Framtidens Public Service – Välkommen till seminarium i riksdagen

Den tekniska utvecklingen utmanar på flera sätt de svenska ambitionerna med Public Service. Bland annat därför har regeringen tillsatt en Public Service-utredning. Det finns ett antal frågor som måste besvaras:

– 3,5 miljoner svenskar betalar tv-licens till Radiotjänst. Är tv-licensen ett rimligt system i en tid då allt mer material finns på nätet och är tillgängligt oberoende av om du har en tv-mottagare?

– Mycket av det material som produceras av Sveriges Television och Sveriges Radio finns inte tillgängligt, och hårda restriktioner begränsar dem som vill använda det. Bör materialet istället vara fullt tillgångligt och fritt att använda?

– För varje dag som går får vi tillgång till nya informationskanaler. Vad bör Public Service-företagen ägna sig åt och vad ska överlåtas åt privata aktörer på marknaden?

I vår panel som ska diskutera frågorna har vi:

Marie Sönne, Huvudsekreterare i Public Service-kommittén
Jimmy Ahlstrand – Strategichef på Sveriges Television
Jan Ainali – ordförande för Wikimedia Sverige

Välkommen!

KARL SIGFRID, Riksdagsledamot (M) för Stockholms län
JIMMY BAKER, Kommunalråd (M) i Botkyrka kommun

Datum: Den 10 november
Tid: Klockan 18.30 – ca 20.30
Plats: Sveriges Riksdag, Mittpoolen

Anmäl dig till: dennis.wedin@riksdagen.se

Advertisements

2 thoughts on “Framtidens Public Service – Välkommen till seminarium i riksdagen

  1. Radiotjänst är en dinosaurie som överlevt asteroiden men lever på lånad tid. Jag som aldrig betalt i hela mitt liv bryr mig inte men alla andra som råkar ut för dem och tvingas betala trots de inte har TV. De följer inte lagarna speciellt bra. Massa mystiska saker som händer där.

    De för register över personer som INTE betalar. De som hamnar där är de “svåra” fallen, sådana som jag, och de trakasseras på alla möjliga sätt. Vissa har fått besök flera gånger i månaden. Jag bor väl för långt ute på landet men att ringa är billigt. När det var som värst ringde de tre gånger i veckan. Jag sa nej, ingen TV. Två veckor senare ringde de igen. Ett nytt nej. Sedan igen en knapp månad senare men jag slutade svara på hemligt nummer. Det höll de på med i ett par månader tills jag ringde chefen och hotade med JO. Inte ett enda samtal sedan dess. Sammanträffande? Njae, empiri säger något annat.

    Hos vissa dyker kontrollanter upp ett par dagar efter de nekat i telefon. Enligt en anställd registreras detta i databasen och order går sedan ut till kontrollanter att de ska gå dit för kontroll. Undantaget de har gäller behandling för att kunna ringa upp personer. De skryter så mycket om att kontrollanten får en lista med betalare och sedan ringer han på hos alla andra. Uppenbart är det en lögn!

    När ska Radiotjänst läggas ner?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s