Dra tillbaka era underskrifter, alliansledamöter!

Namninsamlingen i Europaparlamentet om att Google-sökningar ska lagras kan visserligen inte direkt leda till bindande regler, men underskrifterna får ändå negativa konsekvenser.

Om en majoritet av Europaparlamentarikerna skriver under blir kravet på en utvidgning av datalagringsdirektivet parlamentets officiella ståndpunkt som kommissionen har att ta hänsyn till när direktivet ska uppdateras. Skulle kommissionen sedan lägga förslaget blir det svårt för parlamentariker som skrivit under att rösta mot.

Därför uppmanar jag de svenska MEPar som fortfarande inte har dragit tillbaka sina underskrifter att göra det omedelbart.

I P3 Nyheter påpekar jag att lagring av internetanvändares sökningar är att likna vid en statlig vakt som följer efter dig på biblioteket och registrerar vilka böcker du tittar på.

Några andra som har skrivit om det här är Minamoderatakarameller, HAX, Christian Engström, ProjO, MiNimaliteter, Scaber Nestor, Farmor Gun, DN

Uppdatering:
Nu har även Europaportalen skrivit.

Advertisements

13 thoughts on “Dra tillbaka era underskrifter, alliansledamöter!

 1. Avseende EU-parlamentarikerna som undertecknat kan jag bara citera en känd person som levde för ett par millenier sedan: “Herre förlåt dem, ty de veta icke vad de göra”.

 2. Pingback: Integritetsvänner II | Sagor från livbåten

 3. Staffan,

  Ja, folkpartisterna ska ha cred för att de erkände sitt misstag och rättade till det. Nu väntar vi bara på att Corazza Bildt och Alf Svensson ska göra samma sak.

 4. Pingback: Lagring av Googlesökningar « Aktiv Demokrati's blogg

 5. Tyvärr lär vi få se kamrat Reinfeldt stå upp för den kollektiva insamlingen av fakta.

 6. Hejsan Karl!

  Jag tycker att du gör en fantastiskt insats mot ”en ökad bevakning på internet”. Du har många sympatisörer, även över blockgränser (jag är socialdemokrat, men arbetar hellre med dig i dessa frågor än med många av mina partivänner som har samma syn som Thomas Bodströms/Fredrik Reinfeldt).

  Jag hoppas att du får ett nytt förtroende av väljarna i valet 2010, hade jag varit moderat… Då hade du fått min personkryss vid ditt namn. Skrev ett inlägg om ämnet. http://s-info.se/page/blogg.asp?id=1809&blogg=40728

  Se till att leta bland andra ledamot såväl inom blockgränsen som utanför. I dessa frågor finns inga ”partigränser”. Har man rätt åsikt i sakfrågan så ska man samarbeta! Eller vad tycker du?

 7. Det allra enklaste sättet att undvika barnpornografi är att världens ledare förbjuder barnfödslar ! Svårare än så är det inte…..

 8. Pingback: Lagring av Googlesökningar | Direkta Reflektioner

 9. Pingback: Barnpedofildelarna | gothbarbie's blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s