OneSwarm: Över 100 000 nedladdningar

I slutet av februari släpptes det decentraliserade, anonyma fildelningsverktyget OneSwarm.

För ungefär en månad sean hade 25 000 personer laddat hem OneSwarm från utvecklarnas hemsida på University of Washington.

Nu har siffran stigit till över 100 000.

Advertisements

8 thoughts on “OneSwarm: Över 100 000 nedladdningar

 1. Dina siffror, eller rättare, utvecklarnas siffror stämmer inte längre. Siffrorna är inte ens i närheten eftersom OneSwarm nu börjas tas upp av Linux-distributionerna. Det betyder att den nedladdning som distributionen gör från utvecklarna sedan multipliceras i hundratusental genom distributionens användare. Jag vet inte hur många distributioner som plockat upp programmet, ingen vet ens hur många distributioner som egentligen finns. Men som exempel så finns paketet nu i ArchLinux programarkiv och det skulle förvåna mig mycket om det inte bara handlar om dagar till det finns ett officiellt paket till Ubuntu och då snackar vi miljoner.

  • Jag hade egentligen inga plnear pe5 att le4sa den he4r heller. Efter alltff6r mycket fantasy som ff6ljt samma mall se5 har jag undvikit fantasy ett tag. Jag hf6rde dock me5nga som kommenterade just att witcher- ve4rlden var skitigare och otrevligare e4n vanlig fantasy se5 jag beste4mde mig ff6r att le4sa den e4nde5.Den e4r ve4l egentligen inte se5 mf6rk om man te4nker dyster osv men precis som du skriver se5 passar skitig in re4tt bra. Lite som skillnaden mellan en CGI/Studio-film och en de4r man har riktiga ske5despelare som sle5ss i riktig lera.Jag misste4nker ju att han se4kert kommer fe5 re4dda ve4rlden le4ngre fram i bokserien ne5gon ge5ng. Jag menar..vilken hje4lte kan egentligen le5ta bli? Men det var klart befriande att den he4r boken iaf inte handlade om se5nt.

 2. Efter att ha läst flera av dina inlägg, så måste jag säg att detta var en väldigt trevlig blogg. Keep up the good work!

  mvh/ En social-libertarian

 3. Läs här och begrunda:

  http://oneswarm.cs.washington.edu/faq.html

  OneSwarms hemsida, avdelningen FAQ:

  Q: Does OneSwarm preserve my privacy when downloading BitTorrent swarms?
  No. Although OneSwarm is backwards compatible with existing BitTorrent clients, it cannot anonymize transfers with them. OneSwarm only preserves user privacy when sharing files using the friend-to-friend network. For more information on configuring sharing settings, check out the sharing configuration tutorial on the wiki.

  OneSwarm är inte en anonymiseringstjänst!

  Hälsningar

  Christer

 4. Gustav, jag är för 138:an.

  isak, jag är glag att du uppskattar bloggen!

  Christer, frågan som du återger är om du kan fildela anonymt med OneSwarm i traditionella bittorrentsvärmar. Det går inte. Men anonymitetsskyddet är betydligt bättre för den som fildelar inom OneSwarm-svärmen. Det är välfritt att låta pålitliga vänner få direkt tillgång till de egna katalogerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s