“MP3-spelare kan allvarligt skada din hälsa”

EU har hittat en ny uppgift. De ska rädda unga från att spela musik på för hög volym med sina mp3-spelare.

Räddningsaktionen ska bestå av två delar. För det första ska tillverkarna tvingas göra mp3-spelare med en maxvolym som EU bestämmer. För det andra ska mp3-spelarna förses med en varningstext, som cigarettpaket.

För konsumenten blir det troligen möjligt att ta bort EU-spärren från mp3-spelaren. Men det spelar ingen roll, enligt förslagets förespråkare, eftersom det ändå är få som vill skruva upp volymen över EU:s rekommenderade gräns. Vilket väcker frågan om vad syftet är med en reglering.

Advertisements

7 thoughts on ““MP3-spelare kan allvarligt skada din hälsa”

 1. Men maxvolym för små öronsnäckor räcker ju inte till mer tungdrivna hörlurar. Den riktige hörlursentusiasten använder kanske i alla fall en bärbar förstärkare, men ändå…

  Har de ens frågat någon teknikkunnig om det här?
  Minns för övrigt när de ville beskatta email, ungefär lika dumt.

 2. Tja det är bara en grej i raden. Idag har kommissionen tagit ett beslut om att införa ett gemensamt system för vägtullar.
  Så snart dröjer det väl inte länge förrän nån smartskalle kommer på att datat kan sparas för att sedan användas för att komma åt grov brottslighet som fildelninng, pedofili, terrorism och varumärkes och patentintrång.

 3. Hej din ryggradslösa mes. Hur ska du rösta inför FRA. Ska du smyga iväg igen och grina. Är du förövrigt helt emot FRA, eller kan du tänka dig en version av FRA?

  Väntar på svar, din lilla pussy.

 4. införa maxvolym gräns på mp3. fan nästan lika komiskt som att frukt och grönt ska ha en vis form och storlek. sedan var det väll som någon sa, beroende på vilka hörlurar man använder.

 5. Återanvänd kommentar när DI hade denna artikel:

  Personligen skulle jag vilja ha mer information från spelare så att jag kan bedömma risken själv bättre(jmf kommentaren om tungdrivna hörlurar ovan).
  t.ex. en möjlighet att “registrerar” vilken känslighet som lurar har
  dvs som någon påpekade, ljudvolymen från ett par lurar med 108db känslighet jmf med ett par som har 100db är avsevärd. Med denna information i spelaren, så bör det gå, att ge inte bara presentera en stapelgraf som visar ljud volymen, utan ett relativt korrekt värde på ljudstyrkan istället.
  De flest vet ju att man inte ska gå över 100db under kortare moment samt 90 db under längre stunder (80db är bara för oljud).

  Vidare så hoppas samt mistänker jag att aktiv “noise cancellation” kommer att bli så pass vanligt snart att ljud volymen kommer att sjunka.

  Skulle vara intressant att få bekräftat om musik har börjat spelas in mer dynamiskt nu än tidigare? När man hade kasett samt vinyl så var man tvingad att begränsa dynamiken(ca 60db), dvs man tvingades att använda mer kompressing, detta gjorde förmodligen att det var lättare att höra samtliga passager i musiken på en jämnare volym. Idag med cd (ca 90 db) finns inte dessa begränsningar och folk vrider förmodligen upp volymen så att de kan höra de tystare delarna vilket göra att de höga partierna blir för kraftiga…

  Slutlig åsikt är att vad EU försöker med är strunt i jmf med den risk som tillverkarna har måst hantera i länder som usa där man riskerar att bli stämda om folk får tinnitus….

  -Dan “med tinnitus pga av för mycket pang,pang med vapen”

  …hmm
  undra när den första MP3-spelaren med en mer användarvänlig
  “kompressor funktion” i spelaren dyker upp?
  skulle vara ganska avändbart i bullriga miljöer….
  och inte SÅ svårt at åstadkomma med en “digital spelare”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s