Miljöpartiet Liberalerna mot frihandel, för förstatliganden och blockering av webbplatser

I dagens Expressen går jag igenom jag vilka förslag som Miljöpartiet har lagt i Riksdagen denna mandatperiod. Liberala storstadsväljare skulle nog bli förskräckta om de visste hur deras mandat förvaltas.

I näringsutskottet vill Miljöpartiet att WTO ska sluta vara pådrivande för fri handel över nationsgränserna. Partiet anser att handelsliberaliseringar bör genomföras i ett långsammare tempo för att skydda företag i utvecklingsländer från utländsk konkurrens.
[…]
Mot bakgrund av Miljöpartiets ambition att framstå som det fria nätets försvarare är det förvånande att man nu tagit ett initiativ för att staten ska få internetleverantörer att övervaka sina nät i jakten på prostitution.

Expressen, Sidan 4

Advertisements

9 thoughts on “Miljöpartiet Liberalerna mot frihandel, för förstatliganden och blockering av webbplatser

 1. Hur var det nu med FRA, Kalle ? Vilka var det som var för, och vilka var det som var emot det största ingreppet i svenskars privatliv sedan IB-affären avslöjades. Att du kan vara kvar i ett parti som verkar ha lika högt i tak som SUKP en gång hade säger en del om dina egna liberala värderingar …

  Jag håller med om det är fel att förmå internetleverantörer till att övervaka användares internetvanor även om syftet som här sägs vara ‘gott’.

  Att du tar upp förslaget om ett återförstatligande av järnvägen som något negativt trots att de allra flesta utanför de borgerliga politiska kretsarna är överens om att privatiserandet av järnvägen var en katastrof av stora mått är också intressant.

  Rekomenderar varmt läsning som denna:

  http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/11/tagkaoset-en-guldgruva-for-vissa.html

 2. Tjena Karl Sigfrid! Bra du tar upp viktiga frågor. Jag hoppas att du vid det här laget inte tror att NWO är en konspirationsterori utan ägarna av de privata centralbankerna försöker införa världskommunism, det genom att via derivathandeln sänka länderna ett efter ett inom EU zoonen, även USA är på väg ner. Man kommer ha economic marshall law i USA från o med början av nästa år. Problemet är jusst att valutasytemet är felaktigt:
  1) Fraktionalreserv banking med fyra % kapitaltäckningskrav och en ränta som hela tiden expanderar kreditmängden är ett pyramidspel på sikt.
  2) Centralbanker i sig är ju kommunism, i ett ärligt system är valutan baserad på realkap inte skatt som i fiatvalutasystem. Dvs valutor som konkurrerar med varandra och där räntan är satt via fri kapitalism och inte via centraleko planering. Du förstår säkert själv.
  3) Sen Palme -85 gjorde sig av med motsv till Glass Steagal act som bara är nödvändig i fiatvalutasystem med c-banker kunde en förmodligen blind finansinspektion tillåta bankkrisen 92 som resutterade i utbejlandet av banker.
  4) FRA och att spionera på folket under pretext av terrorism där man hela tiden luckrar upp ( internationellt) vad som är en terrorist ( snart vilken vaken regimkritiker som helst) är en livsfarlig utveckling som ej är förenlig med fri demokrati.
  5) En äkta demokrati måste vara DECENTRALISERAD gärna tillbaks till kommunerna och staten bör minskas.
  6) Ett ärligt valutasystem skulle med noll % skatt ( vi betalar stora delar skatt för inflation, derivat och annat pga det korrupta valutasystemet) förmodligen fungera med den välfärd vi har idag då landets gemensamma kostnader kunde täckas av exporten från gruvor, skog osv.
  7) SIDA donerar stora anslag till WB underbanker varje år som i sin tur återinvesteras i bankoligarkernas företag som anlägger infrastruk i u-länder för att “råna” dessa på olja/mineral när dessa inte kan betala på ockerlånen. Detta då WB underbanker indirekt och direkt kontrollreas direkt av bankmaffian. Detta är ngt som bör genomlysas och SIDA bör rikta biståndet DIREKT själva till uländerna och inte spela banksterna i händerna.
  8) Vi har inte en fri press i Sverige och den bör därför inte vara subventionerad.
  9) Att vår underrättelsetjänst inte kan komma till bukt med Espionage är synnerligen allvarligt då den inte kan avvärja hot innnefrån, dvs köpta eller finare sagt lobbyistutsatta politiker. Vi har ju tex nyckelspelare inom svensk politik som deltar i hemliga möten med främmande makt. Detta har kommit fram via bla wikileaks. Ett tyst övertagande innefrån är vad vi är utesatta för och SÄPO står handfallna inför detta då de ej får ingripa.
  10) Afghanistan, drog och vapenhandeln där är synnerligen graverande då USA erkänt öppen att man odlar opiumet där ( eftersom det inte gick att ljuga om det längre), att Sverige är där och gör en “insats” är ngt som det finns utrymme att frågasätta. Det är allmänt känt att CIA destabar regionen för att hålla liv i konflikten och därmed sin rätt att fortsätta “insatsen.”
  11) Man bombar de länder som man destabiliserat, vi har tex Libyen, Jugoslavien, Irak med utarmat Uran, vilket är en alfastrålare som ger en expl av canser i dessa områden, vilket man har bekräftat. Detta medan media och etablisemanget pratar om CO2 som ett hot. Studerar man det ekonomiska runt CO2 ser man att stora delar av kapitalet runt detta hamnar inom Rotshild och Rockefeller exchange och samma intressen äger det mesta av västerlig industri som samtidigt via det höga artif skattetrycket hamnar i Kina där man bygger flertalet nya kolkraftverk i veckan där man släpper ut allt orenat. Att IPCC får anslag från bankmaffians organisationer är ännu värre. Även om vi har en viss effekt av CO2 (o,5 grad pratar oköpta forskare om) så har vi alltid haft klimatförändringar och att återgå till bondesamhället genom sönderskattning är knappast rätt utväg. Speciellt inte när agendan är NWO.

 3. OT.
  Jepp, och jag har just börjat läst “Knapptryckarkompaniet”: Den måste du läsa Karl. Jag gissar att det är du som är huvudpersonen när Reinfeldt håller på att få hjärnblödning för att en person tydligen inte fattar att det är partiledaren som bestämmer. He, he, läs den! Du blir höjd till skyarna av Pålsson. T.o.m undertecknad blev lite impad ;-)

  Du kan ta bort kommentaren om det är obehagligt att den ligger här. Det är ju en intern moderat historia.

 4. Nå, som tidigare mp-väljare får jag säga att jag inte är förfärad alls över det första stycket om begränsning i frihandel. Sålänge det leder till något positivt för människorna så ser jag inte det negativa? Har frihandel någon slags egenvärde? Men så är jag inte någon liberalist heller.

  Och menar mp verkligen att de är liberala, på allvar? Det ser lite ut att vara en retorik menad på ytan… annars är jag besviken på dem för den delen med.

  Men annars, visst, tom retorik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s