Filmcensuren ser ut att försvinna

Nu har även kd accepterat att staten inte ska censurera film. Därmed finns det inget som hindrar att censuren avskaffas under den här mandatperioden, något som jag tillsammans med partikollegan Finn Bengtsson har begärt i en motion.

Frihet kommer sällan som ett resultat av politisk vilja, utan för det mesta till följd av entreprenörskap och teknisk utveckling. Det var genom sändningar från utlandet vi blev av med SVT:s tv-monopol, och det är genom nya distributionstekniker för film som biocensuren nu anses överspelad.

Efter kd:s svängning är vänsterpartiet det enda partiet i riksdagen som har problem med att avskaffa censuren. Vänsterpartiet har ett kongressbeslut om att censuren ska värnas.

Advertisements

5 thoughts on “Filmcensuren ser ut att försvinna

 1. ÄNTLIGEN!
  Det finns åldersgränser av en anledning och vill man inte se stötande material så får man undvika att se på just dem filmerna och titta på Disney eller liknande i stället . Allt blir så mycket enklare om man behandlar vuxna medborgare som vuxna och inte ska vara barnvakt åt dem och skydda dem från allt farligt i världen.

 2. Pingback: Idag gillar jag SvD bättre än DN. « Midnattsvarg

 3. Pingback: Idag gillar jag SvD bättre än DN. - Vegas Escort Girl

 4. Jo, visst är det fint om man äntligen tar bort den svenska filmcensuren. Men samtidigt borde man, som i Norge, ha ett distributionsavtal som gynnar Nordisk filmdistribution i Sverige. Vet ni att man, procentuellt sett, ser fler svenska filmer på bio i Norge än vad vi gör i Sverige.
  Och hur många norska filmer får distribution i Sverige?
  Visst är väl det lite märkligt. Och förlitar man sig enbart till kommersiella krafter så kommer antagligen den statistiken att försämras ytterligare, eftersom de stora, amerikanska bolagen har så mycket starkare ekonomiska muskler, och effektivare PR-apparat.
  Jag anser inte att det ska vara det enda allenarådande kriteriet för filmdistribution i Sverige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s