Moderatväljare vill ha förnyad internetpolitik

SOM-institutet har undersökt hur fildelningsvanor och partisympatier samvarierar. 48 procent av de moderata sympatisörerna angav att de under senaste året inte har laddat ner film, musik eller böcker från nätet det senaste året. Det är färre än hälften. Jämfört med övriga partiers sympatisörer placerar sig moderaterna någonstans i mitten.

SvD:s IPRED-enkät från i mars bekräftar bilden av moderater som positiva till teknikutveckling och skeptiska till en politik som motverkar förändring. Moderaterna var de alliansväljare som hårdast motsatte sig en upptrappning av jakten på fildelare.

Förutsättningarna för en förnyad moderat internetpolitik borde med andra ord vara goda.

Advertisements

6 thoughts on “Moderatväljare vill ha förnyad internetpolitik

  1. Pingback: Förnyad integritetspolitik, tack « Frihet är inte gratis.

  2. Imponerande resultat i undersökningen. 48% säger sig följa lagen. Undrar hur många av de som har privat tillgång till Internet som någon gång tankar ner några säsonger amerikanska TV-serier?

    Fast War on Drugs fortsätter ju trots ännu knäppare förutsättningar, så vi ska nog inte lita på någon rationell reflex ännu.

  3. Du behöver inte gå till Pirate Bay för att bryta mot lagen. Det räcker att du gör Forward av ett textmejl som har upphovsrättslig höjd, mejlar ett foto du hittar på webben till dina föräldrar, eller mejlar en bra MP3 låt till din syster.

    IPR-lagarna är så extremt hårt formulerade att en genomsnittlig amerikan begår brott mot upphovsrätten varje dag på en nivå som skulle tvinga denna att betala 12 miljoner dollar i skadestånd om han/hon skulle stämmas för allt denne gjort under en dag. Källa, boken: “The Pirate’s Dilemma: How Youth Culture Is Reinventing Capitalism” by Matt Mason

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s