karlsigfrid.se

Den här bloggen nås nu via karlsigfrid.se. Även den tidigare adressen, sigfrid.wordpress.com, fungerar.

Advertisements

12 thoughts on “karlsigfrid.se

 1. Tack, men det är nog bäst att du i fortsättningen håller dig till ämnen som stickning eller matlagning.
  För efter FRA omröstningen vet ju alla att dina åsikter i bloggen inte är mer värda än luft.

 2. @de som bara gnäller:
  Föreslå konstruktiva framtida lösningförslag i stället för att bara baxa negativa kommenterar, till de som iaf varit någorlunda kritiska.
  Inte kunde man väl tro att det skulle bli ett nej i FRA, när beslutet var så taget som det var OCH när det dessutom gått blockpolitik OCH prestige i frågan. Även om man kunde hoppas.
  Kanske finns det sätt att 2011 granska trafikdataomfattningen etc.
  Det finns massor att göra internt ändå… Men jag tror inte någon får lust med det om det bara är påhopp kring genomröstningen (som inte går att ändra på kort sikt). Allvarligt – vad hade det gett med en som röstade nej, om man inte hade backning nog från andra i grupper.
  Ta ut ilskan o besvikelsen på de som varit helt tysta kring detta i stället, eller propsat för det..

  @KS: Släpp inte frågan helt – aven om man ibland får acceptera taskiga lösningar på kort sikt. Försök i alla fall att verka för att “Patcha” de kvarstående frågetecknen, kring omfattning m.m. Det kommer hela tiden att behövas interna kritiska röster.

 3. @Anohito
  Det är inte enbart gnäll som du vill påstå, för har man stuckit ut hakan och skrivit flera inlägg mot FRA lagen ska man stå för sin åsikt ända till slutet.

  Det känns inte meningsfullt att ens diskutera några förslag med någon/några som man inte längre har förtroende för, det känns inte meningsfullt för man vet ändå inte om eller vad det leder till.

  Du menar alltså att jag inte ska tycka att det räcker med att vara kritisk och sedan göra helt om. tanken svindlar.

  Jag är inte besviken på resultatet för det var ändå väntat men jag är grymt besviken på den som inte är karl nog att stå för sina åsikter. Eller kanske jag ska säga inte vara ärlig att visa var man egentligen är ( en ryggradslös karriärist)

  Det tar lång tid att bygga upp ett förtroende, men man kan förstöra det på ett ögonblick.
  Man vinner inte tillbaka ett förlorat förtroende bara genom att be om ursäkt och tro att man med det återskapat det man tappat för att sedan inbilla sig att man kan gå vidare som inget hänt.
  Nåja man blev en erfarenhet rikare, och tills motsatsen är bevisad genom handling så får det bli piratpartiet.

  Att det finns mycket att göra inom moderaterna det vet vi, bland annat att försöka hitta tillbaka till de liberala idéerna och skapa en atmosfär där riksdagsledamöterna inser att de representerar väljarna och inte partibossarna. Just nu är man mest en dålig sossekopia.

 4. Karl Sigfrid är speciell bland riksdagens ledamöter. Som ledare för den upphovsrättskritska falangen i moderatriksdagsgruppen (piratmoderater)har han lämnat in ett antal motioner som kortfattat gick ut på att kritisera upphovsrätten.

  Dessa motioner behandlades i Näringsutskottet samtidigt med IPRED-propositionen.

  Då tycker jag att det är märkligt att Karl Sigfrid inte är på plats och försvarar sina egna motioner i plena. Om de inte tekniskt sett är röstbara i plena tycker jag att det skall vara en markering. Men – Karl Sigfrid satt inte i sin riksdagsstol den 25 februari 2009.

  Vad gör han i riksdagen? kan jag undra.

 5. Det är en svår konst att hantera sin besvikelse, men istället för att verbalt ge mig på den, som jag röstat på, har jag valt att ta steget att bli aktiv i Piratpartiet. Det är det alternativ som bjuds i en demokrati. Jag kan varken tycka synd om eller skåpa ut den, som väljer något annat än vad jag tycker. Däremot kan jag pröva alternativen i hopp om att det ska stärka saken på annat sätt.

 6. Du har så rätt farmor Gun, det är så lätt att ta ut sin frustration på någon annan. Vi som kritiserar vet ju inte vilka påtryckningar som Karl blivit utsatt för.

  Tiden får väl utvisa om han vill eller kan berätta. Men allt har ju två sidor så kanske PP vinner i längden på vad som hänt, för kanhända några fler inser hur det är ställt med svensk riksdagspolitik, och hur svårt det kan vara för en enskild ledamot att stå pall mot grupptrycket.

  Då kan det bli en mycket intressant situation efter valet 2010. Lek med tanken att KD faller för 4% och åker ut och att sedan både SD och PP kommer in i riksdagen.

 7. Japp Gun du sade vad jag menade på ett bättre sätt. Jag är lika besviken över “mirakelapparaturen” FRA-lagarna som alla andra, både hur det har skötts, den oärliga debatten som varit, samt såklart själva konceptet – avlyssning grande. För att säga det rent ut – idioti – Men jag tror att man måste attackera problemet ur en en annan vinkling- Typ tidigare diskussion med politiker, tidig debatt (o löften), samt verka för exempelvis grundlagsädringar. Det ligger ju ett berg av digitala och frihetliga övergrepp och väntar framöver…
  Hur hittar man ett generellt sätt att jobba så att det i alla fall blir svårare att införa sådant här? Hur får man flera politiker att intressera sig för frågorna (på riktigt)? Hur ökar man kunskapen och intresset hos de folkvalda kring det digitala samhället?

  Det finns tyvärr fler exempel på politiker som i denna debatt visat att man a) skiter i att kolla upp fakta b) tycker att medborgaren är en jobbig typ som lägger sig i c) Inte har kunskap om det digitala samhället överhuvudtaget (den där flugan…). Det är väl också bra i all sin dålighet att vi får se detta. Men hur gå framåt?

 8. Om kaos inträder i parlamentet september 2010 går det inte att utesluta en tysk, österrikisk lösning.

  Sossekopian (se inlägget från Lars) och originalet bildar en regering tillsammans. Det är inte otroligt.

  I FRA-debatten lurade Försvarsutskottets ordförande(S) ner MP- och V-representanten i den socialdemokratiska säcken. Reservationen ville ju till och med utöka FRA-shopen.

  Kanske, kanske MP och V inte är lika lättlurade nästa gång.

  Lage Rahm(MP) viskade fram – jag vill inte ha spaning i tråd – reservationen är en kompromiss.

  Alltså en S+M regering oktober 2010 om SD och PP kommer in i riksdagen.

 9. @minata

  Intressant tanke, det skulle dessutom kullkasta både PP och SDs förhoppningar att kunna få inflytande som vägmästare.
  Regeringen skulle hunna få ett underlag på minst 200 ledamöter vilket ger en stabil majoritet och att de övriga partierna marginaliseras.
  Jag har ju varit så låst i dagens blocktänkande att jag aldrig tänkt den här tanken men en S och M koalition skulle vara sehr, sehr intressant.

 10. Sedan 1932 har Sverige haft ett stabilt parlament. Socialdemokraterna har fått hjälp av moderaterna i flyktingfrågan. Socialdemokraterna hjälpte Bildtregeringen under bankkrisen. Socialdemokraterna har hjälpt en Folkpartiregering. Socialdemokraterna har samarbetat med Folkpartiet och en annan gång med Centerpartiet.

  Enda chansen att överleva för en röd-grön regering är majoritet och snälla (läs socialdemokratifierade) miljö- och vänsterpartister. Till exempel Lars Ohly(V), de nuvarande MP-språkrören. Lage Rahm(MP) coh Kalle Larsson(V) är elakingar, de blir inte statsråd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s