I dag skriver jag på SvD Brännpunkt om varför vi inte ska ha en EU-skatt som går till Grekland

SEB har helt rätt både i att euroländernas försök att rädda Grekland från konkurs tar sig allt skadligare former och i att de strukturer som nu riskerar byggas upp i all hast sannolikt blir kvar även efter att vi har lagt den akuta krisen bakom oss. Många exempel faller in i det mönstret, inte bara värnskatten utan även den amerikanska federala inkomstskatten som först tillkom för att vara en tillfällig skatt under det amerikanska inbördeskriget.

SvD Brännpunkt

Advertisements

6 thoughts on “I dag skriver jag på SvD Brännpunkt om varför vi inte ska ha en EU-skatt som går till Grekland

 1. Karl, en utmärkt artikel i dagens SvD som inte bara sammanfattar orsakerna till det grekiska haveriet utan också tydligt fångar upp förutsättningarna för den svenska skattemoralen och viljan att betala skatt. Utan en genuin folklig förankring av hur skatteintäkterna används kan inget skattesystem i världen fungera. Har du haft möjlighet att framföra din position direkt till Finansministern?

  Thomas Öster, Täby

 2. Helt rätt. Det är någon obegripligt med EU som gör att normalt förståndiga personer helt tappar koncepterna och accepterar den ena vansinnigheten efter den andra. Antingen borde Grekland kastas ut ur EU, eller Sverige lämna det sjunkande skeppet.

 3. Pingback: Tillväxtpolitikens betydelse och media om vänstern | Gunnar Hökmark

 4. Karl Sigfrid är definitivt en av de få riksdagsledamöter som har kraft och mod att våga ifrågasätta det som händer i EU. Det är naturligtvis inte riktigt att Sverige och andra länder ska tvingas betala för Greklands m.fl. länders slöserier av EU medel. Jag arbetade hårt för att införa Euron i Sverige – tack och lov förlorade jag och de som var inne på samma linje. Kör hårt Karl, du tillhör definitivt de vassaste politikerna i Riksdagen.
  Björn Molin kommunalråd (M) i Österåker 1999-2002

 5. EU var en god tanke en gång i tiden. Så ej längre. Rätta mig om jag har fel men den svenska offentlighetsprincipen har väl i ett slag tyst och snabbt avskaffats så snart det rör sig om EU-beslut (vilket är vad…60% av de lagar som diskuteras i riksdagen numera?)

  Vi kan konstatera att det demokratiska underskottet i EU spridit sig till Sverige mycket hastigt. Lägg därtill att vi kommer förväntas ta skattetrycket från varje stat som inte klarar sig på egen hand i en massiv omfattning…

  Att lämna det sjunkande skeppet börjar helt klart se lockande ut. Det eller så får vi börja bli greker själva i ett par dagar och börja säga nej till EU’s diverse direktiv och förslag. Tanken var INTE att vi genom medlemskapet vare sig skulle dribbla bort hälften av vår grundlag i praxis eller att vi skulle bli permanenta bidragsgivare till länder som inte förmått sköta sin egen ekonomi trots sin status som I-land.

 6. This is a good blog message, I will keep the post in my mind. If you can add more video and piteurcs can be much better. Because they help much clear understanding. thanks Cavalieri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s