Åklagaren har redan förlorat halva målet?

Håkan Roswall har ändrat brottsrubriceringen. Pirate Bay-grundarna står därmed inte längre till svars för medhjälp till olaglig exemplarframställning, dvs medhjälp till olaglig nedladdning.

Jag kommer bara att begränsa mig till den ursprungliga torrenten, säger Håkan Roswall i rätten.

PC för alla

Försvaret uppfattar detta som en halv seger.

Rick Falkvinge tolkar utvecklingen i sin live-blogg.

Advertisements

10 thoughts on “Åklagaren har redan förlorat halva målet?

  • Lizzy – Hey heath and audrey! Thought I drop by and see your new poohts. Love it! Hope you guys are doing well. Adam and I are doing great! Did you ever fix your roof?? If you still need help adam would love to help out!Lizzy Eddy

 1. Monique Wadsteds säger i slutet av reportaget:

  “Oavsett lagstiftningen så är det inte tillåtet att tjäna pengar på andras upphovsrättsskyddade verk utan att betala för sig.”

  Vad menar hon med det eg.?

  Det här börjar påminna om religion. Du vet, vi skiter i världsliga lagar – vi svarar bara inför Gud.

 2. Jag tycker att ni är omotiverat hårda mot Karl. Han gör vad han kan, men ensam är inte alltid stark i de här sammanhangen. Det gäller att repetera och reptera, rätt vad det så kanske det går in… Karl står emot oerhört mycket, mer än de flesta andra.

 3. @Mary (& Karl)

  Att Karl är en vettig person som har stor insikt och kunskap i detta står bortom allt tvivel för mig. Jag hoppas att han jobbar vidare med att förändra sitt parti inifrån (även om det verkar mycket svårt).

  Just detta gör att han förtjänar kritik. De andra i riksdagen kan man möjligen ursäkta för att de inte riktigt förstår frågan och litar på sina kollegor. Karl kan INTE gömma sig bakom detta. Han förstår mycket väl vad besluten innebär och vilka effekter dom får. Om han trots detta stödjer dessa förslag (direkt eller indirekt) så har i alla fall jag svårt att ta det han säger på allvar.

  Man blir dömd för sina handlingar mer än för vad man säger – och det tycker jag är rätt! Som sagt – “talk is cheap”

 4. Socialdemokraterna kunde rösta nej för ett resonemang jämförande FRA-lagens tillblivelse. Alliansen har majoritet och det blev en FRA-lag och det blir en IPRED-lag med eller utan socialdemokraternas stöd.

  Men. För socialdemokraterna är ett EU-direktiv viktigt att det blir svensk lag samt att upphovsrätt är en pelare i socialdemokratisk ideologi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s