EU:s ministerråd smyger igenom ACTA

I DN kan vi läsa att EU:s ministerråd för jordbruk och fiske den 15-16 december i tysthet har beslutat att vi EU skriva under ACTA-avtalet mot piratkopiering och andra immaterialrättsliga intrång. Det här är en direkt upprepning av vad som skedde den 14 maj 2008 då EU-Kommissionen fick sitt förhandlingsmandat.

Agerandet gör att man kan fråga sig hur uppriktig EU-Kommissionen var när den påstod sig arbeta för en mer öppnen förhandlings-process.

Advertisements

13 thoughts on “EU:s ministerråd smyger igenom ACTA

 1. Du är ju alldeles för kritisk mot 7-8 partiet och dess masters EU , du kanske blir petad ur M till nästa val?

  Varför inte starta ett eget parti som tex:

  Nytt parti “Direktdemokrati”

  1) Valutasystem baserat på realkapital, ej fraktional reserv banking, inga centralbanker som styr räntan. Marknaden ska styra räntan, valuta är det marknaden väljer att byta.

  2) Skatt är stöld. I ett ärligt valutasystem kommer landets export täcka för den sk välfärden, vägar, polis osv. Man behöver inte längre ljuga att skatt ska gå till välfärd då man dumpar det keyenska fiatvaluta systemet ( inrättat av bankmaffian )

  3) Fri invandring ! ( Men inga bidrag )

  4) 99 % nerskärning av staten då det enda staten kan göra är att STJÄLA pengar och OMFÖRDELA. Då företag producerar man staten endast FÖRSTÖRA marknaden genom krony kapitalism.

  5) Direktdemokrati ute i kommunerna. När man inte längre kan träffa kommunhövdingen och diskutera –> farlig utveckling. DECENTRALISERA är nyckeln.

  6) Fri media. Den vi har idag subventionerad via skatt. Behöver jag säga mer?

  7) Vapen till envar. Vi är LURADE att tro att vi dödar varandra om vi har vapen. Studera Schweiz där man får ha en KSP hemma, inga skjutningar. Vapen är till för att hålla nere staten. STaten är fiende nr 1 och det var därför den amerikanska konstituonen ansåg att statens företrädare ska vara RÄDDA för folket och inte tvärtom. Fast i USA nu har de fått lag om att militären kan hämta envar och låsa in för gott utan att man gjort ngt. FEMA lägren är också aktiverade. VAd förebereder man sig för?

  8) Lagboken och alla department med lallare. Ju mer regler ju mer korrupt stat. Detta måste bantas med 99 %. När man förbjuder skatt kan man sparka ut 20 000 tärande stats-soldater från skattemyndigheten. ” Var ska dom jobba? ” Ja utan skatt kommer industrin att blomstra och möjligheten till eget självförverkligande lika så. Länder bör tävla i att vara så fria som möjligt ( så lite avgifter) så att företagen lockas dit.

  9) Behöver jag säga vad man gör med SIDA, Afghanistan och finansoligarker som lever gott på rånpengar och uländers tillgångar ? Man lägger ner det.

  10 ) SäPO hade decentraliserats och en riktig hemlig polis hade inrättats med mål att evigställa de 9 tidigare punkterna. Dvs korrupta politiker hade åkt fast direkt. Inte delta i hemliga möten som tex Bilderberg eller ordnar och ta emot mutor ( lobbying).

 2. @Zeke

  Det finns länder som är så “fria” som det bara är möjligt. Jag tror att du omedelbart skulle längta tillbaka till tryggheten här hemma.

  @Karl Sigfrid
  När EU:s ministerråd stiftar lagar under sådana förutsättningar så har man på sikt skapat grunden till sin egen undergång. Det är bara en tidsfråga. Man har uppenbarligen inget lärt från mänsklighetens histora.

 3. Hej Karl Sigfrid,

  Jag är glad att du börjar sätta dig in i dessa frågor igen. Jag tror nämligen att de kommer att explodera inom kort. Se till att också försöka få med dig andra från ditt parti och regeringen på båten. Och de till att börja med sätter sig in i frågorna. Om inte annat för deras eget bästa… ;) Nedan har jag klippt in en kopia på ett mail som jag precis skrev till Fredrik Reinfeldt, angående en intervju/artikel jag precis läst om/med honom. Du nämns också i den artikeln; jag hoppas att du kommer ändra uppfattning inom kort, och inte längre hävda att dessa frågor är icke-frågor ingen bryr sig om. Jag tror nämligen inte den attityden kommer hålla särskilt länge.

  Mvh /Gunnar

  —————————-

  Bäste statsminister,

  jag läste precis en intervju med dig i nyheter24.se
  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/650257-acta-protester-i-polen-men-i-sverige-ar-locket-alltjamt-pa

  där sa du att du inte var särskilt insatt i PIPA och SOPA, och att du tyckte att upphovsrätts/internet-frågor är mer eller mindre lösta, då de lagförslag som finns och är på gång är bra.

  Jag vet inte om detta är sant, eller bara en undanmanöver, men om det är sant är det hög tid att sätta sig in i dessa frågor igen!

  * Anledningen till att SOPA och PIPA drogs tillbaka i USA är att det har varit globala demonstrationer som aldrig tidigare skådats om dessa saker nu de senaste veckorna (inkl >10 millioner namnunderskrifter, nedstängning av hela engelska Wikipedia en hel dag, aktiva ställningstaganden av riktigt stora giganter som google, facebook, mm mm).
  * I Polen just nu pågår mass-demonstrationer med 10 000-tals människor mot en motsvarande lag som också gäller här i EU – ACTA. Skamligt nog har Sverige idag gjort en symbolisk påskrift på detta minst sagt högst kontroversiella lagförslag. Samtidigt har, också idag, EU-parlamenterikern Kader Arif, EU-parlamentarik och ansvarig för denna process, avgått i protest mot hur frågan har skötts. (frågan har bl a skötts av fiskeministeriet, och av tjänsteman som en sk A-fråga, vilket har medfört nästan ingen insyn av relevanta folkvalda politiker). Många experter i frågan har dessutom hävdat att lagen riskerar att underminera hela infrastrukturen bakom ett fritt och öppet internet, bryta mot ett flertal grundläggande mänskliga rättigheter, mm. Och när nu hela den gigantiska internet-organisationen som precis har stoppat SOPA och PIPA riktar sin uppmärksamhet på ACTA, så kommer detta inom mycket kort att framstå klart och tydligt för många många fler.
  http://falkvinge.net/2012/01/26/eu-acta-chief-resigns-in-disgust-over-disrespect-at-citizens-next-steps/

  Internet-lagar i allmänhet, och ACTA i synnerhet, är därför i allra högsta grad en fråga du, och dina anställda, borde sätta er in i omedelbums, om ni inte vill göra om ert misstag från FRA-debatten – att bli helt tagna på sängen i frågan, och framstå i en sanslöst dålig dager när ni ändå tvingade igenom frågan, på ett sätt som många svenskar aldrig kommer glömma.

  Med vänliga hälsningar,
  Gunnar Cedersund,
  doktor och bekymrad medborgare vid Linköpings universitet

 4. Vad mer är, Karl Sigfrid – ACTA inte bara smygs igenom. I och med detta avgick controlleuren för ACTA under en offentlig protest i ordalag jag hittills aldrig har hört myntas i politiken på högre nivå än kommunalt. Jisses vilken sågning.

  EU motsvarar kontinuerligt i allt högre grad vas gamle Gorbachev sade – “The most puzzling thing I have seen in politics in the last decade is the apparent determination of western european leaders to recreate the Sovjet union in western europe.”

  Det är ironiskt att under moderat styre Sverige kommer att inordna sig under en överstatlig byråkratapparat som vida översteg vad sossarna blev beskyllda för under 70-talet.

  Och detta skall även våra skattepengar betala. Vi som skrattade över bailoutpaketen i USA får nu sitta långsamt ned innan vi faller omkull i ren förvåning när vi själva gör samma sak och värre därtill…

 5. FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet, NDAA, SOPA, PIPA och ACTA.
  Alla dessa lagar som bryter mot medborgarens integritet och mänskliga rättigheter.
  Är det så vi vill ha det?
  Våra folkvalda politiker struntar tydligen i om vad som är rätt eller fel.
  I värsta fall så vet de inte vad som är rätt eller fel.
  Det handlar bara om pengar och oftast om pengar som något stort bolag påstås ha förlorat och det ska stoppas till varje pris. Även om priset är lagar som bryter mot medborgarens integritet och mänskliga rättigheter.
  Det verkar som vi går mot en värld som inte styrs av dess medborgare utan av stora multinationella företag. En värld där politikerna är företagens marionetter och fria val är ett spel för gallerie

 6. Underhållningsbranschen styr den amerikanska regeringen.
  Den amerikanska regeringen styr den svenska regeringen.
  Den svenska regeringen styr riksdagsmännen.
  En direktör på SONY har troligen mer påverkan på svenska lagar än en svensk riksdagsman.
  Det spelar ingen roll vad ni säger till svenska riksdagsmän.
  De lyder alltid underpartipiskan (i detta fall regeringen) och svenska regeringen lyder alltid den amerikanska regeringen som är styrd av lobbyister i detta fall från underhållningsbranschen.

  • Bilderberg bankirerna äger de flesta bolagen indirekt eller direkt och det är finansoligarkin som är problemet med deras påhittade pyramidsspelsvaluta.

 7. Jag undrar i mitt stilla sinne givet din tidigare historik varför du inte nämner ett knyst om att datalagringsdirektivet nu skall röstas igenom i riksdagen den 21:e mars?

  Personligen kan jag inte förstå varför ett direktiv som i ett slag förvandlar alla medborgares mobiltelefoner till ekvivalenten av elektroniska fotbojor och därmed vänder i ett slag utsätter samtliga för övervakning av en grad som tidigare krävde god och skälig misstanke samt åklagarbeslut.

  Jag utgår ifrån att du kommer att rösta nej.

  Eller blir det som med FRA-lagen kvittning och tyst medgivande igen?

  • Karl Sigfrid är patriot och kommer rösta nej. Han har ej sålt sig till globalistbanksterna som toppen av M och de andra partierna har gjort.

   Vi har dessväre redan FRA och deras sociogram är inte att leka med. Allt efter att en “terrorist” på drottninggatan kom i helt perfekt geopolitisk tajming och kunde vända S som gått till val på att riva upp jusst FRA.

   Under mattan blogg har skrivit mkt om 1984 samhället så rekommenderar att läsa där. Att det är tyst i media osv beror ju som alla vet redan på att ägarstrukturen vill ha 1984 samhälle och därmed ska vi också få det vare sig vi vill eller ej. Skyldig till bevisats oskyldig.

 8. Karl, förlåt att jag dristar mig att skriva helt off topic. Men jag vet ju att du skrivit en motion om Öppen Källkod.
  Tyvärr missade jag tillfället när du skrev den, men sent om sider fick jag reda på det.
  Nå. Jag försöker nu rulla det här från andra änden, alltså från lokal nivå och sedan förhoppningsvis uppåt.
  Trots allt har en del kommuner redan börjat – och lyckats väl med att migrera till Öppen Källkod.

  Jag har lagt upp min motion på min blogg, dels för att belysa inför mina politiska vänner att detta kan göra, dels för att få hjälp av svärmen. Svärmen har hjälpt mig enormt.

  Jag lägger länk till motionen här, så får vi se om du har nytta av den, eller har tid att ge ytterligare någon infallsvinkel eller exempel på andra lyckade införanden av öppen källkod.

  http://djingis.blogspot.se/2012/03/motion-om-oppen-kallkod-i-offentlig.html

  Vänligen Anders Widén.

 9. fe5r se borde vara med och te4vla.. blf6jor ge5r alltid e5t, ne4r vi e4r hemma anve4nder vi bara libro.. haha.. fast he4r e4r det happy pants som ge4ller;)Ff6rste5r att det e4r kul att komma att ut att tre4ffa folk, det kan e4ven vara kul att komma ut sje4lv.kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s