Telekompaketet: Nätneutralitet får vänta

Diskussionen om nätneutralitet kommer att bli viktig framöver, men i dag är inte problemet att internetleverantörerna diskriminerar viss trafik. Problemet är föreslagen lagstiftning om att censurera webbplatser och stänga av användare.

Därför ser jag inte nätneutralitet som den högst prioriterade frågan inför slutförhandlingarna om telekompaketet.

Det vore märkligt av Europaparlamentet att i det här sena skedet öppna en helt ny front gentemot ministerrådet. Risken är dessutom att nya förhandlingsområden splittrar Europaparlamentets delegation med ett sämre utfall som resultat.

Ta striden om tillägg 138 nu, och hitta ett annat forum för diskussionen om nätneutralitet.

Advertisements

9 thoughts on “Telekompaketet: Nätneutralitet får vänta

 1. Jag fattar inte varför nätneutralitetsförsvarande parlamentariker gör så här??? EU är ingen demokrati – och det handlar väl därför om att verkligen driva frågor. Det här är ju en utpräglad konsumentfråga, som jag tror att en stor majoritet konsumenter skulle stödja när de väl förstår hur mycket av det som de vant sig vid som de kommer att gå miste om. Det är också en utpräglad demokratifråga – då det handlar om rätt att ta del av samma information som man nu kan få del av via bibliotek och andra avgiftsneutrala offentliga tjänster. En stor majoritet kommer att bli mer eller mindre rasande när de förstår hur utestängda de i själva verket kommer att bli. Nätneutralitet stöds också av stora folkrörelser i USA och Obama har ställt sig i täten för att bevara den – en utmärkt våg att rida på – med argumentet att kunde man i “transatlantisk” anda vara så följsam USA när det gäller antiterror”bekämpningen” att man hastar igenom diktatoriska lagar på löpande band, så skall man väl kunna vara det i en sån här fråga som absolut inte innebär kränkningar och övergrepp mot individer eller till och med grupper, utan tvärtom. Att ge efter för de ytterst unkna och farliga högerkrafter som vunnit makt i Europa pga ett extremt lågt valdeltagande samt ett alltigenom odemokratiskt och snudd på korrupt styrt lobbyistvälde tror jag är fullständigt och totalt fel väg att gå. Det ger bara dessa mörkerkrafter mer tyngd i stöveltrampen.

  Dessutom tror jag att denna vägen kommer att leda till ekonomiskt armod – då det kommer att försvåra för små och medelstora företag, det kommer också att hämma kommunikation, forskning och utveckling, även kulturell sådan. Enorma följder för ekonomin kommer det också att få. Av det negativa slaget. Ungefär det sista som behövs när det gäller att ta sig ur recession.

  Det är ingenting mindre än reaktionärt.

  Dessutom banar det väg för hård repression – för reaktionen bland den stora massan kommer att bli i form av en enorm uppfinningsrikedom att kringgå precis alla hinder, i synnerhet i ungdomsgenerationen som är osedvanligt stor. I kombination med andra protester tror jag att den makt som nu sitter kommer att få bäva och kan falla på sitt eget grepp. Då kommer den att frestas att ta till ännu hårdare tag.

  Och hård repression kan fungera ett tag – men kanske inte hur länge som helst.

 2. Pingback: Till och med vänstern fegar ur och knäböjer för högerkrafterna « Nemokrati

  • Sorry my dear with all due respect, it's not the corporations that need to be stopped, it's the people who must stop spending what they don'thave and they must change the way they live.I am not defending them but I share your feelingand resentment to them but you must understand they they act like the predatory birds who attack a weak & sickly prey, when they see one and in this case, they're the poor people period.. ! Everything posted made a bunch of sense. However, think about this, suppose you were to create a killer headline? I am not suggesting your content isn’t good, but suppose you added a headline that makes people want more? I mean Contact | Green DIY Energy Connection is a little vanilla. You might glance at Yahoo’s home page and note how they create article headlines to grab viewers to click. You might add a related video or a picture or two to get readers excited about everything’ve written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s