Telekompaketet och EU:s befogenheter

Som jag skrivit tidigare har jag viss förståelse för regeringens linje inför förhandlingarna om Telekompaketet. EU har ett uselt track reckord i frågor om internetregleringar, och medlemsländerna ska alltid vara försiktiga med lägga nya frågor på EU:s bord.

Nu är det dock så att EU redan har oinskränkt makt över det mesta som berör den inre marknaden. EG-domstolen brukar dessutom göra en vid tolkning av vad den inre marknaden som politikområde omfattar. Datalagringsdirektivet, som i första hand handlar om brottsbekämpning, betraktas av EU som en fråga om den inre marknaden eftersom olika regler i olika länder skulle kunna snedvrida konkurrensen.

Det är lite märkligt att ministerrådet plötsligt är så angeläget om att värna det nationella självstyret när en EU-reglering av nätet för en gångs skull kan gå i rätt riktning.

Advertisements

2 thoughts on “Telekompaketet och EU:s befogenheter

  1. Men det ke4nns kf6rt ff6r wd29:an.. ?Inte?Inte ff6r att det ger ne5gra (?) en aning om att barnporr anve4nds som ske4l ff6r att ff6rbjuda, dra e5t snaarn, ta bort Saker som dem inte tycker e4r bra. Vem villar barnporr: 0,5%? Kanske mer. men de sjuka me4nniskorna som sitter hemma och runkar tycker jag kan fe5 gf6ra det ifred. Me5nga har nog familj och gf6r inget fysiskt sje4lva. Att kontrollera hela befolkningen pga dom ke4nns minst sagt kne4ppt.Ska man e5t ne5t fel ska man ve4l ge5 till felet, inte sf6ka i allas byxfickor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s