Tack, Black Internet!

I somras utsattes Black Internet för ett föreläggande om att blockera en kund. Det är första gången som staten har beordrat censur av en webbplats.

I samband med föreläggandet pratade jag med Victor Möller som driver Black Internet. Han har som småföretagare nog med utmaningar även utan att ta sig an upphovsrättsindustrins jurister. Trots det har han nu valt att överklaga tingsrättens beslut, och för det är han värd mycket beröm.

Advertisements

7 thoughts on “Tack, Black Internet!

  1. Man tycker ju att det borde ligga i alla operatörers intresse att se till så att Black internet frias.. Så varför poolar inte _alla_ operatörerna ihop en bunt pengar för o betala en sjuhelvetes massa advokater o fighta detta till dödagar..

  2. @Mats Larsson
    Nja, nu påtalade ju inte ens Black Internet att det var omöjligt för dem att blockera enskilda filer. Deras inlaga var extremt svag. Visst är beslutet ändå tveksamt, men om bara BI hade inkommit med ett bättre svar så hade vi åtminstone fokusera på tingsrättens beslut.

    @Billy G
    Det skulle kunna ligga i deras intresse att gå ihop i förväg med ömsesidiga garantier. Men när nu en av dem attackerats och beslutet inte på något sätt är prejudicerande, varför skulle då de andra i efterhand vilja satsa pengar på att hjälpa till?

  3. Nu är det fritt fram att hindra en tillverkare eller tjänsteleverantör vars produkt används på vad någon annan anser är ett olagligt sätt. Konstigt sätt att se på saken. Men med tillräckligt med tid och pengar kan man få igenom vad som helst…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s