Iran kopierar EU:s datalagringsdirektiv för att stoppa medborgarjournalistik

Iran har fått nog av medborgare som uttrycker sina åsikter och som informerar omvärlden om vad som sker i landet. För att komma åt dem som uttalar sig ska internetleverantörerna lagra information om kundernas surfande i minst tre månader.

TT jämför med EU:s datalagringsdirektiv.

Den iranska lagringstiden på tre månader är något mer liberal än EU:s sex månader till två år. Å andra sidan ingår inte data om just webbsurfande i EU:s direktiv.

Kanske mest slående är att den iranska retoriken tycks vara kopierad från Europa.

Ett sätt att stärka individens rättigheter på nätet och bekämpa bedrägerier i cyberrymden, skriver den statliga nyhetskanalen Press TV.

TT/TV4

Ytterligare några förstärkningar av individens rättigheter så har vi snart inga rättigheter kvar.

Advertisements

15 thoughts on “Iran kopierar EU:s datalagringsdirektiv för att stoppa medborgarjournalistik

 1. Hur har det gått så här långt??
  Det kan inte bara vara 11/9, väl? Jag blev smått chockad när det hände och känner nog lika stor avsky som de flesta inför terrordåd mot civila. Eller mot en välfungerande demokrati. Jag kan ha förståelse för självständighetsgrupper. Mer för ETA efter Franco än Sinn Fein eller PKK.
  Men jag tycker att det borde vara ganska så lätt; med hyfsat stort självbestämmande inom regionen/landetså är de flesta baskier och skottar nöjda. Och med nya medier kommer nya möjligheter, såsom större regional direktdemokrati.

  Det skulle inte förvåna mig om något land inom inte för snar framtid vill bryta sig ur EU. Är de då att betrakta som SNP eller terrorister?

 2. Ja, det är slående. Datalagringsdirektivet som Iran så glatt har snott ifrån EU skall ju igenom under året för vår del.

  Så nu ställer jag samma fråga som många före detta moderater fällt angående både dig och Niklas Wykman: Sätter du kniven i ryggen på dina principer framöver för att vara husse till lags eller har du kulor nog att trotsa Reinfeldt och säga “Nej!”?

  En sak skall du ha klar för dig Karl. Många piratpartister är före detta blå. Folkpartister och moderater som fått nog. Vi vill inte behövas och vi SKALL inte behövas.

  Men jag kan säga här och nu att det är tveksamt att jag kommer att tro på ett enda ord som M säger i denna generation oavsett hur de försöker vända sig framöver. Jag kommer att fortsätta rösta PP för att jag har fått nog av hyckleriet och lismandet. Jag hade väntat mig dylikt från S. Men att få FRA och Ipred, och datalagringsdirektivet i ryggen av ER…

  Samtidigt som folk som du skriker högt av vånda och fortfarande trycker på knappen när Reinfeldt befaller. Vad är du, ett språkrör Fredrik använder för att visa att “vi fortfarande bryr oss”??

  Finns det en enda sak du kan hänvisa till som motsäger bilden jag just nu har av dig som gloriös skitsnackare?

  Och när kommer du att svara på riksdagssvar.se? Till och med BODSTRÖM (S) svarar glatt på frågorna, det är bara M som skamset smyger med konsekvenserna av den vansinniga politik S har sålt…till ER!

 3. Hm, det var många ickesvar där. Om nu de enskilda riksdagsledamöterna inte skall ge några svar utan hänvisa till partiets ställningstagande, vad skall man då bilda sig en uppfattning ur när det gäller personkryssen?

  • Sosial manipulering (smiger, pegner, sex, bedrag og annet) er den vanligste me5ten e5 fe5 informasjon og tilgang til IT-systemer. Det er stort sett i filmer hacking forege5r ved at 14-e5ring sitter foran en flimrende dataskjerm. Verdens mest kjente hacker, , brukte stort sett slike metoder. Ofte er det se5 enkelt som at man ringer noen, sier at man jobber pe5 helpdesk og ber om e5 fe5 passordet.I tillegg til dette har jo offentlige etater en lang og trist historie med e5 miste sensitive data. Jfr. britiske medisinske og sosiale data pe5 avveie gjentatte ganger de siste e5rene, samt Natos planverk som flere ganger har blitt glemt igjen pe5 be6rbare PCer som har blitt stje5let.Alt i alt er ikke de tekniske, men de menneskelige utfordringene der vi sliter mest.

 4. Pingback: Muslimsk datalagring dålig « Badlands Hyena

 5. Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-07-23

 6. Pingback: Intensifier — Grönt fail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s