Skivbolagens nya affärsmodell

Skivbolagen har varit dåliga på att utveckla nya affärsmodeller. Efter misslyckandet med DRM försöker de nu med THC, men även den planen visade sig ha sina luckor.

Efter att ha spanat dygnet runt under en månad har Söderortspolisen sprängt ett av Sveriges största cannabisnätverk. Vid en stor razzia söder om Stockholm hittades en omfattande odling gömd i ett lönnrum bakom en musikstudio. En av de tre gripna huvudmännen är skivbolagsproducent.

SvD

Advertisements

10 thoughts on “Skivbolagens nya affärsmodell

 1. Synd att dom ska behöva sitta i fängelse för ett så banalt brott som att odla cannabis, kanske det var i största laget men hade det varit legalt så hade det aldrig funnits dessa organiserade cannabisligor. Värdet visade sig vara 1 miljon, det är en inkomst för staten på 250 000 i moms endast, om det hade sålts på systembolaget. Men nu kostar det en hel del kosing istället, rättegångskostnader och kostnaden för kriminalvården mm det skulle kunna vara så annorlunda. Trots att majoriteten av forskningen som bedrivs kring cannabis pekar på att det skulle vara positivt att avkriminalisera så ser vi fortfarande cannabis som en sorts dödsdrog och värre än alkohol.

  Hur ställer du dig i frågan om att avkriminalisera cannabis och reglera den?

  Mvh Dooley

 2. De borgerliga partierna är bakåtsträvande i narkotikafrågor, med Folkpartiet i spetsen. Nyamko Sabuni fällde i dagarna uttalanden som “ta i med hårdhandskarna”, samtidigt som man i FP’s partiprogram hävdar att “Den frihetsförlust som ett förbud mot narkotika innebär väger mycket lätt mot den frihetsförlust som uppstår vid beroende, både för missbrukaren och omgivningen.” och att man därför aldrig kan acceptera annat än ett narkotikafritt samhälle. Det är åsikter med goda avsikter, men ack så det slår tillbaka på medborgarna.

 3. Det är ju iofs ingen nyhet att skivbolagschefer röker på, det framgår ju tämligen tydligt av deras argumentationstekniker i fildelningsdebatten…

 4. haha :D

  visserligen tycker jag inte cannabis borde vara kriminellt varken att producera, sälja eller använda, men ska de nu drabba någon så känns ju det här iaf som att karman återställts lite.. :P

 5. Är ju så otroligt löjligt att det fortfarande år 2010 är olagligt i Sverige med cannabis. Måste ju bli legaliserat snart, då kommer vi titta tillbaka och fråga oss hur det kunde vara olagligt. Ungefär som med andra konstiga lagar vi numera avskaffat, förbud mot homosexualitet exempelvis.

 6. Jag har läst en del om detta. Jag har inte funnit ett enda dödsfall pga majja endast helande. Värst var det då den MS (om jag mins rätt) sjuke tanten fick fängelse då hon odlade för eget MEDESINSKT bruk.

  FREE MARJUANA.

 7. Jag tycker det är märkligt att ci driver en restriktiv narkotikapolitik som baseras på godtycke. Tobak har 32% sannolikhet att skapa ett beroende, Heroin 23%, alkohol 15% och cannabis 9%. Om FP hade varit seriösa med att beroende är ofrivilligt hade dem rimligen drivit på lagstiftning som byter ut tobak- och alkoholkonsumtion mot cannabis för att minimera skadorna på samhället och antalet missbrukare. Detta är förövrigt min personliga åsikt i frågan. Maximera friheten för alla, se till att droglagstiftningen baseras på vetenskaplig fakta och det konsumeras av så säkra droger som möjligt. Vad jag har läst så blir man inte ens bakfull och abstinent av cannabis, något som tom den helt legala och oreglerade drogen kaffe har som effekt!

 8. Ser man på, ser man på…skivbolagen är alltså inte såpass bakom flötet att de missar nya sätt att tjäna pengar på.

  Och knarkhandel ingår förmodligen i de metoder de skulle känna sig bekväma med att använda. XD

  Nästan lika sorgligt som när kanadensiska “ifpi” (CRIA) blev stämda för 6 miljarder dollar för att ha stulit och utgivit 300.000 låtar under tjugo års tid utan artisternas medgivande eller ersättning…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s