Wikileaks: Det är skillnad mellan medier och medier

Sarah Palin, som tycks vilja bli republikanernas presidentkandidat 2012, står för ett av de mest häpnadsväckande uttalandena om Wikileaks. I ett angrepp på Obama kritiserar hon presidenten för att USA inte jagar Julian Assange på samma sätt som de jagar Al Qaida och Talibanledare.

Att Palin vill att Amerikanska staten ska leta upp och avrätta grundaren av en nyhetssajt är illa nog, men det verkligt obehagliga är att Wikileaks nu på riktigt behandlas allt mer som som en terrorgrupp.

Assange har fått sitt bankkonto i Schweiz stängt, Paypal har stoppat alla betalningar till Wikileaks och nu slutar Mastercard att förmedla pengar till organisationen. Mastercard hänvisar till en policy som förbjuder betalningar till den som deltar i eller främjar kriminell verksamhet.

Visst kan man hävda att Wikileaks genom att publicera material främjar dem som olagligt läcker hemliga dokument, men det gör i så fall samtliga större nyhetsorganisationer. Skillnaden mellan Wikileaks och SVT:s Rapport är inte större än att Wikileaks är en informationsgrossist medan Rapport förpackar informationen och levererar den till slutkonsumenter.

Advertisements

7 thoughts on “Wikileaks: Det är skillnad mellan medier och medier

 1. “Cut-VISA-up”-kampanj: Rapportera ditt VISA-kort som stulet.

  Om alla gör det kommer det kosta dem enormt mycket pengar och deras system kommer inte palla att utfärda nya kort. Dessutom är det en enkel handling som man kan göra även om man bara måste ha kvar sitt kort.

 2. Emila Zola är brottsmisstänkt….
  “Rapportera ditt VISA-kort som stulet.”
  Är inte detta uppmaning för brottshandling?!

  Han säkert tycker om Eric Cantona aktion mot bankerna… bankrun2010 – sjukt…

  • نگاه استراتژیک: ویکیلیکس و جنگ در افغانستان ab بامدادی من هم مثل شما و استراتفور نشت کنترل نشده ی این اسناد رو نسبتا نامحتمل می bamdadi.com/2010/ /strategic-eyes-wikileaks-and-afghan-war/ ذخیرهa0شده

 3. Karl, du som alltid har haft och fortfarande, till min fasa numera till skillnad från många av dina partikamrater och övriga allianskompanjoner, har en god kompass vad gäller fri- och rättigheter samt proportionalitet vid dessas inskränkning, nu skulle det vara fantastiskt om du och de övriga moderater och centerpartister, samt även miljöpartister, som delar din övertygelse i dessa frågor gemensamt kunde dra igång ett upprop för att skydda våra fri- och rättigheter från de alltmer frekventa inskränkningar vi ser. Vi har inskränkningar i och önskemål om ytterligare inskränkningar till förmån för skydd av immateriella rättigheter, korrekt tyckande, hemlighållande av dokument, underrättelseverksamhet riktad mot privatpersoner, samt nu flagranta inskränkningar i yttrandefriheten och rörelsefriheten innan den misstänkte ens har stått till svars.

  Det samhälle som är på väg att växa fram skrämmer mig och tecknen på att de fri- och rättigheter vi har vunnit under de senaste seklen är på väg att allvarligt urholkas blir alltfler. Detta måste vara en uppgift för liberalt och borgerligt sinnade politiker att lyfta ordentligt i debattagendan. Det började med jakten på fildelare, vart slutar det?

  • jag har nu ; en och tre chanser + gilla Favoritsaker pe5 Facebookkontrollera fb ; fiicela ericson aule9nEftersom jag fe5r en kusin om ca en me5nad se5 jag kan ge detta som ge5vore4r mina favoritsaker ff6r 500 kr :* Bok c4NTLIGEN JAG! Littlephant (249:-) planerar att ge den till h@n pe5 1 e5rs dagen.* Fikabrf6d Munk, lila topping Bombadill (59:-)* Fikabrf6d Muffins LJUSBLc5 Bombadill (99:-)

 4. Summan av alla åtgärder börjar nu stå klar.

  Efter en veritabel störtflod av lagar och regleringar, främst från EU men också från andra källor, är nu alla olagliga på något sätt, omedvetet eller medvetet.

  Efter övervakningslagar kan staten nu kontrollera alla medborgare, och därmed hitta de sätt på vilka de omedvetet eller medvetet brutit mot någon lag.

  Efter att domstolarna slutligt korrumperats att leverera “rätt” domslut beroende på person, som t ex domen mot pirate bay-medarbetarna, våldtäktsanklagelsen mot Julian Assange mm så har vi:

  möjliggjort för staten att tysta var och en medborgare som utmanar dess position och maktbas.

  Hoppsan, var det dit vi ville?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s