Italien: Staten ska godkänna dina Youtubeklipp

Italienska parlamentet ska rösta om en lag som förbjuder medborgare att ladda upp videor på nätet utan tillstånd från staten.

Lagförslaget skulle i praktiken betyda att italienska medborgare måste ansökan om tillstånd för att ladda upp sina semestervideoklipp på webbtjänster som Youtube.

– Italien har nu anslutit sig till samma typ av censur som existerar i länder som Kina, Iran och Nordkorea, säger Vincenzo Vita vid det demokratiska oppositionspartiet.

IDG

Enligt IDG är syftet med förslaget att skydda enskilda från att hängas ut på nätet. Techrisk och The Industry Standard uppger däremot att det är en implementering av nya EU-regler för produktplaceringar.

Även HAX kommenterar.

Advertisements

One thought on “Italien: Staten ska godkänna dina Youtubeklipp

  1. jasså nu tänker dem avskaffa domstolarna i italien och ersätta dem med cesur. Låter väldigt västerländskt måste jag säga… Hur svårt är det egentligen att polisanmäla en film om den nu mot förmodan skulle vara kränkande eller bruta mot en lag, för att inte tala om att kontakta uppladdaren elelr youtube först… Nej dem resonerar att det är problem med 1ppm av filmerna så då måste alal censureras. det är ju lika dumt som nekanscannringen som inte heller den gör något annat än kjränker integriteten och ger falsk säkerhet åt företag och myndigheter.

    Förresten, Karl. När tänker du hoppa av moderaterna nu när dem petat ner dig på riksdagslistan? vi har högt i tak i piratpartiet om du skulle vilja flytta till ett parti som tar demokratin och dess grundpelare på allvar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s