Plats 14 på moderaternas lista – ett mandat för fortsatt arbete för framtidens idéer

I går fastställdes den moderata riksdagslistan för Stockholms län. Efter en placering som nummer 11 i provvalet slutade jag som nummer 14 på listan. Det kan ses i perspektivet att Moderaterna i Stockholms län i dag har 17 mandat.

Jag har varit tydlig med vilka frågor jag tänker driva under nästa mandatperiod – censurförbud på internet, budbärarimmunitet för internetoperatörer och begränsningar av upphovsrätten. Blir jag invald i riksdagen i höst har jag ett tydligt moderat mandat i ryggen när jag försvarar yttrandefrihet och rätten till ett privatliv mot antipiratlobbyisterna.

Jag är särskilt glad för det stöd som jag får från Antipiratbyrån. På en nystartad antifildelningsblogg marknadsför Henrik Pontén ett blogginlägg där jag beskriver hur antipiraternas metoder hotar yttrandefriheten.

Pontén kommer att bli en av mina mest effektiva kampanjarbetare i valrörelsen. Han bör dock lära sig de politiska ideologiernas terminologi. Socialismen är en lära som förespråkar förstatligande av ägandet. Att egendom ska nationaliseras är en åsikt som jag aldrig har hört i debatten om ett fritt internet.

Den intressanta frågan är hur lagstiftningen om upphovsrättsmonopol ska utformas för att göra större nytta än skada.

Advertisements

14 thoughts on “Plats 14 på moderaternas lista – ett mandat för fortsatt arbete för framtidens idéer

 1. Om inte förr så måste alla nu väl förstå att Pirate Ponten inte har alla hästar hemma. Det kan säkert sägas mycket om Karl Sigfrid men socialist är han inte.

 2. Visst är Ponténs inlägg festligt. Det blir en spännande valrörelse. Svenska Antipiratbyrån är de absolut bästa valarbetarna både för dig och för Piratpartiet.

 3. Pontén och antipiraternas försök att köra politisk retorik är enbarmligt dålig, både i upplägg och genomförande. De moderater som en gång tågade mot löntagarfonder och socialism faller knappast för så enkla retoriska grepp. De yngre moderater som ogillar socialism (om nu Nya Moderaterna har några sådana kvar) torde ha torrent-strömmar in i blodomloppet och helt ignorera påståendena.

  Varje gång Pontén utmålar Sigfrid som antikrist får Sigfrid en massa personröster. Fattar inte Antipiratbyrån detta mycket enkla faktum?

  Antipirat-kampanjen visar, tillsammans med euro-kampanjen, att massor av pengar inte garanterar smarta åtgärder.

 4. Det vore intressant att veta om du anser att ett stark mandat från väljarna (i form av personkryss) skulle medföra att du står för din åsikt även när det kommer till omröstning i riksdageni “dina” frågor?!

 5. Pingback: Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

 6. Pingback: NYHET! Möjlighet att kommentera Antipiratbyråns blogginlägg. « infallsvinkel

 7. För att jag skall kunna rösta på någon kan man inte skriva fina ord med ena handen och rösta ja till mer övervakning med den andra. Som tidigare moderat kan jag konstatera att Moderaterna inte längre är mitt parti, och det kommer att dröja decennier innan jag kan tänka mig att rösta på er igen.

  Det blir Piratpartiet för min del, men som ytterligare straff hoppas jag att Sverigedemokraterna kommer in. Det lär ställa till med en salig röra. Det skall bli underhållande att se er “etablerade” politiker kacklande irra runt som yra höns efter valet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s