Jag kandiderar för omval 2010

Jag har registrerat min kandidatur till riksdagsvalet 2010, och vill med detta berätta varför.

Moderaterna har genom sin förnyelse utvecklat svar på de frågor som medborgarna ställer, med verkligheten som utgångspunkt. Unga människor som lever sina liv på internet ställer samma höga krav på att politiken ska utgå från den verklighet som de lever i. Om vi vill vinna förtroende från nya generationer medborgare måste vi visa att vi tar internetsamhället på allvar och utvecklar en internetstrategi som fungerar.

De unga mobiliserade i valet till Europaparlamentet och kommer att spela en viktig roll för vem som styr riket, kommunerna och landstingen nästa mandatperiod. Moderater på alla geografiska nivåer är beroende av att vi som parti återigen blir ett alternativ för unga väljare. Vi måste nå fler än de 11 procent som vi fick bland väljare upp till 30 år i Europaparlamentsvalet.

Ett fritt och öppet internet borde vara en moderat kärnfråga. Internet har radikalt stärkt de friheter som vi moderater sedan länge har försvarat: Yttrandefriheten, informationsfriheten och etableringsfriheten för entreprenörer. Medan mycket av det övriga samhället har tyngts av byråkrati och regleringar har internet genomsyrats av den fria marknadens logik, med fantastiska resultat. Låt den utvecklingen fortsätta.

Samtidigt som internet har skapat ett friare samhälle innebär övergången till elektronisk kommunikation att staten får nya möjligheter att övervaka medborgarna. Vår lagstiftning är inte anpassad för ett samhälle där många lever huvuddelen av sina liv på nätet, och därför måste lagstiftningen moderniseras genom stärkt integritetsskydd i grundlagen.

Det internetpolitiska arbetet bör prioriteras upp genom att vi tillsätter en öppenhets- och integritetsminister som på heltid leder arbetet med att anpassa de svenska frihetsprinciperna till ett modernt IT-samhälle.

Moderaterna ska – precis som resten av samhället – vara öppet och rymma en bred debatt. Bara så kan vi försäkra oss om att vi gör balanserade avvägningar för hela samhällets bästa.

Advertisements

16 thoughts on “Jag kandiderar för omval 2010

 1. Det hade underlättat om du ställt upp som partiledarkandidat.
  Då hade jag registrerat mig omedelbums och övertygat de i släkten som redan är aktiva moderater (Vellinge) att lägga sin röst på dig.

 2. Om du röstar efter din övertygelse och inte efter partipiskan så … härligt!
  Om du ämnar huka dig för partipiskan blir du bara en del av problemet i stället för lösningen (igen).

 3. Jag läser idag på politkerbloggen att M satsar på ungdomar inför riksdagsvalet genom att tillsätta sju arbetsgrupper ledda av unga, nåja, politiker. Har du blivit tillfrågad om att delta i det här arbetet Karl? Du borde ju vara en självskriven kandidat om partiet menar allvar med sitt tal om att satsa på “frågor som är viktiga för unga”.

 4. Frågan är nog om han var tillräckligt snabb på att kasta sig framför ledarens fötter? Någon som riskerar att avlossa ett skott inifrån kan kanske inte tolereras. Kanske bör vi granska färgen på de “utvalda moderata ungdomarnas” tungor.

  Inom moderaterna är kandidatskap mer som att söka jobb än att få förtroendejobb baserat på medlemmarnas åsikter.

  De här ungdomsgrupperna? Får de lämna in CV till partiledningen?

 5. Jag håller med om dina åsikter, inte om ditt partival. Det skulle vara en annan fråga om du kandiderat till partiledare.

  • Har verkligen ve4gfre5gan bilivt se5 ointressant att du inte ens vill svara sedan i november 2010? Det gf6r mig e4nnu mer bestf6rt. Det e4r ett jobbigt beslut eftersom alltff6r me5nga tycker att en ny dragning me5ste gf6ras, bara inte i “my back-yard”. Detta e4r inte en folkomrf6stningsfre5ga, och tyve4rr kan man som politiker inte vara popule4r i alla le4ger. Ta nu ditt ansvar!

 6. Jag tycker det är bra att du ska kandidera. Hoppas det går bra för dig i valet och att du efter det har mer möjlighet att påverka partiet.

  Problemet är att ni som parti redan gått åt käpprätt fel håll i alla internetfrågor/övervakning/integritetsfrågor jag sett er hantera som parti. Oavsett om ni lovar att säg “inte jaga en hel ungdomsgeneration”, kommer trovärdigheten som parti ligga under noll (på aktivt misstro). Utan att stolpskotten som leder partiet inser detta och gör något åt FRA, IPRED och det troligvis snart kommande datalagringsdirektivet, så kommer förtroendet fortsatt ligga på minus. (Därmed inte sagt att Bodström har någon kred alls bland undomar.)

 7. Med en statistik av ca 10 besökare om dagen på din blogg, hoppas jag att det reflekterar mängden individer som finner dig värdig att rösta på och då med ett resultat som förpassar dig till ngt dammigt hörn på Moderaternas Norlands kontor långt från riksdagen.

 8. Pingback: Nej, unga vill inte ha en rödgrön regering « Frihet är inte gratis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s