Chatt om FRA på P3 Nyheter

För en liten stund sedan chattade jag om FRA-lagen på P3 Nyheters webbplats. Jag fick inte tillfälle att ta upp allt jag ville – till exempel vad jag anser om oppositionens alternativ – men några svar hann jag ge.

Läs chattet i efterhand

Advertisements

21 thoughts on “Chatt om FRA på P3 Nyheter

 1. Eftersom FRA nu kan lagra alla medborgarnas politiska åsikter, så kan vi hoppa över riksdagsvalen nu med början 2010. Beställ en rapport i september bara – klappat och klart!

 2. Det är väl bara att tacka för bidraget till ett ökat politikerförakt.

  Jag antar att det är karriären som väger tyngst när beslu ska fattas.

  • Hej!Ve4ntar ff6rsta bebisen som ska gf6ra entre9 om drygt tve5 me5nader och det hade varit helt urdunueubart att vinna ne5got vi kan ge5 och titta pe5 och mysa till medan vi ve4ntar. Kram/Jonna & Peter

 3. Där sjönk regeringens opinionssiffror rejält bland borgliga väljare som nu kommer att fly till MP och PP. tråkigt att regeringen inte inser vilken sprängkraft frågan har och vilken vind i seglen den i övrigt miserabla oppositionen får.

  Då var mitt valresultat bestämt; PP blir det nästa år också, precis som i EU-valet i år

 4. Grymt besviken på dig.
  Tänker hålla mig från denna blogg nu – varför läsa alla fina ord som aldrig backas upp med handling.
  Hoppas ni åker ur riksdagen allihopa
  Tänk att kalla sig liberal och rösta JA till detta

 5. Nu vet ni alla läsare av denna blogg hur diktaturens kreatur ser ut. De har alltid sett ut så, i alla tider, som små lydiga insmickrande karriärister till marionetter som villigt lyder sin herre. Han hade gjort samma sak om frågan gällt tillåtande av tortyr eller införande av dödsstraff, sådana saker är petitesser i jämförelse med det som driver honom, det egna begäret efter positioner under sin ledare.

  Tyvärr brukar det behövas vapen för att ställa till rätta ett samhälle vars statsapparat infekterats på detta sätt, troligtvis så även denna gång.

 6. Karl, jag trodde på dig. Jag gjorde faktiskt det. Men du svek oss. Varför alla dessa vackra, kloka ord här på din blogg och annorstädes om medborgarrätt även på Internet, när du när det kommer till kritan röstar ja till kränkning av brevhemligheten för just Internetska brev?

 7. För övrigt: för att kunna överhuvudtaget spana på ur säkerhetssynpunkt intressant trafik krävs scanning av samtliga trafik, för att filtrera ut det.

 8. Politikerförakt kan jag bara säga. Vad tänker du med egentligen?
  Snacka om svikare, än en gång, och den här gången går du till och med ut och aktivt propagerar för massvalyssning. Du är för fan lika sjuk som dina gelikar i alliansen.

 9. För bara ett år sen skrev du i inlägget “förtydligande” som för övrigt är länkat från detta inlägget att “Massövervakning av svenska medborgare är en åtgärd som inte står i proportion till de problem som svenska myndigheter är satta att lösa.”

  Har du ändrat dig? Eller tycker du helt plötsligt att det inte är massövervakning längre?

  Wikipedia-artikeln om hypocrisy borde länka till dig…

 10. Jag förstår inte det här! Hela mitt hopp i moderaterna satt i dig Sigfrid. Du har ju verkligen vettiga åsikter egentligen. Men så ansluter du dig till samma ryggradslösa massa som Federley. Det är sorgligt att jag som extremliberal och övertygad kapitalist kan vända mig till alliansen längre. Och chatten ser jag bara som ett till sätt att lägga dig platt på marken inför Reinfeldt.

  Lycka till 2010, du har förlorat mitt stöd.

 11. Socialdemokratiska partiet är en vinnare:

  1) Socialdemokraterna vill ha signalspaning. Den borgerliga alliansen har levererat detta.

  2) Socialdemokraterna har bundit upp de kommande regeringspartierna, V och MP, i en signalspaningsvänlig reservation. Läs texten i reservationen. I reservationen går S+MP+V längre när det gäller FRA-shopen.
  3) De personer i MP och V som inte inte vill ha signalspaning i tråd blir inte statsråd år 2010, till exempel Lage Rahm(MP) och Kalle Larsson(V).

  Friheten är röd.

 12. En sak är iallafall säker, du Karl Sigfrid kan aldrig mer uttala sig om Internet och intrång i privatlivet.

  Går det överhuvudtaget att ha förtroende för en så ryggradslös figur?

  Du har med all tydlighet satt ett ansikte till uttrycket mycket snack och lite verkstad

 13. En hel del brända skepp häromkring ser jag. Representation av ANDRA intressen än de som gick till valurnorna 2006. Tsk, tsk.

  Och en hel del dirty work som ni utfört åt SAP dessutom. Sämre sjukförsäkringar, sänkta pensioner och Bodströmsamhället infört som på kommando. Har ni smarriga skattebetalda reträttposter på gång längre fram?

  Inser ni verkligen inte hur allvarligt det här är?

  Personligen tror jag att ni vet mycket väl vad ni gör, vilket är ännu värre än okunskap.

  För min del tänker jag göra precis som den ENDA borgerliga ledamöten som visade ryggrad i den här frågan – nämligen avstå. Jag är inte socialist och kan alltså inte rösta vänster. Nu kan jag aldrig mer rösta borgerligt heller, glöm det.

  Representation saknas.

  I det sammanhanget kan det vara på plats att påminna er som kraftigt missbrukat er folkvalda makt om det här gamla uttrycket, som känns hyfsat aktuellt faktiskt:

  “No representation = No taxation”

 14. En som är skadeglad i dag är Jan Guillou. Januari 2008 skrev Karl Sigfrid en fientlig artikel i upphovsrättsfrågan och med integritet som en del i argumentet. Jan Guillou påpekade för Karl Sigfrid – du smet från första omröstningen i FRA – 2007.

  Och facit: Karl Sigfrid smet 18 juni 2008 (FRA), han smet från IPRED-omröstningen 25 februari 2009.

  Och i går, 14 oktober 2009, tryckte Karl Sigfrid på JA-knappen i FRA-lagens ärende.

  Friheten är röd.

  • Allt detta verkar hndlaa om hur man ser pe5 Ministerre5det. Vad jag ff6rste5r fattar svenska ministrar i re5det inga beslut som inte e4r ff6rankrade i den svenska riksdagen. Re5det e4r pe5 detta se4tt en motkraft mot att EU utvecklas i riktning mot en superstat, med ett me4ktigt parlament.

 15. Jag är ledsen att behöva meddela dig det här Karl Sigfrid, men det är för mig helt otänkbart att som liberal människa rösta på moderaterna igen på mycket länge. Inte heller på något annat borgerligt parti kan man rösta, de står ju alla för samma sak.

  Även om jag inte heller tänker rösta på vänsterblocket hoppas jag faktiskt att alliansen förlorar makten, helt enkelt som straff för den svinaktiga politik som alliansen har bedrivit. Dina vackra ord i debattartiklar och här på bloggen betyder ingenting när du ändå röstar mot den uttalade ståndpunkten eller springer och gömmer dig när det väl kommer till kritan.

  Alliansen och vänsterkartellen är idag som pest och kolera, omöjliga att rösta på båda två. Och SD är kyrkliga reaktionärer, så de är ungefär lika dåliga. Det finns inte många partier kvar att välja mellan. Som tur är finns det dock ett, och du kanske kan ana vilket.

 16. Oj, vad besviken jag är på dig! Jag var tveksam att rösta på dig redan innan detta, men du framstod ändå som den bästa borgerliga representanten. Du verkar ju både intelligent och genuint intresserad av IT-frågor. Jag hade hoppats att du med grymt många personkryss 2010 skulle ha ett riktigt starkt mandat att stå emot både idioti och grupptryck.

  Jag hoppas du förstår att (och varför) du nu har gjort dig lika omöjlig att representera mig som dina allianskamrater.

  Fortsätt gärna jobba med att införa direktdemokrati (http://karlsigfrid.se/2008/06/05/demokratin-blir-direkt/). Då kanske vi medborgare får en ärlig chans att dra i nödbromsen.

  Lycka till! Nu hörs vi inte på ett tag. :-/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s