Hur fungerar Ipredator?

Pirate Bay-grundarna lanserar nu beta-versionen av anonymiseringstjänsten Ipredator. Ipredator-användare surfar genom en krypterad VPN-tunnel, och påstås vara säkra gentemot både upphovsrättsjurister och FRA.

Även tjänster som Relakks använder VPN-tunnlar. Skillnaden ligger kanske i att Ipredator-servern har placerats utomlands? Utrikes placerade servrar är en förutsättning för att verksamheten ska undgå datalagringsdirektivets krav på att spara bland annat kundernas IP-adresser. En anonymitetstjänst har nämligen samma förpliktelser som en internetleverantör i förhållande till datalagringsdirektivet.

Peter Sundes påstående om att Ipredator skyddar mot FRA-spaning stärker bilden av att den krypterade VPN-tunneln upprättas mellan den svenska internetanvändaren och en server utanför landets gränser. Den som vet mer får gärna berätta i kommentarsfältet.

I valet mellan tjänster som Ipredator och öppna källkodsprojekt som OneSwarm tror jag att det senare får större genomslag.

Computer Sweden Aftonbladet

Advertisements

11 thoughts on “Hur fungerar Ipredator?

 1. Henrik: Det låter lite väl paranoidt.

  Varken VPN eller f2f är bra alternativ, och båda är i min mening en överreaktion. Men fördelen med VPN-tunnel framför OneSwarm är att vi slipper ett onödigt teknikskifte till en ur ett rent fildelningsperspektiv sämre system. Med tunnlar kan vi fortsätta som förut med det hittills smartaste fildelningsverktyget, BitTorrent. När sedan fildelning av upphovsrättsskyddat material för privat bruk legaliseras är det bara sluta använda tunnlarna. Inget krångel med byte av system.

 2. Vore utmärkt med en server placerad i utlandet, då kan jag äntligen slippa den svenska reklamen när jag är ute och surfar hehe…

 3. Den som vet mer.. Vaddå, söker du uppslag på nya förbud och statsövergrepp så att du skall kunna stiga i graderna hos de kreatur du tjänstgör under?

 4. Vem ska ha den sista kilobyten?
  http://m00nster.blogspot.com/2009/03/vem-ska-ha-den-sista-kilobyten.html
  Att också Nya Zeelands
  “one strike law” som innebär att det räcker med att bli beskylld. För att ha fildelat för att internet ska stängas av, också kommer bli verklighet här till slut är inte svårt att föreställa sig. Australien la ner miljontals med pengar på att installera filter som skulle filtrera bort fildelnings paket 2007. det tog en finnig 16åring 30 minuter att ta sig förbi det 84miljoner dollar dyra filtret. Nu är de uppe i 120miljoner aus dollar och ett nytt försök att filtrera trafik data ska göras.Med lite fantasi kan man få för sig hur lätt något sådant kan komma att införas när FRA-Lagen väl är sjösatt.

  Australien gör en “pudel”
  http://m00nster.blogspot.com/2009/03/australien-gor-en-pudel.html

  Samtidigt så säger Conroy det att
  wikileaks sidan gått ner och därför inte går att nå från Australien. Att det var en lögn då sidan aldrig varit nere utan bara blockerad för folk i Australien av sin egen minister. För att göra allt värre så gör tyska polisen en raid hos “Reppe” en dansk som äger domän namnet “http://wikileaks.de/”. Där endel saker har tagits ifrån honom.”Wikileaks” Att Reppe driver anonymitetstjänsten TOR anges som andledning och Tor ska ha använts för att skicka barnporr.

  Media utomlands
  German authorities seize Tor servers
  More doubts surface over enforceability of ACMA’s blacklist
  Wikileaks domain holder raided
  Wikileaks raided by German police
  Great wall of Australia: Industry rejects sanitised Internet

 5. Om man vill skydda sig kan man skydda sig.

  Om man vill ha tag i någon kan man det.

  TRE UPPGIFTER!
  – Ta reda på 3 olika personNr Inkl. de 4 sista -DONE-
  – Ta reda på 2 ip-adresser i din stad – DONE-

  Man måste ha en anonymitet på internet och det finns inte idag. Det e det man måste jobba på inte fildelning. Det kan man ta i nästa steg. Om jag vill sprida ngt så kan jag det ÄVEN utan för internet.

 6. Om man vill skydda sig kan man skydda sig.

  Om man vill ha tag i någon kan man det.

  TVÅ UPPGIFTER!
  – Ta reda på 3 olika personNr Inkl. de 4 sista -DONE-
  – Ta reda på 2 ip-adresser i din stad – DONE-

  Man måste ha en anonymitet på internet och det finns inte idag. Det e det man måste jobba på inte fildelning. Det kan man ta i nästa steg. Om jag vill sprida ngt så kan jag det ÄVEN utan för internet.

 7. Pingback: Privatliv, ja - men bara om… « Calandrellas blogg

 8. Eg trur eg har laga ei sak om dette i Kringom ein gong, men de5 tok eg berre ff8re meg mediaprisane. Trur dei stf8rste keargotiane er media og litteratur, iallfall av dei nasjonale prisane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s