Nu vill de installera kameror i bostäder

“Snart vill de väl installera kameror i våra hem”, är en vanlig kommentar när den borttynande integriteten kommer på tal. Via Opassande och Sunday Express ser jag att “snart” kan strykas ur meningen.

Först att bli övervakade på detta sätt blir brittiska problemfamiljer, som regeringen kallar dem. 20 000 familjer ska kameraövervakas dygnet runt. Inte för att de har begått brott eller misstänks planera brott, utan för att staten ska kunna kontrollera att barnen går till skolan, att de lägger sig i tid och att de äter rätt mat.

Kameraövervakningen ska kombineras med att säkerhetsvakter gör hembesök.

Det råder inga tvivel om att det i Storbritannien, liksom i andra länder, finns dåliga föräldra som inte tar ansvar för att barnen utbildar sig och håller sig friska. Men det framstår som minst sagt extremt att ta till kameraövervakning i hemmet för att få information om huruvida barnen går i skolan. Har de hört talas som vanlig närvarokontroll i klassrummet?

Advertisements

7 thoughts on “Nu vill de installera kameror i bostäder

  1. Pingback: Övervakningskameror i hemmet | Törnebohms Hotspot

  2. Pingback: Lassos blogg - Orwell räknade bara fel på 25 år

  3. Pingback: Så var Big Brother verklighet « projO's/gothbarbie's blog

  4. Pingback: Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Var ställer man sig i kö?

  5. Nu börjar det bli överflödigt med kommentarer som “1984 är snart här” osv. Kan de inte kalla systemet för “telescreen” så är analogin fulländad.

    Kanske borde de säga att de som inte förstår hur detta går fungerar ihop med ett demokratiskt samhälle, borde tillämpa “doublethink”.

  6. He5ller med! Intressant le4sning, trots att jag var de4r. Du har ff6r f6vrigt helt re4tt om starten av det f6ppna fueomrnt, kanske en kunskapsbrist, helt enkelt? Du fe5r ge4rna hje4lpa oss att bli be4ttre till ne4sta e5r.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s