Google pressar Kina, och så var det Frankrike igen

Efter att kinesiska människorättsaktivister har utsatts för ett spionangrepp hotar Google med att lämna den kinesiska marknaden. Redan nu avser Google att upphöra med filtreringen av sökresultat på google.cn. Det är glädjande att Google använder sin storlek till att verka för ökad öppenhet.

Samtidigt i Frankrike:

Den nya Hadopi-myndiheten ska, med stöd i Hadopi-lagen, varna och stänga av misstänkta fildelare från nätet. Vid de första misstankarna skickas det ut varningsbrev, och vid den tredje anklagelsen stängs internetanvändarens abonnemang av.

Vid en ceremoni i Paris förra veckan avtäckte den franske kulturministern Hadopi-myndighetens logotyp. Den visade sig vara gjord med ett upphovsrättsskyddat typsnitt som Hadopi saknar tillstånd att använda.

Strike one, men andra ord. Två upphovsrättsintrång till så bör myndigheten rimligen stängas ned enligt den egna logiken.

Advertisements

3 thoughts on “Google pressar Kina, och så var det Frankrike igen

  1. Folk får ursäkta om jag inte trillar av stolen av förvåning. Sarkoszýs regering har redan åkt dit två gånger för att sno en låt utan tillstånd och använda den utan licens vid ceremonier som krävde pompa och ståt.

    Men Frankrike och Italiens styrelseskick numer är, tycker jag, närmast jämförbara med de tyska protagonisterna från “Állo, Allo, Hemliga armén”

    Det är rent ut sagt bisarrt vad fransmännen villigt köper i korruption från sina överherrar. Om Italien kan man bara säga att deras långa rad av sorgligt impotenta ledare nu kulminerat i en “Stark och folklig herre. Igen”.

    Och sedan tittar jag på Sverige och får bedrövat konstatera att vi är tillbaka hos Magnus Ladulås.

    Har du några som helst muntra nyheter att komma med från inifrån M?

  2. Humor på hög nivå detta med den franska fadäsen. Samtidigt både skrämmande och sorgligt. 2009 var det år då den individuella friheten definitivt avskaffades.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s