straff och om detta straff hindrar dig från att stå på gatan och felaktigt nyttja ordet censur – SÅ HAR DU ÄNDÅ INTE BLIVIT CENSURERAD; DU HAR BLIVIT STRAFFAD FÖR ETT BROTT – och då kan du inte längre stå på gatan och felaktigt använda ordet censur, men inte för att du blivit censurerad utan för att du begått ett brott och fått ett straff som hindrar dig från att stå på gatan och felaktigt använda ordet CENSUR.

 123. Martin,

  Nu så…

  “Listan är inte ett utryck för en åsikt,
  listan har ingen filosofi,
  listan tycker ingenting,
  listan skapar inte tankar,
  listan skapar inte filmer,
  listan skapar inte musik,
  listan skapar inte böcker,
  listan har inget att säga,”

  Exakt – och ÄNDÅ ska den censureras…

  Fast nu får du förlåta mig och alla andra här om de inte ville svara dig då du inte förut förstod detta.

  Censur är ju VAD man gör och inte VARFÖR man gör det!

  Nu verkar du förstå att listan inte behöver göra någonting av allt du räknar upp och att den ändå kan censureras.

  Visst är det sjukt?

 124. Ja du Hans J

  Du snubblar fortfarande i jakten på din svans.

  Om listan skulle bli censurerad i ordet betydelse krävs det förhandsgranskning – och det kommer inte att ske någon förhandsgranskning, alltså är det inte censur.

  Om TPB och deras automatiserade idexeringslista blockeras, är det för att listan resulterar i brottsliga handlingar och sker detta är det inte censur i och med att ingens åsikt eller synpunkt hindras.

  För att ordet censur skulle kunna användas måste definitionerna av censur uppfyllas det gör det inte i detta fall.

  “censu´r, förhandsgranskning av innehållet i kommunikationskanaler som t.ex. tidningar, böcker, filmer, radio- och TV-program. Censur har normalt utövats av statliga myndigheter för att hindra spridning av sakuppgifter och synpunkter som enligt de styrande inte bör komma till allmän kännedom”

  “Förhandsgranskning” sker inte

  Alltså ingen censur.

  Sedan kan vi ta och göra en definition av ordet “lista”.
  En lista är något som via någon form av systematik sorterar ett innehåll. Utan innehåll har du ingen lista. Om listan är tom kan du inte hävda dig ha en lista. Lika lite som du kan hävda dig ha skrivit en bok bara för att du råkar hävda att du har skrivit en bok, trots att du inte skapat något innehåll att fylla boken med. Så när du säger “listan i sig själv censureras” är det ett faktafel, listan kan inte censureras “i sig själv” i och med att ordet “lista” endast beskriver en företeelse som behandlar ett innehåll.

  Så om TPBs lista inte har något innehåll är det ingen lista och ingenting blir blockerat. Om listan innehåller länkning som leder till brott så blockeras denna lista kanske (beroende på domstolens dömande) via kommande rättegång. Inte för att hindra någon att uttrycka en åsikt eller synpunkt utan endast för att hindra att brott begås. Alltså är det ingen censur.
  Om du skulle indexera folks kreditkort och deras pinnummer på offentliga internet sidor skulle inte vara lagligt och stoppandet av detta skulle inte vara censur.

  Så tillbaka till:
  Listan är inte ett utryck för en åsikt,
  listan har ingen filosofi,
  listan tycker ingenting,
  listan skapar inte tankar,
  listan skapar inte filmer,
  listan skapar inte musik,
  listan skapar inte böcker,
  listan har inget att säga,
  listan skapar däremot förutsättningen för att ett brott kan begås. Och när ett brott begås utdöms oftast ett straff, straffet är inte censur, straffet blir utdömt på grund av en brottslig handling eller möjliggörandet av därav.

 125. Martin,

  “det kommer inte att ske någon förhandsgranskning”

  Nähä, varför skulle de blockeras då?
  Vad är hela rättegången om inte förhandsgranskning?

  “En lista är något som via någon form av systematik sorterar ett innehåll. Utan innehåll har du ingen lista.”

  Hur vet du att listan har innehåll om du inte kan se den för att den är blockerad? Sedan blandar du fortfarande in ett eventuellt innehåll i frågan om du kan komma åt listan?

  Jag vet inte och du vet inte om det finns någon “lista” eller någonting annat förrän du klickat på länken och kontrollerat saken.

  “Om listan innehåller länkning som leder till brott så blockeras denna”…

  Aha, nu beskriver VARFÖR TPB skulle censureras. En blockering är resultatet av en censurering. Hur kan man konstatera om “listan innehåller länkning som” utan att göra en bedömning av det ena eller andra slaget?

  Censur är VAD som görs. Inte VARFÖR det görs!

  Ditt citat: “censu´r, förhandsgranskning av innehållet i kommunikationskanaler som t.ex. tidningar, böcker, filmer, radio- och TV-program” beskriver bra vad det handlar om.

  “för att hindra spridning av sakuppgifter och synpunkter”

  …och här kom dessutom en förklaring på varför det görs. Du skriver senare att det skulle handla om att “hindra någon att uttrycka en åsikt eller synpunkt”. Det stod inte åsikt utan sakuppgift men detta ändrade du.

 126. Hans J

  Innan insisterade du på att det var “listan i sig själv” som skulle komma att censureras och inte innehållet. Men sedan säger du att om man klickar på länken och kontrollerar saken så kan man konstatera att det finns en lista i och med att man då ser innehållet. Du menar alltså att när vi klickar och kontrollerar så ser vi att listan har ett innehåll och då kan vi kalla listan för lista i och med att den har innehåll?

  Om igen detta är irrelevant i och med att den eventuella blockeringen av företeelsen inte sker för att hindra ngn att tillgå informationen i sig utan för att hindra att ett brott begås.
  På samma sätt som det inte är lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – skulle detta innebära censur?

 127. Hans J

  Innan insisterade du på att det var “listan i sig själv” som skulle komma att censureras och inte innehållet.
  Men sedan säger du att om man “klickar på länken och kontrollerar saken” så kan man? konstatera att det finns en lista? i och med att man då ser innehållet, eller? menar du alltså att när vi klickar och kontrollerar så ser vi att listan har ett innehåll och då kan vi kalla listan för lista i och med att den har innehåll?
  Helt enkelt, en lista är inte en lista så till vida den inte har ett innehåll, en lista utan innehåll skulle i sig inte kunna bli censurerad lika lite som en bok som inte är skriven kan bli censurerad hur mycket du nu än råkar ha en titel nedkladdad på ett papper. Men detta är ju inte relevant i och med att det inte sker någon censur.

  Om du nu med ordet “sakuppgift” vill göra gällande att listan utan sitt innehåll har “sakuppgifts” information så blir det oerhört intressant hur listan kan bestå av “sakuppgift” utan att ha ngt specifikt innehåll.
  I övrigt gällande ordet “sakuppgift” vad det gäller censur, betyder detta vanligtvis information om en specifik händelse t:ex X blev torterad av Y eller X hamnade i fängelse utan rättegång.
  Om du nu vill använda ordet “sakuppgift” för att beskriva en indexerings lista så kan man fråga sig följande, kan en lista innehålla sakuppgift utan att att listan innehåller information? samt:
  Är det lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – och skulle hindrande av detta vara censur?
  Karl Sigfrid kan inte via sin blogg publicera personnummer adresser och telefon nummer till folk som har fått hemlig adress eller identitet – innebär detta att Karl Sigfrid har blivit censurerad.
  Jag har själv avlägsnat mig från Eniros adressregister – innebär det att Eniro är censurerat?

 128. Martin,

  Du citerar saker (från mig) som jag aldrig skrivit? Vad menar du?

  “klickar på länken och kontrollerar saken” har jag aldrig skrivit!!!

  Ljuger du avsiktligt eller vad det bara ett misstag? Om du citerar så får du vara exakt!

  Sedan bytte du ut ordet åsikt mot sakuppgift! Avsiktligt? Det blev i varje fall en avsevärd skillnad i betydelse som vem som helst som kontrollerar saken ovan tydligt kan se.

  Finns det någon anledning för mig mer att skriva till dig när du antingen avsiktligt ljuger eller också är så slarvig att du förvränger vad jag skriver?

 129. Hans J

  Du skrev:
  “Jag vet inte och du vet inte om det finns någon “lista” eller någonting annat förrän du klickat på länken och kontrollerat saken.”
  Jag tycker det ser ut som det står “klickar på länken och kontrollerar saken” och om jag sedan citerar dig som “klickar på länken och kontrollerar saken” och du anser att du aldrig skrivit “klickar på länken och kontrollerar saken” bör du kolla ditt inlägg “Hans J Says:
  February 10, 2009 at 12:55 am”
  För där har du nämligen skrivit precis “klickar på länken och kontrollerar saken”. Men om du, i någon form av villfarelse, anser dig inte ha skrivit det så får du väl lov att insistera på det. Men jag har knappast förvrängt det du skrivit som du själv kan se i ditt inlägg

  Åsikt och synpunkt är synonymer jag bytte inte ut sakuppgift mot endera. Om du vill insistera på att listan innehåller sakuppgift och det är sakuppgiften du anser censureras så kan du väl i så fall lista vilka sakuppgifter det är som censureras?

 130. Hans J

  I övrigt kunde det vara trevligt att få ett svar på mina frågor.

  Är det lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – och skulle hindrande av detta vara censur?

  Karl Sigfrid kan inte via sin blogg publicera personnummer adresser och telefon nummer till folk som har fått hemlig adress eller identitet – innebär detta att Karl Sigfrid har blivit censurerad.

  Jag har själv avlägsnat mig från Eniros adressregister – innebär det att Eniro är censurerat?

  Om Karl Sigrid har några förslag på ngn “sakuppgift” som skulle bli “censurerad” vid en eventuell blockering av TPB så uppskattar jag även den informationen Karl.

 131. Jag kopierar ditt “citat” och söker efter det. Det fanns inte. Om det sedan är så att det står klicka-T och du “citerar” klicka-R … så har DU CITERAT FELAKTIGT! Du har dessutom gjort en fortsatt presumtion om vad jag ansåg. Jag klarar själv att ange vad jag anser. Gillar du inte det så får du “debattera” med någon annan.

  Sedan skrev jag om hur du bytte ut ordet sakuppgift mot åsikt.

  Nu klarar vi först ut detta så kanske vi sedan kan gå vidare. Med dig verkar det nödvändigt att ta EN sak åt gången. Svar på andra frågor får du när dessa är avklarade.

  Alltså:
  1. Du citerade felaktigt.

  2. Du bytte ut ordet sakuppgift mot åsikt. Du ändrade därmed innebörden väsentligt!

 132. Ja du Hans J
  Har du svårt att hitta dina egna inlägg så får jag väl bifoga dit inlägg igen. Om du räknar raderna från toppen i ditt inlägg (där det står Hans J Says” så är det jag tidigare citerar skrivet på rad 13 (inte inkluderat mellanraderna). Texten är identisk med mitt citat förutom att jag, när jag skrev den, fick in ett T istället för ett R och skrev klickaT istället för klickaR. Jag ber ödmjukast om ursäkt för bokstaven T´s felaktiga placering och användning.

  “Hans J Says:
  February 10, 2009 at 12:55 am
  Martin,

  “det kommer inte att ske någon förhandsgranskning”

  Nähä, varför skulle de blockeras då?
  Vad är hela rättegången om inte förhandsgranskning?

  “En lista är något som via någon form av systematik sorterar ett innehåll. Utan innehåll har du ingen lista.”

  Hur vet du att listan har innehåll om du inte kan se den för att den är blockerad? Sedan blandar du fortfarande in ett eventuellt innehåll i frågan om du kan komma åt listan?

  Jag vet inte och du vet inte om det finns någon “lista” eller någonting annat förrän du klickat på länken och kontrollerat saken.

  “Om listan innehåller länkning som leder till brott så blockeras denna”…

  Aha, nu beskriver VARFÖR TPB skulle censureras. En blockering är resultatet av en censurering. Hur kan man konstatera om “listan innehåller länkning som” utan att göra en bedömning av det ena eller andra slaget?

  Censur är VAD som görs. Inte VARFÖR det görs!

  Ditt citat: “censu´r, förhandsgranskning av innehållet i kommunikationskanaler som t.ex. tidningar, böcker, filmer, radio- och TV-program” beskriver bra vad det handlar om.

  “för att hindra spridning av sakuppgifter och synpunkter”

  …och här kom dessutom en förklaring på varför det görs. Du skriver senare att det skulle handla om att “hindra någon att uttrycka en åsikt eller synpunkt”. Det stod inte åsikt utan sakuppgift men detta ändrade du.”

  I övrigt har jag inte bytt ut någonting någonstans, Citatet om censur från Nationalencyklopedin är exakt det jag återgett i citatet. Att jag sedan i min egen text längre ned använder två synonymer – nämligen åsikt och synpunkt – ändrar inte på någonting. Men för att göra dig lycklig citerar jag nu utan egen text. “Censur har normalt utövats av statliga myndigheter för att hindra spridning av sakuppgifter och synpunkter som enligt de styrande inte bör komma till allmän kännedom””

  Nu återstår det för dig att visa för mig vilka synpunkter som censureras samt vilka sakuppgifter som censureras vid en eventuell blockering av TPB.

  Du kanske även skulle kunna svara på:

  Är det lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – och skulle hindrande av detta vara censur?

  Karl Sigfrid kan inte via sin blogg publicera personnummer adresser och telefon nummer till folk som har fått hemlig adress eller identitet – innebär detta att Karl Sigfrid har blivit censurerad.

  Jag har själv avlägsnat mig från Eniros adressregister – innebär det att Eniro är censurerat?

  Om Karl Sigrid har några förslag på ngn “sakuppgift” som skulle bli “censurerad” vid en eventuell blockering av TPB så uppskattar jag även den informationen Karl.

 133. Nu återstår det för dig att visa för mig vilka synpunkter som censureras samt vilka sakuppgifter som censureras vid en eventuell blockering av TPB.

  Du kanske även skulle kunna svara på:

  Är det lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – och skulle hindrande av detta vara censur?

  Karl Sigfrid kan inte via sin blogg publicera personnummer adresser och telefon nummer till folk som har fått hemlig adress eller identitet – innebär detta att Karl Sigfrid har blivit censurerad.

  Jag har själv avlägsnat mig från Eniros adressregister – innebär det att Eniro är censurerat?

  Om Karl Sigrid har några förslag på ngn “sakuppgift” som skulle bli “censurerad” vid en eventuell blockering av TPB så uppskattar jag även den informationen Karl.

 134. Martin,

  Du verkar älska att få till långa texter…

  Du har bett om ursäkt för att du citerat felaktigt. Tack.

  Du menar att jag skrivit att man kan konstatera att det finns en lista i och med att man då ser innehållet. Det viktiga är inte huruvida det finns en lista eller inte, utan någonting helt annat. Nämligen HURUVIDA man själv kan kontrollera detta eller inte! Alltså inte ATT man kan konstatera förekomsten av någon lista utan OM man kan konstatera detta.

 135. Hans J

  Innan jag fortsätter svara på dina inlägg, skulle du kunna svara på mina frågor?

  Är det lagligt att publicera andras kreditkort med pinnummer – och skulle hindrande av detta vara censur?

  Karl Sigfrid kan inte via sin blogg publicera personnummer adresser och telefon nummer till folk som har fått hemlig adress eller identitet – innebär detta att Karl Sigfrid har blivit censurerad.

  Jag har själv avlägsnat mig från Eniros adressregister – innebär det att Eniro är censurerat?

  Om Karl Sigrid har några förslag på ngn “sakuppgift” som skulle bli “censurerad” vid en eventuell blockering av TPB så uppskattar jag även den informationen Karl.

 136. Martin,

  Varför vill du förvirra meningsutbytet med fler och andra frågor?

  Vi diskuterar nu om listan censureras bort eller inte (det var detta som din mening med 63 ord, i vilket ditt citat ingick, handlade om) och om vi måste kunna se innehållet i listan för att kunna konstatera detta. Det var där vi var.

  Jag föreslår att vi uttömmer den frågan innan vi ger oss på andra delar. Jag tänker när vi är färdiga med den frågan återkomma till skillnaden i innebörd av orden åsikt och sakuppgift och om vad jag tror var anledningen till att du bytte ut de orden.

  Jag hävdar alltså att Pirate Bay och någon lista där eventuellt kan komma att blockeras som en följd av censur. Jag ger mig inte i detta läge in i någon anledning till att detta skett.

 137. Hans J

  Jag har inte bytt ut sakuppgift mot åsikt, jag exemplifierade ordet synpunkt med ännu en synonym.

  Om listan oavsett innehåll blockeras och detta skulle vara censur så måste du kunna förklara vad det är som blir censurerat.
  Annars kan du skrika censur om allt som inte sätts i tryck!
  Du måste kunna exemplifiera vad det är som censureras, kan du inte exemplifiera så kan det inte heller ske.
  Alltså:
  Är det namnet på listan?
  Är det några speciella ord i namnet på listan (eller är det något i listans innehåll?
  Eller är det företeelsen att innehållet på just Thepiratebays lista resulterar i kommersiell fuldelning som leder till en blockering?
  Vad är det som blir censurerat?

  För att du skall kunna hävda att något utsätts för censur måste du bevisa att en synpunkt (eller åsikt) eller sakuppgift blivit hindrad-stoppas- ändrad-manipulerad.

  Om du inte kan exemplifiera vad som specifikt blir censurerat så sker inte heller någon censur.

  Denna rättegång och utkomsten därav handlar om att TPB sysslat med medhjälp och underlättande av kommersiell fuldelning och det är olagligt. Om TPB blir blockerat så blir de detta p.g.a av att de sysslar med en olaglig verksamhet. Inte för att de hindras uttrycka en synpunkt (eller åsikt) eller någon sakuppgift.

  Skulle du nu kunna svara på mina frågor? Det börjar bli så många utan svar.

 138. Martin,

  Du har bett mig att exemplifiera vad som blir censurerat.

  Om du inte kan komma åt “http://thepiratebay.org/” efter någon typ av medvetet beslut, så är det allt innehåll där som blir censurerat.

 139. Siten blir inte blockerad för att hindra någon synpunkt eller sakuppgift, om siten blir blockerad så är det för att siten underlättar och hjälper till med att begå brott.

  Om du inte kan exemplifiera vad som blir censurerat så kan du inte heller hävda att något blir censurerat. Säger du att “allt” blir censurerat så bör du kunna peka på en specifik sakuppgift och en specifik synpunkt som blir hindrad- manipulerad-stoppad-ändrad. Om du inte kan exemplifiera innehållet i “allt” så innehåller inte “allt” någonting – eller snarare “allt” innehåller “inget”.

  Man blockerar för att hindra brott inte för att censurera.

 140. Martin,

  Man ‘har i alla tider’ hävdat att man inte censurerat för att censurera utan ‘bara för att hindra brott’. Det har, som nu i Kina, alltid varit känsligt att medge att man censurerar.

  Siten blir helt klart “blockerad” i avsikt att hindra spridning av ‘sakuppgifter’. Då är det censur – allt enligt den definition som du själv presenterat.

  Sakuppgiften det handlar om är var upphovsrättsskyddat material finns. Staten skulle i vårt fall försöka hindra spridningen av denna sakuppgift. Allt i enlighet med definitionen.

  “Man blockerar för att hindra brott” – genom att försöka “hindra spridning av sakuppgifter”. Du har rätt där men du kopplar inte ihop dessa två delar. Det är ju detta som är censur.

  Sedan får jag medge att censur dels kräver blockering dels att syftet är att hindra spridning av “sakuppgift eller synpunkt”. Jag skrev fel där. Jag utgår då ifrån att censuren resulterar i en blockering.

  Du ber hela tiden om exempel på vad som censureras. Men du har missat att om censuren är effektiv så har den ju lyckats om ingenting kommer ut så att det kan exemplifieras. Om du skulle bli nedslagen på en gata så har du väl ändå blivit nedslagen och misshandlad även om du inte efteråt kan peka ut gärningsmannen?

  – Jag har blivit nedslagen.
  – Såg du gärningsmännen?
  – Nej.
  – Men då har du inte blivit nedslagen!
  – Det har jag visst.
  – Kan du inte peka ut gärningsmännen så har du inte blivit nedslagen!

  Jag hävdar alltså att man inte alls behöver peka ut något särskilt material som skulle ha blivit censurerat. Om jag eldar upp ett papper så måste inte du redogöra för vad som stod på papperet för att vi ska kunna konstatera att papperet har blivit uppeldat.

 141. Det du nu refererar till som sakuppgift är själva bittorrent protokollet, det lilla protokoll som faktiskt pekar till otillbörligt fildelat material.
  Det är inte titeln till boken, filmen, musiken, innehållet i verken eller något annat dylikt som bli censurerat.
  Det är endast bittorrent referensen (att kalla denna referens för sakuppgift är att dra ordets innebörd mycket långt från dess egentliga betydelse) som leder till otillbörligt fildelat material (detta protokoll är en kod vi varken läser eller tolkar).
  Det otillbörligt fildelade materialet är i sig olagligt, inte för att sakuppgiften är olaglig utan för att aktiviteten som inträffar vid länkningen i sig är olaglig. Detta bittorrent protokoll innehåller inget du kan utlösa som en åsikt eller sakuppgift och därför hävdar jag att ingen kan kalla det för censur.

  Om du nu hävdar att detta innebär censur, så är ditt svar på mina tidigare frågor att så fort något inte är lagligt att idexera så är det censur.

  – Det skall med andra ord vara lagligt att indexera adresser till folk med skyddad identitet. Att inte publicera deras adress och identitet innebär censur.
  – Det skall vara lagligt att publicera folks kredit kort och pinnummer. Om inte så är det censur.
  – Och jag skall inte ha rätten att bli avlägsnad från Eniros adressregister i och med att Eniros rätt att idexera mig är större än min rätt att inte bli indexerad, annars är det censur.

  Om igen, man vill blockera TPB för att hindra en form av distribution, ingen är ute efter att censurera åsikter eller sakuppgifter.

 142. Nu läste jag en gång till vad du skrev. Och?

  Det enda som hindras – blockeras – stoppas är bittorrent koden som länkar till en otillbörligt fuldelad fil och den kan du egentligen inte läsa på TPBs sidor så att den betyder någonting (i varje fall inte så till vida du inte av någon obskyr anledning går igång på nummer kombinationer).
  Vill du hävda att detta är censur? att bittorrent koden blir censurerad? att bittorrent koden är uttryck för en åsikt? att bittorrent koden är en sakuppgift?
  Ursäkta mig ett ögonblick medans jag skrattar …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Jag har nu hämtat andan och bifogar ett exempel på vad du tydligen anser blir censurerat.

  4615408.TPB.torrent

 143. Martin,

  Du läste en gång till men fattade ändå inte?

  Försök en tredje gång! Läs långsamt!

  Första stycket:

  Man ‘har i alla tider’ hävdat att man inte censurerat för att censurera utan ‘bara för att hindra brott’. Det har, som nu i Kina, alltid varit känsligt att medge att man censurerar.

  Försök att bara kommentera detta stycke. Ingenting annat!

 144. Kina censurerar, Ja. lugnt och stilla.

  Kina har censur lagar inskrivna i lagtext, Ja. Lugnt och stilla.

  Kina anses inte vara en demokrati, lung och stilla.

  Kina befinner sig på plats 136 vad det gäller att uppfylla kraven på demokrati (och hamnar då under avdelningen Authoritarian regimes).
  Sverige befinner sig på plats nummer 1 (under avdelningen för Full democracies) på andra plats kommer Norge.
  http://a330.g.akamai.net/7/330/25828/20081021185552/graphics.eiu.com/PDF/Democracy%20Index%202008.pdf

  De lagar Kina nyttjar finns inte i Sverige. Kina är inte känsliga för att säga att de censurerar. De meddelar högt och tydligt att censurerar.
  http://www.sr.se/cgi-bin/mall/amnessida.asp?programID=3107&Nyheter=&grupp=4585&artikel=2222487
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2278255.svd

  Sverige censurerat inte TPB om de bli blockerade. Man blockerar dem för att de underlättar illegal distribution i form av otillbörlig fuldelning.
  Man är inte ute efter att hindra åsikter eller sakuppgifter vid en blockering. Du får uttrycka vilken åsikt du vill och återberätta vilken sakuppgift du vill. Men du får inte fuldela. Fuldelning är inte kommunikation av åsikt eller sakuppgift, fuldelning är en form av distribution.

  Om du refererar till “man” (har i alla tider) så får du nog ta och exemplifiera vem som representerar “man” i Sverige. För annars börjar det om igen låta mer konspirations teori än något annat.

 145. Kina censurerar, Ja. lugnt och stilla.

  Kina har censur lagar inskrivna i lagtext, Ja. Lugnt och stilla.

  Kina anses inte vara en demokrati, lung och stilla.

  Kina befinner sig på plats 136 vad det gäller att uppfylla kraven på demokrati (och hamnar då under avdelningen Authoritarian regimes).
  Sverige befinner sig på plats nummer 1 (under avdelningen för Full democracies) på andra plats kommer Norge.
  http://a330.g.akamai.net/7/330/25828/20081021185552/graphics.eiu.com/PDF/Democracy%20Index%202008.pdf

  De lagar Kina nyttjar finns inte i Sverige. Kina är inte känsliga för att säga att de censurerar. De meddelar högt och tydligt att censurerar.
  http://www.sr.se/cgi-bin/mall/amnessida.asp?programID=3107&Nyheter=&grupp=4585&artikel=2222487
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2278255.svd

  Sverige censurerat inte TPB om de bli blockerade. Man blockerar dem för att de underlättar illegal distribution i form av otillbörlig fuldelning.
  Man är inte ute efter att hindra åsikter eller sakuppgifter vid en blockering. Du får uttrycka vilken åsikt du vill och återberätta vilken sakuppgift du vill. Men du får inte fuldela. Fuldelning är inte kommunikation av åsikt eller sakuppgift, fuldelning är en form av distribution.

  Om du refererar till “man” (har i alla tider) så får du nog ta och exemplifiera vem som representerar “man” i Sverige. För annars börjar det om igen låta mer konspirations teori än något annat.

  Lugn och stilla Hans J, men du svara på oerhört få frågor själv. Kanske för att du har väldigt få svar?

 146. Blir jag censurerad, nu är det typ 12e gången jag försöker publicera här.

  Han J
  Kina censurerar, Ja. lugnt och stilla.

  Kina har censur lagar inskrivna i lagtext, Ja. Lugnt och stilla.

  Kina anses inte vara en demokrati, lung och stilla.

  Kina befinner sig på plats 136 vad det gäller att uppfylla kraven på demokrati (och hamnar då under avdelningen Authoritarian regimes).
  Sverige befinner sig på plats nummer 1 (under avdelningen för Full democracies) på andra plats kommer Norge.
  http://a330.g.akamai.net/7/330/25828/20081021185552/graphics.eiu.com/PDF/Democracy%20Index%202008.pdf

  De lagar Kina nyttjar finns inte i Sverige. Kina är inte känsliga för att säga att de censurerar. De meddelar högt och tydligt att censurerar.
  http://www.sr.se/cgi-bin/mall/amnessida.asp?programID=3107&Nyheter=&grupp=4585&artikel=2222487
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2278255.svd

  Sverige censurerat inte TPB om de bli blockerade. Man blockerar dem för att de underlättar illegal distribution i form av otillbörlig fuldelning.
  Man är inte ute efter att hindra åsikter eller sakuppgifter vid en blockering. Du får uttrycka vilken åsikt du vill och återberätta vilken sakuppgift du vill. Men du får inte fuldela. Fuldelning är inte kommunikation av åsikt eller sakuppgift, fuldelning är en form av distribution.

  Om du refererar till “man” (har i alla tider) så får du nog ta och exemplifiera vem som representerar “man” i Sverige. För annars börjar det om igen låta mer konspirations teori än något annat.

  Lugn och stilla Hans J, men du svara på oerhört få frågor själv. Kanske för att du har väldigt få svar?

 147. Martin,

  De två länkarna du har med i ditt svar visar inte på något sätt att det inte skulle vara känsligt för Kina att medge att man censurerar. Frågan om censur i Kina hade varit väldigt stor i omvärlden med krav från journalister om att inte bli censurerade under Olympiska Spelen. Att Kina talar om censur med utländska medier är då bara ett proaktivt agerande. Fråga den kinesiska ambassaden här om “Falun Gong”, “Tibet” eller “Tianamen” så kommer du nog att märka en mycket hög grad av känslighet. Kina är inte lika tydliga internt med denna censur.

  Sedan kan du fortsätta med nästa stycke. Här handlade “Siten” om TPB:

  “Siten blir helt klart “blockerad” i avsikt att hindra spridning av ’sakuppgifter’. Då är det censur – allt enligt den definition som du själv presenterat.”

 148. Har läst en hel del av kommentarerna men orkade inte läsa mer än drygt hälften.

  @ Martin:
  Jag förstår inte hur du kan envisas med att säga det inte är censur! Om TPB blockeras i Sverige betyder inte det att sidan kommer stängas eftersom TPB har sina servrar utomlands. Alltså kommer jag inte komma åt allt material på TPB, lagligt och olagligt, efter att sidan blivit blockerad!

  Ja, man kan publicera material på Mininova samt blogga på andra ställen, men TPB är den största torrenttrackern i världen vilket betyder att mycket material publiceras där som inte publiceras på andra siter. Alla de länder där piratebay inte är blockerat kommer fortsätta att ladda upp sina filer där. Internet är ett globalt nätverk, man kan inte begränsa tillgången av en sida i ett land utan att det blir censur!!!

 149. My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I should check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to going over your web page repeatedly.

 150. However, there is a little flax oil can be beneficial while saturated fat, found in most shortenings
  and margarine can how to buy p90x in canada be very damaging.

  An hour or so the absorption of minerals such as calcium.

  Lunch: 2 how to buy p90x in canada to 3 information being anecdotal from patients it’s hard to say which ingredient actually caused the problems if the patient was ingesting several combinations of these at one time.

 151. Elliptical trainers provide you with low-impact workout programs that are very easy on
  your backpack before you decide to travel. No really, I’m serious.
  1 day ago via web powered by socialditto thedarkhoursthedARkHoursI need
  a vacation. Because there are certain circumstances that
  can also help avoid heavy exercise. I want to go unpunished and is
  worried that if she was dating someone else.

 152. Great problems below. I’m just prepared to look this post. Appreciate it a great deal that i’m having a look to contact anyone. Are you going to i implore you to drop me a email?

 153. As the capital city of China, Beijing is the center of national politics and culture,
  and a hub of Chinese international interaction. Alongside Xian, Luoyang, Kaifeng, Nanjing and
  Hangzhou, Beijing is one of the Six Ancient Cities in
  China. In addition, Beijing was the host city of the 2008
  Summer Olympics. With a population of about 17 million people, Beijing contains 18
  districts and counties, which are further subdivided into 273 lower (third)-level administrative units at the township level.
  Situated at the northwest edge of the North China Plain, Beijing City is
  next to Tianjin City, to its southeast. The landform of this city basically falls away from northwest to southeast.
  Beijing was also known as Peking by the Western world before 1949.
  It is one of the famed ancient cities in the world.
  With more than two-thousand years of history, Beijing City is
  a place of military importance. It had consistently been the capital of the
  Liao, Jin, Yuan, Ming and Qing dynasties. In the early nineteen-twenties,
  Beijing became the cradle of Chinese new democratic revolution.
  The May Fourth Movement against imperialism and feudalism
  began here in 1919. And in Oct. 1, 1949, Beijing became the capital city
  of the PRC, which opened a new page in this ancient city. Beijing boasts abundant tourist resources; ancient architecture, royal gardens,
  mansions, towers, temples, palaces, and modern structures, including the
  world-class Forbidden City, Temple of Heaven, Summer Palace and the Great
  Wall at Badaling. With such a mature ability in receiving tourists, Beijing will be an ideal tour destination to
  get more of an idea of China as a country, and moreover as a cultural gathering place
  for artists and musicians. Airlines connect Beijing with more than 110 cities at home
  and abroad, while the city boasts a fine railroad and highway
  system for local travelers. Urban construction
  has brought new changes to Beijing, resulting in a unique
  combination of ancient civilization and modern metropolis.

 154. Although this pill has been proven to be very effective in treating
  erectile dysfunction, it can cause certain side effects in men such as headaches, back pain, facial flushing, stuffy nose and an upset stomach.
  What could really be the reasons behind the phenomenal success that Viagra has achieved over its decade
  long existence. Next time you say to your self that your
  life is hopeless, remember that is not true, you have hope.

 155. Once downloaded, users will be able to keep the movie stored on their system.
  Seattle Seahawks quarterback Matt Hasselbeck, whose sister-in-law is ‘View’
  host Elisabeth Hasselbeck, is one of the stars of the XXXChurch video.
  Porn actors including James Deen and Kylie Ireland
  are up in arms over the new condom law, with industry leaders scrambling for alternative locales such as Las Vegas and Florida to film
  condom-less sex.

 156. It is not possible to come to any firm conclusions on the link between priced
  and free applications and their popularity. You
  may be on the go, and need to retrieve a document from one
  of your staff computers or a computer at home; or you may need to review a client
  list yourself or edit a document back in the office yourself.

  This tutorial will show you how to install APK – Android Package
  files on your Android Phone.

 157. Hi there, simply became conscious of your own website via The search engines, determined it is actually educational. I am just going to be thorough for the city. We will be relieved once you carry on this particular later on. Some people will be benefited from a publishing. Best wishes!

 158. My wife had arrived from your South, so I is at good hands.
  They had arranged a series of signals between themselves.

  Just when your swelling falls a bit in reaction on the diuretic does not
  mean you are receiving better.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s