Tre principer som kan göra Moderaterna till internetentreprenörernas parti

I dag skriver jag på SvD Brännpunkt om behovet av internetpolitisk förnyelse, och vad Moderaterna kan göra för att bli entreprenörernas parti även i internetmiljön.

Den första principen är att rättig heter är lika viktiga i internetmiljön som i den fysiska miljön. Den andra principen är att entreprenörer ska uppmuntras och inte tyngas av föråldrade regelverk. Den tredje principen är att vi ska ha en marknad på nätet där den som erbjuder de bästa produkterna vinner – inte den som är bäst på att dra sina konkurrenter inför rätta.
[…]
Moderaterna borde vara Black Internets bästa vän och de första att ta initiativ till en lagändring som ger internetentreprenörer lugn och ro. Det är inte rimligt att en liten internetleverantör ska behöva dras in i rättsliga processer på grund av att en kund till en kund bedriver en verksamhet som kan vara otillåten.

Svenska Dagbladet

På DN Debatt skriver MUF:s ordförande Niklas Wykman om vad han tror krävs för att de unga väljarna ska börja se Moderaterna som sitt parti.

Integritetsdebatten har på många sätt format unga människors uppfattning om Moderaterna. Vår politik på området tilltalar inte unga eftersom den saknar bäring på deras verklighet. Vi har inte sett nätet som en arena för frigörelse där kunskap och affärsmöjligheter sprids och skapas. I stället har det misstänkliggjorts som en mötesplats för terrorister, mobbning och spelberoende.

Dagens Nyheter

Kommenterar gör bland annat Göran Pettersson, Kent Persson och Blognyheter

Advertisements

10 thoughts on “Tre principer som kan göra Moderaterna till internetentreprenörernas parti

 1. Tyvärr är det lite för sent att börja tala om integritet, Internet och ungdomar. Tåget har gått!

  Satsa på något ni har möjlighet att vinna. Ni är INTE ett frihetsparti längre. Själv röstade jag M i förra valet. Nu går min röst till något av de partier utanför riksdagen.

 2. Både moderater och sossar har under min levnadstid styrts kraftigt av etablerade industriella och institutionella intressen, så min röst har jag aldrig kastat bort på någon av dem. Och jag måste instämma i att förtroendet för M i “internetmiljön” är fullständigt krossat. En röst på PP har däremot större värde genom en större chans att faktiskt få igenom nödvändiga förändringar på områden som är otroligt viktiga för demokratins överlevnad. Men du har säkert hört förut att du borde byta parti :)

  Men visst är det förnuftigt att rösta M om man redan har det bra ställt ekonomiskt och är mest upptagen av att fortsätta ha det så.

 3. Det är starkt av dig att orka fortsätta argumentera för en sak som verkar fullständig stendöd inom M. Finns det ens några konkreta förslag att diskutera på stämman som handlar om integriteten? Måste vara rätt tungt att tala för döva öron hela tiden. Hur länge orkar du?

 4. Har du något konkret att komma med eller är det bara ord?
  Ett oppositionsparti kan försöka vinna röster med vad man vill göra.
  Om man däremot sitter i regeringsställning och vill bli omvald så skall man argumentera för vad man uträttat.

 5. Pingback: Att värna den ideologiska kärnan « Kent Persson (m) blogg

 6. Får nog tyvärr hålla med Bosse. Det vill VÄLDIGT mycket till för att M ska uppfattas som ett alternativ för oss som värnar vår och andras integritet – både på nätet och IRL. Och då tillhör jag ändå inte kategorin unga väljare med mina 40 år. Däremot tillhör jag med största säkerhet kategorin före detta väljare OM inget drastiskt skulle inträffa med M:s politik i detta avseende, men det räknar jag faktiskt inte med.

 7. Kommer det vara tillåtet med utbildningar som innehåller entreprenörskap inom yrkeshögskolan? All utbildning innehållande entreprenörskap, projektledning och ledarskap är stoppad med hänvisning till regeringens skrift “Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet” av den 26 maj.

  Jag har 400 studenter, varav 300 tjejjer som vill läsa tung ny teknik i kombination med affärsmannaskap och starta eget under utbildningens gång… Kan inte begripa varför de inte får denna möjlighet.

 8. Pingback: Tre principer som gör Moderaterna till internets fiender « Piratpartistens Blogg

 9. Pingback: Twitter Trackbacks for Tre principer som kan göra Moderaterna till internetentreprenörernas parti « Karl Sigfrid [sigfrid.wordpress.com] on Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s