Moderaterna mot större öppenhet

I dagens SvD skriver jag och riksdagskollegan Göran Pettersson att en bra, genomtänkt politik förutsätter intellektuell öppenhet. Det gäller samhället i stort – vilken är en av anledningarna till att yttrandefriheten på nätet är så viktig – och det gäller Moderaterna som parti. Behovet av att kunna balansera motstående intressen ökar i takt med att Moderaterna vänder sig till en allt bredare väljargrupp.

En förutsättning för att vi som parti ska kunna förnya oss ytterligare är att vi fortsätter frigöra oss från förutfattade meningar och istället är öppna för att förändra vår politik i takt med att omvärlden utvecklas.

Advertisements

14 thoughts on “Moderaterna mot större öppenhet

 1. Sent ska syndaren vakna?

  Om man inte vill chansa så är Piratpartiet ett storartat alternativ!

  Där slåss man utan löner
  Där slåss man ändå mot enorma motståndare

  Där är man idealist – Hela vägen!

 2. Utmärkt initiativ!
  (Din rubrik låter dock litet tvetydig… om jag får vara petig. Moderaterna “på väg mot” större öppenhet kan lika gärna läsas som att att moderaterna är _emot_ större öppenhet.)

 3. Pingback: Hur försvaras välfärdens kärna? « Kent Persson (m) blogg

  • Telerik se4ger att RC kommer i ne4sta vecka men den skpraa versionen kommer ff6rst i januari. RSS Caching hade sales rep:en ingen koll pe5, han tyckte vi skulle skicka in en support ticket ff6r att fe5 reda pe5 det.

 4. Nå, det var ju nu en given reaktion från din sida. Jag föredrar ju Piratpartiet men kunde ju inte hålla mig från att köra in ett finger i sidan på dig för att kolla så att du lever. En del i “ditt” parti har ju inte ens bemödat sig att svara på riksdagssvar.se så man kan ju inte vara säker på att alla lever. Jag håller noga koll på vilka som svarat och det betyder något för mig…

  Du är ju ändå det mest piratlika som ni har i det där “Nya” moderaterna, så att få dig att sprattla till nån gång extra är ju mer för att du inte ska stelna till och bli som “den tysta majoriteten” i det där partiet.

  ;-)

 5. Glad to see you two writing together. You’re both my favorite riksdagsmen, albeit for quite different reasons.

  Och det är just vad vi nya moderaterna behöver – en radarpar som förespråkar en mer öppet kommunikation system inom sv politik.

 6. Hans J. “Du är ju ändå det mest piratlika som ni har i det där “Nya” moderaterna, så att få dig att sprattla till nån gång extra är ju mer för att du inte ska stelna till och bli som “den tysta majoriteten” i det där partiet.”

  Jag tror att det finns många av vi nya (m) som har lite eller mycket pirat blöd i sig och det är inte att förakta. Vill gärna påstår att även Göran P. har lite “piratblod” även om han är mer realist än så många andra “pirater”. Och klart är det att en-fråga parti är ingenting vi strävar efter eller tycker vore bra för Sverige.

 7. Gail Watt:

  Det viktigaste som finns i världen är yttrandefrihet och integritet!

  Ja, det är viktigare än till och med mat. Med yttrandefrihet kommer kommunikationen människor emellan att fungera. Då kan människor samarbeta. Då skapar man mat. Integriteten ger människor självkänsla och styrka. Då arbetar man utan order uppifrån.

  Motsatsen är övervakning och hierarki. Det har prövats några gånger i historien men förlorar alltid mot öppna samhällen.

  Att kalla sann demokrati för en “en-fråga” låter sig göras. Bokstäverna kan radas upp i en sådan ordning – men en sådan slutsats är i grunden felaktig. Det handlar om ett helt paradigm.

  Piratpartiet har klart deklarerat att man stödjer det regeringsalternativ som verkar för “Delad kultur, Fri kunskap, Skyddat privatliv”.

  Har då de människor som tidigare stött Moderata Samlingspartiet något att förlora på att rösta för Piratpartiet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s