Svenska idrottare ska ha EU-flaggan på sina tröjor

Svenska fotbollslandslaget ska i framtiden ha EU-flaggan på sina tröjor. Det vill i alla fall Europaparlamentet. Europaparlamentets kulturutskott har redan antagit förslaget om att EU-flaggan ska finnas på medlemsländernas landslagströjor – oavsett vilket idrott det gäller – och nästa vecka förväntas Europaparlamentet ställa sig bakom idén.

Det Europaparlamentet röstar om är ett svar på EU-kommissionens vitbok “Utveckling av idrottens europeiska dimension”. Nästa steg i processen är att EU-kommissionen, som uttalat sig positivt om att tvinga alla landslag att bära EU:s färger, utformar ett skarpt förslag som både Europaparlamentet och medlemsstaterna har att ta ställning till. Eftersom beslutet tas av en kvalificerad majoritet i ministerrådet kan vi i Sverige, om vi motsätter oss förslaget, bli nedröstade.

Det dokument som Europaparlamentet nu ska anta innehåller även förslag om att EU-flaggan ska hissas vid alla större idrottsevenemang och om att EU ska inrätta en Europeisk idrottsdag.

Advertisements

11 thoughts on “Svenska idrottare ska ha EU-flaggan på sina tröjor

 1. Frågan är om detta i så fall är förenligt med Fifas regler om att de olika ländernas fotbollsförbund måste vara fristående gentemot politikerna i respektive länder. Har för mig att om politikerna gör överträdelser här och försöker lägga sig i den sportsliga verksamheten så blir lagen avstängda från turneringarna. Antar att samma sak gäller om reglerna kommer från EU-politikerna. Mycket tveksamt därför att det här skulle vara genomförbart.

 2. Pingback: Alla idrottare ska ha EU-flagga på kläderna « Badlands Hyena

 3. Läser just den officiella texten på EU:s sajt. Uppenbarligen är det inte ett aprilskämt utan ett verkligt förslag. Bara tanken är ju så löjlig att det förvånar mig att det ens kan föreslås. Fast det är klart, när det handlar om EU har jag slutat förvåna mig.

 4. Det är dags för Sverige att lämna den byråkratiska diktaturen EU(SSR) innan vi drunknar i en lavin av löjliga lagar och regler.

  Sverige betalar 16 miljarder netto för att EU(SSR) skall bestämma våra lagar, Schweiz och Norge betalar miljarder för att EU(SSR) inte skall bestämma deras lagar.

  ESS-avtalet duger utmärkt och innehåller de fyra friheter som folk vill ha.

 5. Pingback: ‘Ett Enat Europa’ eller ‘Det Tredje Riket’ – Same Shit Different Name | Nemokrati

 6. Är det taktik? “Vi för fram riktigt dumma förslag på annat håll som vi sedan kan backa på, så får vi igenom övervakningsstaten, bail-outs mm”

  EU har blivit ett självspelande piano, som sjunker i oceanen med oss alla fastknutna i flygelbenen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s