ACTA: Svårtolkade frågor från kulturnyheterna

SVT:s kulturnyheterna har ställt frågor till Åsa Torstensson, som är på väg till USA för att bland annat diskutera ACTA-avtalet.

Kulturnyheterna gör en poäng av att Torstensson inte har läst det förslag som ska diskuteras. Frågan är om den svenska regeringen har tillgång till förslaget, eller om det enbart har skickats till EU-kommissionen? Oavsett detta vet nog Torstensson tillräckligt om förslaget för att kunna framföra de svenska ståndpunkterna på ett bra sätt.

EU-kommissionens kommentarer, och de dokument om ACTA:s internetkapitel som EU-kommissionen har skickat till medlemsstaterna har Torstensson förhoppningsvis fått ta del av.

SvD DN

Advertisements

2 thoughts on “ACTA: Svårtolkade frågor från kulturnyheterna

 1. Det är faktiskt lite skrämmande att du, som väl ändå (fortfarande?) är en av Sveriges 349 ledamöter i vårt högsta beslutande organ — riksdagen — så fullständigt famlar i blindo när det gäller en av de underordnade som ni 349 har att övervaka: regeringen.

  Nog borde man väl kunna begära att åtminstone våra 349 folkvalda skall kunna få raka och klara besked ifrån sina underordnade — oavsett hur hemligt allting anses vara ur regeringens synvinkel?

 2. ”… Det socialdemokratiska partiets kamp för att bilda ett parti som skulle leda Sverige ut ur fattigdom och elände har för länge sedan dödats av dagens landsförrädiska patrask. Det borde vara dödsstraff på landsförrädare!

  Det skitiga patrasket har INGENTING med folkets kamp att göra. Det socialdemokratiska parti som bildades och efter mycket möda och kamp, och slutligen genomdrev välfärden i vårt land, har dessa förrädare så gruvligt svikit så att idag återstår det Absolut Ingenting av folkets demokratiska parti … I n g e n t i n g ! …

  … Idag talar sossarna om att ta hit obegränsat med utlänningar, sådana som under socialdemokratins ungdom benämndes svartfötter, sådana som tar våra jobb och förstör landet …

  Vi ska slänga ut ockupanterna från vårt vackra land, samtidigt som kujonerna i Sveriges riksdag kan vänta sig hårda straff för sitt svek …”

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s