OneSwarm

Jag har tidigare nämnt Cubit som decentraliserar fildelningen och gör centrala system som Pirate Bay överflödiga. Cubit är utvecklat vid Cornell University.

I går släpptes om fildelningsverktyget OneSwarm som gör IPRED tandlöst. Med OneSwarm – utvecklat vid University of Washington – kommunicerar nedladdare och uppladdare indirekt och behöver inte känna till varandras IP-adresser.

Advertisements

14 thoughts on “OneSwarm

 1. Orelaterad kommenter. I morgon gäller det.

  Nu får vi veta om du anser att det som sades före valet och som väljaren trodde på när de röstade M är det viktiga. Eller om “Den nya partilinjen” är viktigare än väljarna.

 2. Jag håller med Henrik. I morgon gäller det. Upp till bevis Karl. I morgon kan du visa att du står för det du säger.

 3. Låter intressant. Detta visar att fildelningen inte går att stoppa utan att samtidigt stoppa det fria informationssamhället. Frågan är hur man ska komma åt fildelarna med denna teknik – vad blir nästa steg?

  Förresten, jag kan tipsa dig om filmen “Damnatus”, http://www.damnatus.com, en fan-film, som på grund av tysk upphovsrättslagstiftning och problem med rättighetsägarna till figurspelet den är baserad på, inte kunde släppas. Nu har den istället läckts till The Pirate Bay. Ett utmärkt exempel på hur upphovsrätt i allt större omfattning hindrar snarare än gynnar kreation.

  Tycker för övrigt du har ett sunt perspektiv på dessa frågorna. Det är ledsamt att din blogg ofta förstörs av ett fåtal spammare istället för att fungera som plattform för konstruktiv debatt. Att moderaterna inte insett detta århundrades största politiska fråga är synd, men det behövs vettiga personer som du själv för att förändra partiets riktning.

  Och om det inte är möjligt så är du alltid välkommen till oss i Piratpartiet. Vi har arbetat stenhårt sedan 2006 och kommer finnas kvar en lång tid framöver.

  Lycka till,
  Simon

 4. Pingback: Beatrice Ask ser inga problem med utpressning

 5. Det måste kännas bra att kunna rösta emot sitt eget parti när man är säker på att partiets linje ändå vinner. En win-win för en politiker som Karl-Sigfrid, helt klart!

  Om han nu röstar emot förslaget så har han inte riskerat någonting, varför han inte borde helgonförklaras om han gör det. Detsamma gäller svikarna Annie och Fredrik i Centerpartiet. Dessa unga politker hade chansen at tmota storebror i grind med vågade inte riskera den egna karriären. Ruttet!

 6. Pingback: Varför inte? » OneSwarm spiken i kistan?

 7. Inte nog med slutna ftp servrar med 128 krypt, så kommer anonym.se att få sig några nya kunder innan 1 april.
  Det kunde jag sagt redan från början; 40 -50 kr extra varje månad det är 15 ggr mindre än du betalar för ett spel idag. Det är vad jag lägger på en hyr film var tredje månad, så det är väldigt lätt att se vad man ska lägga sina pengar på. Bio är det halva priset och du kan slippa alla störande moment och köra hemmabio systemet.

  Sveriges it och tele utveckling är bland den bästa i världen, så att vi inte skulle kunna köra lite datorer med skyddad trafik är bara löjligt.
  Men ert försök är värt en applåd, ni kanske tar en tre brans far som ska tanka hem hitta nemo… Undrar ifall han kommer behöva göra lite svart jobb när han ska betala av böterna. Och javisst det går ut över staten som förlorar en 20% i skatteintäkter från småföretagare och egenföretagare, men det är väll värt det… För skatter behövs väll inte?

 8. Pingback: Hejdå OneSwarm, väkommen LittleShoot! « >> hannes2peer

 9. Själv har jag röstat på Moderaterna i över 20 år.
  Efter att Moderaterna köpte den otroligt korkade ipred lagen som jag tycker står för allt som vi inte vill ha i vårt sammhälle.
  Jag är själv ingen fildelare men förstår mig inte på M längre.
  OneSwarm är välkommet och hoppas det blir en näsbränna för M.

 10. Jag har undrat varför ingen säger något.
  Krav på statlig lagstadgad blockering och censur av internet kommer från alla håll för tillfället. Nu senast från Svenska Spel. Alla håll är dock inte en korrekt formulering. Alla censurivrare har en och samma sak gemensamt: pengar.
  De vill blockera och censurera nätet för sina inkomsters skull. Att de samtidigt devalverar demokrativärdet till att bli ungefär som Kinas skiter dom totalt i.

  CJ Bonnier går ett steg till. Förutom censur tycker han inte att vad som helst ska kunna publiceras på bloggar och forum på nätet. Han föreslår en slags kontrollinstans. Nämligen Bonniers, “med sin månghundraåriga publicistiska sed”, som han uttrycker det när han bereder sig själv ledarplats i sin tidning DN.

  Det är dags att någon tidning, inte DN då, eller POLITIKER tar upp det här i ett samlat grepp, det blir ju ganska lätt att se vilka det är som verkar för att 1984 ska bli verklighet om man tar grupptag på dem så att säga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s