Miljöpartiet kan arbeta för att införa Bodströmsamhället – eller samarbeta med alliansen om datalagringen

Miljöpartiet kan inte på en och samma gång arbeta mot datalagringsdirektivet och göra upp med Thomas Bodström, som vill gå längre än någon annan genom att lagra uppgifter om medborgarnas internetvanor i minst ett år.

Om Miljöpartiet menar allvar med att skydda enskildas rätt till privat kommunikation borde de utarbeta en gemensam strategi med de allianspartier som har varit kritiska ända sedan direktivet kom.

Om det skriver jag i Expressen i dag.

Under hård press har ledande miljöpartister nu sagt att överenskommelsen var ett misstag, men deras förtroende bland de unga väljarna är ändå hotat. Flera års hårda angrepp mot regeringen i integritetsdebatten framstår som skådespeleri från ett parti som i utbyte mot ett par ministerposter är beredda att sälja ut medborgarnas rätt till ett privatliv.

Expressen

Advertisements

14 thoughts on “Miljöpartiet kan arbeta för att införa Bodströmsamhället – eller samarbeta med alliansen om datalagringen

 1. Jag säger bara IPRED, FRA, ACTA, SWIFT och Telecomavtalet. Allianspartierna har noll trovärdighet när det gäller medborgeliga rättigheter på internet.
  Det vet du om någon, Karl.

 2. Karl: i EU-nämnden en gång i tiden så var kd och fp för datalagringen (det var de som tillsammans med s drev igenom den), och m och c motståndare. Hur bedömer du att den laguppställningen har förändrats?

  • Best Christmas movie ever! haha. Seriously, Matchless is amazing!By the way, are gutiar set ups always complicated? I’ve already had to go back to the shop 3 times in the past 2 days!Do any of you guys recommend doing your own set ups? How often should you do it?

  • We have a giant timer counting down and a cotiemerpzud woman’s voice that comes over a speaker system saying, BEGIN. , 2 mintues remaining. 1 minute remaining. Pretty damn nerve racking, but also kind of exhilarating.

 3. Ursäkta, Karl-Sigfrid, men M och resterande ‘allianspartier’ har gjort ganska klart att de kommer att rösta igenom datalagringsdirektivet (efter valet, politiskt slugspel där) och har dessutom inte gjort mycket under sin mandatperiod för att stärka integriteten – tvärt om! Till och med under FRA-omröstningen så var ni med tillhörande partiledare mycket pådrivande att få igenom lagen. Samma sak med IPRED!

  På vilket sätt menar du att ‘allianspartierna’, och speciellt M, backar upp integritet? Nämn ett sätt, vilket som helst!

 4. Vilken rödgrön uppgörelse syftar du på? Den enda jag känner till är att bodström gjorde upp med sig själv.
  johanschiff.mpbloggar.se/2010/03/13/mp-och-datalagringen/

 5. Karl

  I all välmening, jag vet att du vill rätt, men du kan inte skriva ett inlägg runt medbirgarnas integritet, med bibehållen trovärdighet, utan att nämna FRA-skandalen.

  När det gäller Datalagringen står många på din sida, men detta direktiv är bara en vindpust jämfört med den masskonfiskering av osklyldiga medborgares privatkorrespondens som ditt parti ställer helt och fullt bakom. Att snacka integritet när grundläggande medborgerliga rättigheter undermineras och din partiledare utan minista ånger ställer sig och kissar i frihetliga liberalers frukostflingor slår tillbaka.

  Det finns inga liberala frihetliga poäng att hämta så länge FRA’s regeringsstödda övergrepp fortgår.

  Jag vet hur du känner i den här frågan, men säg det rakt ut annars kan det lätt verka som om du håller med Statsministern i FRA-frågan och då är hela din trovärdighet förbrukad.

  Tyvär

 6. Hårda ord, Karl…men de har rätt. Du vet bättre än de flesta att M inte kommer att ställa sig på medborgarnas sida i den här saken heller. Inte efter vansinnet FRA och rättshaveristiska IPRED. Därefter som redan innan talts om, ACTA och SWIFT.

  Karl, Alliansen som helhet har dragit ned byxorna på myndig medborgare med högsta nöje. M var först framme med illa dolt begär. Vi förstår varför du uttalar dig som du gör på nätet – du lär inte kunna framföra den åsikten med framgång eller ens gehör inom ditt eget parti.

 7. Karl: Som flera redan har skrivit i kommentarerna så är du inte trovärdig. Allianspartierna står bakom ett införande av datalagringsdirektivet i svensk lag. MP har anslutit sig till denna linje. Hur menar du då att ett samarbete med Alliansen, särskilt Moderaterna, skulle kunna förändra något?

 8. Fann den här bloggen efter att jag läst historien bakom FRA-beslutet och att du faktiskt stod på dig och vägrade rösta ja till förslaget. Rakryggat, alldeles för få politiker man kan säga det om.

  Att du inte tar dig tid att bemöta den kritik som folk kommer med här på bloggen gör dock att jag blir tveksam, jag föredrar samtalet framför envägskommunikation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s