Det blir ingen borgfred om Stockholmsprogrammet

Svenska Dagbladet tror att Stockholmsprogrammet blir en stridsfråga i höst. Socialdemokraterna har meddelat att det inte blir någon borgfred, det vill säga en enig svensk riksdag som står bakom regeringen under EU-ordförandeskapet.

Som Annie Johansson(C) säger i artikeln bör Sverige driva frågor om integritet och öppenhet mot de länder som lägger mindre vikt vid detta.

Jag påpekade betydelsen av tydliga restriktioner för vilken information som ska kunna begäras ut över nationsgränserna, eller lagras i centrala register.

Den moderate riksdagsledamoten Karl Sigfrid, engagerad i integritetsfrågor, vill att den svenska regeringen ser till att bygga in restriktioner för hur långt myndigheterna får gå i kartläggningen av enskilda.

–Det måste vara tydligt vilka linjer man inte kan överskrida. Ju mer konkret man gör planen desto mindre är riskerna, bedömer han.

Något som jag missade att lyfta fram är skrivningarna om blockering av webbplatser. Obligatorisk internetblockering är det mest konkreta hotet som kan utläsas ur EU-kommissionens i övrigt ganska luddiga förslag till Stockholmsprogram.

Advertisements

2 thoughts on “Det blir ingen borgfred om Stockholmsprogrammet

  1. Visst är det en konkret punkt! Bra.

    En annan tydlig idioti är “terrorist speach” – men det vet du säkert redan ;) Sidan 25 i framtidsgruppens artikel. (förvisso ett år gammal text men att det bara finns där är skäl nog att uppmärksamma)

  2. man kan bara hoppas att s(t)ahlin gör det för att hon faktiskt är orolig för vår integritet, och inte för att positionera sig inför valet. Tyvärr tror jag nog hon positionerar sig(vad Alliansen för Mer Övervakning i Sverige driver igenom nu lär väl ändå sossarna fortsätta driva om dom får regeringsmakten) : (

    Får väl hoppas på att partiet jag är med i, Piratpartiet, kommer in och kan föra ett jävla liv varje gång S(t)ahlin eller Sturmbannfuhrer Reinfeldt ska införa mer övervakning :/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s